ΕΙΔΗΣΕΙΣ … ΕΙΔΗΣΕΙΣ ….

2091

Ξεκινάνε οι συναντήσεις της Δευτέρας στη Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο προσωπικό του προφίλ ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Σισανίου Εφραίμ

Ξεκινάνε οι συναντήσεις της Δευτέρας στη Μητρόπολη

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, μετὰ ἀπὸ εὐλογία καὶ συναίνεση ὁλοκάρδια τοῦ καλοῦ μας νέου ἐπισκόπου Σιατίστης Ἀθανασίου ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ἡ ΣΥΝΑΞΗ μας στὴ μητρόπολη.

Μετὰ ἀπὸ λίγο καιρό, θὰ ἔχουμε τὴν εὐκαιρία νὰ ἀπολαμβάνουμε καὶ τὸν ἴδιο.

Πρώτη μας ΣΥΝΑΞΗ λοιπόν, τὴν ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ καὶ ὥρα 9 παρὰ τέταρτο τὸ βράδυ.

 

Το Σάββατο 6 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί εκδρομή με προορισμό την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης που βρίσκεται ο τάφος του οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου καθώς και το ιερο λείψανο του οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου.

Επίσης θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να επισκεφθούν τον ιερό ναό του Δημητρίου Θεσσαλονίκης καθώς και την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης στη νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης.

Για πληροφορίες απευθυνθείτε στον π. Γρηγόριο Κεσελόπουλο (6945950170) και στις κύριες του Φιλοπτώχου

Δημήτρης Σελέτης: 1η θέση στον Ταΰγετο με νέο ρεκόρ διαδρομής

Δημήτρης Σελέτης: 1η θέση στον Ταΰγετο με νέο ρεκόρ διαδρομής

Τον Επετειακό αγώνα ορεινού τρεξίματος Taygetos Challenge, καθώς γιορτάζει 10 συνεχόμενα χρόνια επιτυχημένης διοργάνωσης κατέκτησε ο Δημήτρης Σελέτης .

Ο Σιατιστινός πρωταθλητής δρομέας μάλιστα πέτυχε και νέο ρεκόρ.

Δείτε τι έγραψε για την επιτυχία του..

Το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Μαρτίου βρέθηκα με την ομάδα μου Kasimis Training στην πανέμορφη Καρδαμύλη περνώντας ένα «γεμάτο» διήμερο παρέα με εξαιρετικούς ανθρώπους – φίλους μου.
Αγωνιζόμενος για πρώτη φορά φέτος εντός των Ελληνικών συνόρων σε ένα από τα πιο όμορφα και απαιτητικά βουνά της χώρας μας, τον Ταΰγετο σε μια εξαιρετική διαδρομή 37 Km ( 2320 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς) , περνώντας από πετρόκτιστα χωριά, λιθόστρωτα μονοπάτια, πυκνές δασωμένες πλαγιές μέσα από έντονο συναγωνισμό με τον πολύ καλό φίλο και συναθλητή Φώτη Ζησιμόπουλο κατάφερα να κατακτήσω την 1η θέση στη Γενική Κατάταξη πετυχαίνοντας ταυτόχρονα νέο ρεκόρ διαδρομής με χρόνο 03:27:58.

Ευχαριστώ τον προπονητή μου για την προπονητική καθοδήγηση, το Κατάστημα Peak Store για την υποστήριξη του με τον κατάλληλο εξοπλισμό που μου παρέχει, τα Xtreme Stores την με τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της, που με θωρακίζουν βέλτιστα τόσο σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας μου, όσο και στη διάρκεια των αγώνων και την Garmin Greece την κορυφαία εταιρεία τεχνολογικών προϊόντων για το τρέξιμο και όχι μόνο.

Παρουσίαση  του βιβλίου  της Θεοδώρας  Λειψιστινού : Πέλεκα   από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

Παρουσίαση  του βιβλίου  της Θεοδώρας  Λειψιστινού : Πέλεκα   από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο Σιάτιστας  από την Δημόσια Βιβλιοθήκη   η παρουσίαση του βιβλίου της  Θεοδώρας Λειψιστινού   Πέλεκα –Όψεις πολιτισμού, δρώμενα και ακούσματα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Είναι ένα βιβλίο που ζωντανεύει τη μνήμη με δρώμενα από την καθημερινή ζωή του χωριού, όπως τα βίωσε η ίδια και όπως τα κατέγραψε ακούγοντας  τα  από την γιαγιά της , τη μητέρα της και τους συγχωριανούς της , αλλά  και με τραγούδια που λέγονται σε καθοριστικές στιγμές της  ζωής και άφθονο φωτογραφικό υλικό.

Η συγγραφέας με αυτό το πόνημά  διασώζει και προβάλλει την πολιτιστική κληρονομιά του αγαπημένου γενέθλιου τόπου της, ενός τόπου με ον οποίο την ενώνουν ακατάλυτοι δεσμοί αίματος και συναισθημάτων.

Για το βιβλίο μίλησαν :

Δημήτρης Κωστόπουλος, επίτιμος Εφέτης Διοικητικής Δικαιοσύνης, Λογοτέχνης,  Πρόεδρος Φίλων του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.

Αναστασία Ζήση, Καθηγήτρια Κοινοτικής Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ελευθέριος Τζιόλας, Ποιητής, Χημικός Μηχανικός ,Εκδότης του Περιοδικού “Δίαυλος”,       π. Υφυπουργός.

Θεοδώρα Λειψιστινού, Φιλόλογος – συγγραφέας.

Τον συντονισμό  της εκδήλωσης  είχε η Δημοσιογράφος – συγγραφέας  Στελίνα  Μαργαριτίδου.

Στο δημοτικό τραγούδι μάγεψε το κοινό  με την μελωδική και μοναδική φωνή της η Αθηνά Κατσανεβάκη, Διδάκτωρ  Εθνομουσικολογίας- Δημοτικό Τραγούδι ΕΕΠ, Τμήμα Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ.