Παρατείνεται η καραντίνα στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά της Κοζάνης

1318
Radiosiatista.gr

Παρατείνεται έως τις 6 Απριλίου η καραντίνα στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά του νομού Κοζάνης, που θρηνούν ήδη 2 νεκρούς από τον κορωνοϊό ενώ αρκετοί κάτοικοι τους έχουν προσβληθεί από τη νόσο.
Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου προβλέπεται η παράταση κήρυξης σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για λόγους δημόσιας υγείας των ορεινών αυτών χωριών του Δήμου Βόιου.
Επιπλέον, παρατείνεται και η επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων τους και προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησης τους εκτός των ορίων της γεωγραφικής ενότητας των τοπικών κοινοτήτων των δήμων τους.
Από την πλευρά της η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο δήμος Βόϊου θα συνεχίσει να τροφοδοτεί με είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) τους κατοίκους των 2 χωριών έχοντας την ευθύνης συνδρομής σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων. Την επιτήρηση εφαρμογής του μέτρου του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων των χωριών έχει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Δυτικής Μακεδονίας ενώ στις 6 Απριλίου θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η συνέχιση του.
Προχθές κατέληξε ο 64χρονος ιδιοκτήτης του καφενείου στη Δαμασκηνιά, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ ενώ πριν λίγες μέρες είχε πεθάνει και ο 90χρονος πατέρας του στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Από τον κορωνοϊό είχε προσβληθεί και η σύζυγος του 64χρονου, η οποία μετά από νοσηλεία στο νοσηλευτική μονάδα της Πτολεμαΐδας πήρε χθες εξιτήριο.

*************************
Radiosiatista.gr

Η κυρία Άννα, κάτοικος Δαμασκηνιάς, νοσηλεύτηκε στο στην Πτολεμαΐδα. Τι είπε στην Τατιάνα Στεφανίδου για τις μέρες στο νοσοκομείο. Ο αβάσταχτος πόνος που δεν μπόρεσε να πει το τελευταίο “αντίο” στον σύζυγο της.

Η κυρία Άννα είναι μία από τους κατοίκους της Δαμασκηνιάς που προσβλήθηκαν από κορονοϊό και η πρώτη στο χωριό της που θεραπεύτηκε. Νοσηλεύτηκε για 22 ημέρες στο νοσοκομείο Μποδοσάκειο, στην Πτολεμαΐδα, και την ημέρα που πήρε εξιτήριο, κηδεύτηκε ο άντρας της. Η ίδια, για λόγους ασφαλείας, δεν μπόρεσε να παραστεί και ο πόνος της είναι αβάσταχτος.
“Την ώρα που έπαιρνα εξιτήριο, κήδευαν τον άντρα μου.Δεν είναι που χάνουμε τον άνθρωπο μας, δεν μπορούμε να τον αποχαιρετήσουμε. Αυτό είναι το πιο σκληρό”, είπε στην Τατιάνα Στεφανίδου και την εκπομπή “Μαζί σου” στον ΣΚΑΪ.

Η κυρία Άννα αναφέρθηκε και στο σημείωμα που άφησε στο κρεβάτι της για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, την ημέρα που πήρε εξιτήριο: “Παρόλο τον φόβο και τον κίνδυνο, με αγκάλιασαν, με στήριξαν, μου έλεγαν λόγια παρηγοριάς. Μου φέρθηκαν πάρα πολύ ανθρώπινα και τις ευχαριστώ πάρα πολύ”.

Tην επίσκεψή του στη Νεάπολη, του Δήμου Βοΐου, αύριο Κυριακή 29/3, στις 9 το πρωί, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Θα έχει συνάντηση με Περιφερειάρχη & Δήμαρχο Βοΐου. Ποιοι άλλοι θα είναι μαζί του.

Radiosiatista.gr