Καστοριά: Βούτηξε χρυσαφικά και χρυσές λίρες

251

Εξιχνιάσθηκε, μετά από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, υπόθεση κλοπής οικίας που διαπράχθηκε τον μήνα Δεκέμβριο του έτους 2022 στην Καστοριά και σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος 41χρονου ημεδαπού.

Συγκεκριμένα, ύστερα από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι την 17-12-2022 ο 41χρονος, εισήλθε σε οικία ιδιοκτησίας 50χρονου ημεδαπού στην πόλη της Καστοριάς και αφαίρεσε χρυσές λύρες και διάφορα χρυσαφικά, χρηματικής αξίας περίπου -5.000- ευρώ.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Νέα απάτη στην Κοζάνη: Έκαναν φτερά 6.000 ευρώ από γνωστό Οργανισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ρεπορτάζ: Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR:

Απάτη σε βάρος γνωστού Οργανισμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Δυτικής Μακεδονίας στήθηκε με την μέθοδο της επιβεβαίωσης τραπεζικών κωδικών. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR, οι επίδοξοι δράστες,  επικοινώνησαν με υπάλληλο του Οργανισμού που ήταν υπεύθυνη για τις συγκεκριμένες υποθέσεις (πληρωμές -εισπράξεις) και επικαλέστηκαν οικονομική εκκρεμότητα από το Δήμο Γρεβενών. 

Η υπάλληλος, αφού όλα φαινόταν φυσιολογικά, ακολούθησε τα βήματα των δραστών που της υπέδειξαν, με αποτέλεσμα να της χακάρουν σε πρώτη φάση τον λογαριασμό των κοινωνικών της δικτύων, ενώ σε δεύτερο χρόνο,  έκαναν φτερά από τον λογαριασμό της εταιρίας περίπου 6.000 ευρώ.

Τα χρήματα οι δράστες τα απέσπασαν τμηματικά σε δύο φάσεις.

Όταν έγινε αντιληπτό οι υπεύθυνοι κάλεσαν την Αστυνομία και προέβησαν σε κάθε άλλη ενέργεια που θα εμπόδιζε τους δράστες να “προχωρήσουν το έργο” τους.

Η Ασφάλεια Κοζάνης  διεξάγει έρευνα για το συμβάν. 

Σε άλλες ειδήσεις …..


Στηρίζεται εμπράκτως η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας από το Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης 

Τις κατευθύνσεις του προγράμματος της Δίκαιης Μετάβασης παρουσίασε την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2023, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης στην εκδήλωση Ενημέρωσης για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν ο διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ. Πελοπίδας Καλλίρης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτρης Σκάλκος, ο Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Γενικής Δ/νσης Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Carsten Rasmussen , ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γεώργιος Κασαπίδης, φορείς και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν η πορεία κατάρτισης των Προγραμμάτων ΔΑΜ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το Πρόγραμμα ΔΑΜ 2021-2027 και η πορεία εφαρμογής του στη χώρα μας, καθώς και άλλες διαθέσιμες χρηματοδοτικές δυνατότητες για τη δίκαιη μετάβαση. Επίσης, παρουσιάστηκε η πορεία αποκατάστασης των εδαφών στα λιγνιτικά πεδία και η συγκρότηση των Εδαφικών Επιτροπών, σύμφωνα με τη διαμορφωμένη εταιρική σχέση των Εδαφικών Σχεδίων & του Προγράμματος ΔΑΜ.

Η Δυτική Μακεδονία στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Περισσότερα από τα μισά κονδύλια θα στηρίξουν την επιχειρηματικότητα μέσω της χρηματοδότησης υφιστάμενων και νέων επιχειρήσεων, επιχειρηματικών υποδομών και ισχυρότερων δεσμών μεταξύ επιχειρήσεων έρευνας και καινοτομίας.

Ένα άλλο μεγάλο μέρος των κονδυλίων θα ενισχύσει τους ανθρώπινους πόρους και τις δεξιότητες του εργατικού δυναμικού στις επηρεαζόμενες περιοχές (απόκτηση δεξιοτήτων, αναβάθμιση δεξιοτήτων, επανειδίκευση) και θα προωθήσει την απασχόληση.  Η στήριξη του ΤΔΜ στοχεύει επίσης στην ενεργειακή μετάβαση, την προσαρμογή της χρήσης γης και την κυκλική οικονομία (ενεργειακές αναβαθμίσεις, ενίσχυση της ιδιοπαραγωγής μέσω ενεργειακών κοινοτήτων, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ηλεκτροκίνηση και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας).

Ένα ποσοστό 63% από το 1,6 δις ευρώ για όλη την Ελλάδα, που αναλογεί σε 1,026 δις ευρώ, θα διανεμηθεί στη Δυτική Μακεδονία. 

Συγκεκριμένα:

• 544,120 εκατομμύρια θα είναι για την Ενίσχυση και Προώθηση της Επιχειρηματικότητας και σε Υφιστάμενες Επιχειρήσεις, 

• 226,857 εκατομμύρια για την Εργασιακή Μετάβαση και την Ενδυνάμωση του Ανθρώπινου Κεφαλαίου, 

• 152,713 εκατομμύρια για την Ενεργειακή Μετάβαση και την Κλιματική Ουδετερότητα, 

• 46 εκατομμύρια για την Αναπροσαρμογή Χρήσεων Γης και την Κυκλική Οικονομία, 

• 16 εκατομμύρια για τις Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις Μικρής Κλίμακας και τις Ευφυείς Κοινότητες

• 40,998 εκατομμύρια για Τεχνική Βοήθεια.

Πέρα από τους συγχρηματοδοτούμενους πόρους του Προγράμματος ΔΑΜ, η στήριξη της Περιφέρειάς μας επεκτείνεται και στο Πρόγραμμα Απολιγνιτοποίησης που τρέχει μέσω του Πράσινου Ταμείου αλλά και στην ενεργοποίηση του πρώτου επενδυτικού σχεδίου της χώρας μας στο πλαίσιο του Πυλώνα 3 του Μηχανισμού Δίκαιης Μετάβασης, ύψους περίπου 80 εκ. ευρώ.

Radiosiatista.gr
Radiosiatista.gr
Radiosiatista.gr