Ειδήσεις …

1555

Ειδήσεις

Κοζάνη: Θετικός στον κορονοϊό γονέας μαθητή – Απολύμανση στο σχολείο

Τις επόμενες μέρες αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ του οικογενειακού περιβάλλοντος, όπου θετικός στον κορωναϊό, βρέθηκε μέλος της. Η οικογένεια που τέθηκε σε προληπτική καραντίνα μαζί και τα παιδιά,  μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, όπου ήδη συνεργεία του Δήμου προχώρησαν σε  απολύμανση της  σχολικής μονάδας η οποία βρίσκεται σε τοπικό διαμέρισμα  κοντά στην πόλη της Κοζάνης. Ωστόσο συνεχίζονται οι ιχνηλατήσεις των επαφών κ στους εργασιακούς χώρους των δυο γονιών.

 ΕΡΤ Κοζάνης – Σύνταξη: Δέσποινα Αμαραντίδου

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, το απόγευμα της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου, η «Συνωμοσία των Κρουστών» του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης, ξεσήκωσαν, με τους ήχους των κρουστών τους, το κέντρο της πόλης, της Κοζάνης.ΡΑΔΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑ 95.7


Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση και αναμένεται να υλοποιηθεί άμεσα το έργο που αφορά τις « Δράσεις προσβασιμότητας για ΑμεΑ σε κτίρια του Δήμου Βοΐου» και στην προμήθεια των κατάλληλων ανυψωτικών μηχανισμών (αναβατορίων) προκειμένου τα Δημοτικά κτίρια , συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτηρίων, να καταστούν προσβάσιμα και από άτομα με προβλήματα κινητικότητας.
Ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού ύψους 177.410,00€ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) η χρηματοδότηση του οποίου θα προέλθει από τους πόρους του Επιχειρησιακού Πρoγράμματος «Δυτική Μακεδονία 2014-2020»
Πιο αναλυτικά οι παρεμβάσεις του έργου περιλαμβάνουν :
Α)Προμήθεια αποσπώμενου αναβατορίου κλιμακοστασίου για τα Δημοτικά Καταστήματα Σιάτιστας, Νεάπολης και Τσοτυλίου καθώς και για το ΚΕΠ Κοινότητας Εράτυρας
Β) Προμήθεια αναβατορίου κλιμακοστασίου με πλατφόρμα για το κυρίως κτίριο του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας και προμήθεια αναβατορίου κλιμακοστασίου με κάθισμα για το δευτερεύον κτίριο του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας
Γ) Προμήθεια αναβατορίου κλιμακοστασίου με πλατφόρμα για τα εκπαιδευτήρια Γυμνάσιο Παπαγεωργίου Σιάτιστας, Λύκειο Παπαγεωργίου Σιάτιστας, Γυμνάσιο Λύκειο Νεάπολης και Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Τσοτυλίου, για το εσωτερικό κλιμακοστάσιο του κτιρίου του ΕΠΑΛ Σιάτιστας και για την εξωτερική σκάλα εισόδου του ΕΠΑΛ Σιάτιστας.
Δ)Προμήθεια δέκα (10) αναπηρικών αμαξιδίων προκειμένου σε συνδυασμό με το σύστημα αναβατορίου, , να αποτελέσει ένα πλήρες σύστημα εξυπηρέτησης των αναγκών που θα προκύπτουν για μετακίνηση.
Η Δημοτική Αρχή με έντονο το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης ,της ευαισθησίας και της αλληλεγγύης, αποσκοπεί μέσω της συγκεκριμένης δράσης να συμβάλει στην ομαλή ένταξή των ΑΜΕΑ στο κοινωνικό σύνολο και στην εξάλειψη των διακρίσεων εις βάρος τους.

