Θάνατος 9χρονης με στρεπτόκοκκο: Το ιατρικό ανακοινωθέν

1074

«Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη διακομιδή, η ασθενής παρουσίασε μεγάλο επεισόδιο αιμόπτυσης και αιφνίδια απώλεια συνείδησης»

Ανακοίνωση για τον θάνατο της 9χρονης με στρεπτόκοκκο τη Δευτέρα, εξέδωσε το νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η ανήλικη διακομίστηκε στο νοσοκομείο περίπου στις 12 μ., με συμπτώματα υψηλού πυρετού, δύσπνοιας, διαρροϊκών κενώσεων, ρινίτιδας και βήχα.

Οπως επισημαίνεται, «διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης (ύπαρξη στρεπτόκοκκου και μάλιστα επιθετικού και βαριά πνευμονία με άλλα συνοδά συμπτώματα: Ωχρότητα, περιστοματική κυάνωση, δύσπνοια, ταχυπαλμία κ.λπ.) και η ασθενής ετοιμάστηκε για διακομιδή στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης».

«Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη διακομιδή, η ασθενής παρουσίασε μεγάλο επεισόδιο αιμόπτυσης και αιφνίδια απώλεια συνείδησης. Κλήθηκαν κατέφθασαν και επελήφθησαν του περιστατικού αναισθησιολόγος, καρδιολόγος, ουρολόγος χειρουργός, οι οποίοι με την παιδίατρο επεχείρησαν ανάνηψη για περισσότερο από 1 ώρα αλλά δυστυχώς αναποτελεσματικά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διδυμότειχο: Θάνατος 9χρονης από στρεπτόκοκκο

Διδυμότειχο: Θάνατος 9χρονης από στρεπτόκοκκο

«Η μικρή ασθενής κατέληξε περί τις 2.30 μ.μ.», σημειώνεται. Επισημαίνεται πως η σορός της θα διακομισθεί στην Αλεξανδρούπολη για νεκροψία – νεκροτομή.

Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν

«Περί ώρα 12 μ. προσκομίστηκε στο Νοσοκομείο 9χρονο κορίτσι από τη μητέρα του λόγω υψηλού εμπύρετου, δύσπνοιας και διαρροϊκών κενώσεων.

Συνοδά Συμπτώματα: Ρινίτιδα, Βήχας. Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης (ύπαρξη στρεπτόκοκκου και μάλιστα επιθετικού, και βαριά πνευμονία με άλλα συνοδά συμπτώματα: Ωχρότητα, περιστοματική κυάνωση, δύσπνοια, ταχυπαλμία κ.λπ.), και η ασθενής ετοιμάστηκε για διακομιδή στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, αλλά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη διακομιδή η ασθενής παρουσίασε μεγάλο επεισόδιο αιμόπτυσης και αιφνίδια απώλεια συνείδησης. Κλήθηκαν κατέφθασαν και επελήφθησαν του περιστατικού: αναισθησιολόγος, καρδιολόγος, ουρολόγος χειρουργός, οι οποίοι με την παιδίατρο επεχείρησαν ανάνηψη για περισσότερο από 1 ώρα αλλά δυστυχώς αναποτελεσματικά. Η μικρή ασθενής κατέληξε περί τις 2.30 μ.μ.

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γ.Ν. Διδυμοτείχου εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το γεγονός και τα συλλυπητήρια στους γονείς και συγγενείς της θανούσης 9χρονης».