Θετικό σε κορωνοϊό το αποτέλεσμα του δείγματος και της εκλιπούσας μητέρας του 53χρονου από τη Σιάτιστα

1701

Πραγματοποιήθηκε το  πρωί της Τρίτης 24/3, στον Άγιο Νικάνορα Σιάτιστας, η κηδεία της  μητέρας του  άτυχου 53χρονου από τη Σιάτιστα, που έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, κι η εκλιπούσα μητέρα του 53χρονου Ι. Γκιάτα ήταν θετική στον ιό, με βάση το αποτέλεσμα του δείγματος που λήφθηκε κι από εκείνη. Nα σημειωθεί, πως, με βάση αυτή την εξέλιξη, ο άλλος γιος της, που ήταν μαζί της σε “καραντίνα” στο σπίτι, όλο το προηγούμενο διάστημα, θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό για ακόμη, επιπλέον, 14 μέρες.

kozan.gr

Δήμαρχος Βοΐου : Αύριο επίσκεψη ιατρού σε Δαμασκηνιά και Δραγασιά

Με την αριθ. 8831/16-03-2020 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, τα χωριά Δαμασκηνιάς και Δραγασιάς, τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Από την πρώτη στιγμή η δημοτική αρχή, προσπάθησε να εξασφαλίσει είτε μέσω των κρατικών αρμοδίων φορέων είτε μέσω του ιδιωτικού τομέα υγείας, την επίσκεψη ιατρού και την διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων στους κατοίκους  των χωριών Δαμασκηνιάς και Δραγασιάς.

Μετά από εκτεταμένες και επίμονες παρεμβάσεις προς τους φορείς που διαχειρίζονται την υγειονομική κρίση της πανδημίας, ανακοινώνουμε ότι την Τετάρτη 25-03-2020, ιατρός θα επισκεφθεί τα χωριά της Δαμασκηνιάς και Δραγασιάς για να πραγματοποιήσει διαγνωστικούς ελέγχους σε κατοίκους που κρίνεται αναγκαίο.

Προσωπικό του Δήμου θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους κατοίκους, προκειμένου να τους ενημερώσει  σχετικά με τον τρόπο προσέλευσή τους και την διενέργεια της εξέτασης σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα και πρωτόκολλα.