«Σκοτώθηκαν» Τσίπρας – Κοσιώνη: Οι «μπηχτές», οι ειρωνείες και ο καβγάς on air

1963

Περασμένα – αλλά όπως αποδείχθηκε – όχι ξεχασμένα, ήταν η πρώτη κουβέντα που είχαν ο Αλέξης Τσίπρας με τους δημοσιογράφους Σία Κοσιώνη και Αλέξη Παπαχελάστον τηλεοπτικό αέρα του ΣΚΑΪ. Ο πρωθυπουργός έσπασε το εμπάργκο στον τηλεοπτικό σταθμό και το πρώτο τέταρτο της συνέντευξης επικεντρώθηκε σε αυτή ακριβώς την κόντρα, με τα… καρφιά και από τις δύο πλευρές να δίνουν και να παίρνουν.

Τεταμένο υπήρξε το κλίμα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στο ΣΚΑΪ, με τον πρωθυπουργό να δείχνει πως επιλέγει ως βασική του «αντίπαλο» την παρουσιάστρια του δελτίου, Σία Κοσιώνη.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να σχολιάσει σε άκρως προσωπικό ύφος όταν του τέθηκε το θέμα του Ποινικού Κώδικα. Απευθυνόμενος στη δημοσιογράφο – η οποία είναι σύζυγος του νεοεκλεγέντος δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, γιου του δολοφονηθέντος από τη 17Ν Παύλου Μπακογιάννη – της είπε πως είναι λογικό να έχει μια επιπλέον ευαισθησία καταλογίζοντάς της αντιπολιτευτική διάθεση.

«Εγώ δεν κάνω αντιπολίτευση, είμαι δημοσιογράφος» απάντησε εκείνη.

Ήδη από την αρχή ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε πως η παρουσία του στο κανάλι του Φαλήρου, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ανακωχή.

«Όσα συνέβησαν είναι περασμένα, αλλά όχι ξεχασμένα», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Η κριτική είναι κριτική, αλλά πολλές φορές ξεπερνιούνται τα όρια. Και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει τα όρια πολλές φορές. Εγώ δεν έχω απευθυνθεί σε όλους τους δημοσιογράφους, όμως θεωρώ πως τα ΜΜΕ παίζουν έναν ρόλο. Και πολλές φορές στον σταθμό σας υπερβαίνατε τα όρια. Και έχω σκεφτεί πολλές φορές να εξομαλυνθεί αυτή η σχέση. Πρέπει να υπάρχουν κάποια όρια. Εγώ είμαι εδώ γιατί θέλω να ακουστώ από όλους τους πολίτες αλλά να επιστρέψουμε και σε μια μορφή κανονικότητας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιήθηκε από όλα τα Μέσα Ενημέρωσης και τα προηγούμενα χρόνια, όλα τα κανάλια αυτά μας είπαν ούτε λίγο ούτε πολύ το πρώτο και δεύτερο μνημόνιο ήταν ευλογία», πρόσθεσε.

«Ορισμένες φορές με πλήγμα στην αξιοπιστία, στο κύρος και στην αντικειμενικότητα, υπερβήκατε τα όρια», επέμεινε πάντως ο πρωθυπουργός για την ανακοίνωση που είχε εκδοθεί από τη διοίκηση του ΣΚΑΪ μετά την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του σταθμού με την οποία στοχοποιούσε την κυβέρνηση για το γεγονός.