Radiosiatista.gr
Δευτέρα 21-09-2020 πραγματοποιήθηκε η 22η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.
Με απόφασή του, προχωράνε προς δημοπράτηση έργα συνολικού Π/Υ περίπου 9,2 εκ. ευρώ και αφορούν τα εξής στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων:
1. Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Τ.Δ Σιάτιστας Κοζάνης Π/Υ 3,55 εκ. ευρώ
2. Συντήρηση-Βελτίωση Επαρχιακού οδικού δικτύου Δήμων Σερβίων-Βελβεντού Π/Υ 2,35 εκ.ευρώ
3. Συντήρηση εθνικής οδού 3 από όρια Π.Ε Φλώρινας-Κοίλα Κοζάνης μέσω Περδίκκα Π/Υ 1,88 ε. ευρώ
4. Ολοκλήρωση οδού Περιβόλι-Αβδέλλα Π/Υ 400 χιλ. ευρώ
5. Συντήρηση οδού προς Κενοτάφειο Εθνομάρτυρος Αιμιλιανού Π/Υ 400 χιλ. ευρώ
6. Συντήρηση υφιστάμενων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας Ε.Ο.Δ της Π.Ε Γρεβενών έτους 2020 Π/Υ 300 χιλ. ευρώ
7. Συντήρηση υφιστάμενων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας Ε.Ο.Δ της Π.Ε Καστοριάς έτους 2020 Π/Υ 300 χιλ. ευρώ
8. Εργασίες διευθέτησης κοίτης κεντρικού ποταμού στην Τ. Κ Μηλοχωρίου Π/Υ 21 χιλ. ευρώ
Οι τέσσερεις Π.Ε προχώρησαν στην υποβολή προτάσεων προς ένταξη και χρηματοδότηση ύψους 3,24 εκ. ευρώ για προμήθεια μηχανημάτων έργου στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα ‘’Δυτική Μακεδονία’’ 2014-2020 Αξονας Προτεραιότητας 5: ‘’Προμήθεια εξοπλισμού για την αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτων αναγκών’’.
Για την Π.Ε Κοζάνης η πρόταση ανέρχεται στο ποσό του 1 εκ. ευρώ, για την Π.Ε Φλώρινας στα 1,25 ε. ευρώ, στην Π.Ε Κατοριάς στις 480 χιλ. ευρώ ενώ για την Π.Ε Γρεβενών ο Π/Υ της πρότασης ανέρχεται στο ποσό των 500 χιλ. ευρώ.
Τέλος, με εισήγηση της Περιφερειακής αρχής υποβλήθηκε πρόταση στο ΕΑΠ 2012-2016 για τα έργα :
1. Πράσινος Λειτουργικός Εκσυγχρονισμός-Ενεργειακή Βελτίωση –Επέκταση Εγκαταστάσεων ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού Π/Υ 600 χιλ. ευρώ
2. Επέκταση, βελτίωση και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων αγροτικού συνεταιρισμού οπωρικών Βελβεντού ‘’Δήμητρα’’ Π/Υ 300 χιλ. ευρώ
3. Εκσυγχρονισμός αθλητικών υποδομών-κλειστό γυμναστήριο Λευκόβρυσης Π/Υ 45 χιλ. ευρώ
4. Προμήθεια γεωργικού ελκυστήρα για τη συντήρηση των εγκαταστάσων της ΕΠΣ Κοζάνης Π/Υ 11,5 χιλ. ευρώ
την οποία και το Περιφερειακό Συμβούλιο υπερψήφισε.

Συνελήφθησαν χθες (22-09-2020) το απόγευμα στην Καστοριά, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς δύο 51χρονοι ημεδαποί και σχηματίσθηκε σε βάρος τους δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στους ανωτέρω στην Καστοριά, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι κατείχαν από κοινού ποσότητα ηρωίνης, βάρους -12,3- γραμμαρίων και -7- δισκία χαπιών που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών, την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν. Ανωτέρω ποσότητα ηρωίνης και δισκία χαπιών κατασχέθηκαν.