Ενημερωτική ημερίδα για τους εκτροφείς πραγματοποίησε η SAGA FURS – Τιμητική διάκριση για τα εκτροφεία T & C Mink Farm κ Τζιλινη !!

1236

Η Saga Furs πραγματοποίησε ενημερωτική ημερίδα για τους εκτροφείς σε κατάμεστη αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου της Καστοριάς.

Τις ομιλίες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον οι εκτροφείς της περιοχής, κατά τις οποίες έγινε αναλυτική αναφορά στην υφιστάμενη παγκόσμια κατάσταση του κλάδου, την εξέλιξη των τιμών των γουνοδερμάτων, τις υπηρεσίες και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που προσφέρει η Saga Furs στους εκτροφείς της, αναφορά αγορών κ.α. θέματα ενδιαφέροντος. Επίσης έγινε λόγος για την αυξημένη Αμερικάνικη συλλογή γουνοδερμάτων που θα προσφερθεί στις δημοπρασίες της Saga Furs και την νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε στον παγκόσμιο χάρτη των δημοπρατικών οίκων. Ομιλητές ήταν ο κ Dmitri Larionov, Business Director Ευρώπης και Ανατολικής Ευρώπης Εμπορίου και Εκτροφής,  και η κ. Σοφία Δημητρίου Κουρκοπούλου / Area Manager.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι προβλέψεις των παραγόμενων ποσοτήτων μινκ γουνοδερμάτων και πως αυτό θα επηρεάσει τις τιμές κατά τα επόμενα έτη.

Η ζήτηση του είδους παραμένει δυνατή αλλά προς το παρόν θα πρέπει η προσφορά των γουνοδερμάτων να συναντήσει την ζήτηση του αγοραστικού κοινού.

Στο τέλος των ομιλιών πραγματοποιήθηκε απονομή βραβείων SAGA LUMI ROYAL, ενώ ακολούθησε και μπουφέ σε φιλική ατμόσφαιρα.

Τα εκτροφεία που έλαβαν τους τιμητικούς τίτλους ήταν: Αφοι Κύρου, Πέτρος Κύρου και Υιοι, Ζήσης Τζιλίνης/Ζήση Θεοδώρα, Βελεντζας/Πανίδης, Βασίλειος Μποζόπουλος, Τσούκας Α και Α, T and C Mink Farm, North Mink Farm.