Ο ιερέας του χωριού Δαμασκηνιάς Βοΐου μίλησε σε δημοσιογράφο του Alpha …

1393

Ο ιερέας του χωριού Δαμασκηνιάς Βοΐου μίλησε σε δημοσιογράφο του ALPHA για την κατάσταση που επικρατεί στον οικισμό αλλά και τα συμπτώματα που έχει ο ίδιος και μέλη της οικογενείας του (Βίντεο)

Ο ιερέας του χωριού Δαμασκηνιάς Βοΐου μίλησε σε δημοσιογράφο του ALPHA για την κατάσταση που επικρατεί στον οικισμό αλλά και τα συμπτώματα που έχει ο ίδιος και μέλη της οικογενείας του.

Έκκληση από τον πρόεδρο της Δαμασκηνίας μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 να μείνουν όλοι σπίτι τους

«Είναι κριμά από τον Θεό να μεταδοθεί ο κορωνοϊός, γι’ αυτό μπήκαμε σε καραντίνα».

Το μήνυμα αυτό έστειλε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της Δαμασκηνίας, Παύλος Τζάνας, του ενός εκ των δύο χωριών στην Κοζάνη που έχουν τεθεί σε καραντίνα λόγω του κορωνοϊού.

«Έχουμε 10 ασθενείς από το χωριό, μαθαίνω ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση. Είναι ηλικίας από 65 ετών και πάνω» περιέγραψε ο κ. Τζάνας.

Ερωτηθείς αν έχει καταλάβει από πού ξεκίνησε το πρόβλημα ο προεδρος της Δαμασκηνιάς απάντησε «μάλλον από ένα καφενείο σε στιλ ταβέρνας που ο ιδιοκτήτης έκανε μνημόσυνα και ήρθαν εδώ άτομα από Θεσσαλονίκη και Καστοριά».

Περιγράφοντας την κατάσταση για τους 71 κατοίκους του χωριού ο πρόεδρος της Δαμασκηνίας είπε «είμαστε λίγο σφιγμένοι αλλά πρέπει να το υποστούμε, το χωριό είνα αποκλεισμένο από την αστυνομία».

Έστειλε τέλος, το μήνυμα «να καθίσουν σπίτια οι ακροατές για να μην μεταδοθεί ο ιός».