Ειδήσεις …

7087

Ειδήσεις

Σήμερα Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε τεχνική συνάντηση εργασίας στο ΥΠΑΑΤ με το τμήμα ευζωίας αγροτικών ζώων και ζώων εργαστηρίου  παρουσία της διευθύντριας του τμήματος κυρίας Μαρίνου Κατερίνας , του γενικού διευθυντή κτηνιατρικής κυρίου Μάκη Αλεξανδρόπουλου και του κυρίου Σωκράτη Περδικάρη προϊστάμενος τμήματος παθολογίας πτηνών ζωικών υδρόβιων οργανισμών μελισσών και λοιπόν ζώων  μεταξύ του προέδρου του πανελλήνιου συνδέσμου εκτροφέων γουνοφόρων ζώων κυρίου  Καρακουλακη Μιλτιάδη του γενικού γραμματέα του συνδέσμου κυρίου Χρήστου Αθανασιαδη και της επιστημονικής συνεργάτη του συνδέσμου κτηνίατρο  κυρίας Ζωής Θωμου.  Τα θέματα που συζητήθηκαν περιλαμβάνονται στο πλαισιο της επικείμενης νέας ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την ευζωία των ζώων. Αναλύθηκε το τρέχον ευρωπαϊκό προγραμμα διαχειρησης των εκτροφών των γουνοφόρων ζώων ως προς την τήρηση της ευζωίας αλλά και μέλλοντικοι σχεδιασμοί σε εθνικό επίπεδο για τη διασφάλιση των πρακτικών εκτροφης.   Με εκτίμηση εκ της διοικήσεως  Μιλτιαδης Καρακουλακης  

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, υπόθεση απάτης με υπολογιστή, που τελέστηκε σε βάρος 55χρονης ημεδαπής, υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας στην πόλη της Κοζάνης.
Ειδικότερα, η 55χρονη κατήγγειλε ότι μέσα Ιανουαρίου του προηγούμενου έτους, άγνωστο άτομο επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της, προσποιούμενο υπάλληλο Δήμου και αφού της παρουσίασε ψευδή γεγονότα ως αληθή,  κατάφερε να αποκτήσει παράνομα πρόσβαση στο λογαριασμό e-banking της εταιρείας και να προβεί σε μεταφορά του χρηματικού ποσού των -5.960- ευρώ, σε δύο διαφορετικούς λογαριασμούς.
Μετά από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 40χρονου αλλοδαπού, ο οποίος είναι κάτοχος του αριθμού τηλεφώνου και δύο αλλοδαπών, ηλικίας 45 και 48 ετών, οι οποίοι είναι οι κάτοχοι των τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους μεταφέρθηκε το ανωτέρω χρηματικό ποσό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη με υπολογιστή.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.
********************»***

Υπό κατάληψη από ενόπλους δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων στον Κόλπο του Ομάν UP

Το δεξαμενόπλοιο St. Nikolas, ελληνικών συμφερόντων, φέρεται να έχει καταληφθεί από ενόπλους στον Κόλπο του Ομάν. Σύμφωνα με το Associated Press, που επικαλείται τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις και ιδιωτική εταιρεία πληροφοριών, στο πλοίο επιβιβάστηκαν «μη εξουσιοδοτημένα» άτομα με στρατιωτικές στολές νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το υπουργείο Ναυτιλίας επιβεβαιώνει το περιστατικό, ενώ ενημέρωσε ότι μεταξύ του πληρώματος βρίσκεται και Έλληνας ναυτικός, που εργάζεται ως δόκιμος πλοίαρχος.

Τι λέει η εταιρεία

Σύμφωνα με την Empire Navigation, με την οποία επικοινώνησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επαφή με το δεξαμενόπλοιο St. Nikolas χάθηκε περίπου στις 06:30 ώρα Αθήνας καθώς έπλεε στα ανοιχτά των ακτών του Ομάν, κοντά στο Sohar. Το σκάφος είναι επανδρωμένο με συνολικά 19 μέλη πλήρωμα, 18 υπηκόοι Φιλιππίνων και ένας Έλληνας.

Το πλοίο είχε φορτώσει τις προηγούμενες ημέρες στη Μπάσρα (Basrah) του Ιράκ φορτίο περίπου 145.000 τόνων αργού πετρελαίου με προορισμό την Aliaga (Τουρκία), μέσω της διώρυγας του Σουέζ.

Ο ναυλωτής του πλοίου είναι η Tupras.Όπως αναφέρθηκε από την διαχειρίστρια εταιρεία έχει ήδη ενεργοποιηθεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης ενώ καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της επικοινωνίας με το πλοίο St. Nikolas.

Το περιστατικό αυτό έρχεται σε μια περίοδο που η ναυσιπλοΐα στη Μέση Ανατολή αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, κυρίως λόγω και των επιθέσεων των ανταρτών Χούθι της Υεμένης.

****************************

Άρχισαν οι φοιτητές τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη λειτουργία ιδιωτικών ΑΕΙ στη χώρα μας, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια σε ολόκληρη τη χώρα με τη συμμετοχή φοιτητών, καθηγητών ΑΕΙ, διοικητικών υπαλλήλωνΑΕΙμαθητών και εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιαςεκπαίδευσης.

***********************

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ στα 217 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός των πρώτων δράσεων του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, όπως αυτά έχουν εξειδικευτεί μετά και τις αποφάσεις της δεύτερης συνάντησης της Επιτροπής Παρακολούθησης που έγινε το περασμένο μήνα στην Πτολεμαΐδα.

Απ’ αυτά, τα 73 εκατομμύρια ευρώ αφορούν το Ειδικό Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων, πρώην εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν λόγω της απολιγνιτοποίησης στη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη, τα 70 εκατομμύρια ευρώ στο Ταμείο Χαρτοφυλακίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης για στήριξη τόσο μικρομεσαίων όσο και μεγάλων επιχειρήσεων, 8 εκατομμύρια ευρώ τη Ζώνη καινοτομίας στη Δυτική Μακεδονία, 4 εκατομμύρια ευρώ τις Εργασίες αποκατάστασης και αναγέννησης Ορυχείου Βεγόρας, τα 18 εκατομμύρια ευρώ τις Παρεμβάσεις ενδυνάμωσης του εργατικού δυναμικού, τα 34 εκατομμύρια ευρώ το Πρόγραμμα εξατομικευμένης παρέμβασης για άνεργους νέους, τα 8 εκατομμύρια ευρώ την Αναβάθμιση και διεύρυνση των κοινωνικών και προνοιακών υπηρεσιών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τα 2 εκατομμύρια ευρώ τη Λειτουργία του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα για την υποστήριξη της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης σε δράσεις που αφορούν κρατικές ενισχύσεις.

Ιδιαίτερη βαρύτητα αναμένεται να δοθεί και στο πρόγραμμα χρηματοδότησης αντλιών θερμότητας καθώς και συστημάτων αυτοπαραγωγής με αποθήκευση στη Δυτική Μακεδονία, με προϋπολογισμό μόλις 12 εκατομμύρια ευρώ, καθώς υπάρχει ήδη μεγάλη ζήτηση από επενδυτές

ertnews.gr