“Τα σκουπίδια θέλουνε ταξίδια” 1ο Δημ. Σχολ. Σιάτιστας – Δ΄ τάξη, “Καν΄το ν΄ακουστεί”

2963

“Τα σκουπίδια θέλουνε ταξίδια” 1ο Δημ. Σχολ. Σιάτιστας – Δ΄ τάξη, “Καν΄το ν΄ακουστεί”

Συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών της Δ΄τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας στον μαθητικό διαγωνισμό “Καν΄το ν΄ακουστεί 2020” που διοργανώνει το European School Radio με θέμα “Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου, αγκαλιάζουμε τη Γη”. Τίτλος συμμετοχής: ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΘΕΛΟΥΝΕ ΤΑΞΙΔΙΑ… Διάρκεια: 1΄: 29΄΄. Τα σκουπίδια αντιστέκονται στη δύναμη του βασιλιά Ηγεμών – Ναυλόν κι αποφασίζουν να ξεσηκωθούν. Το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν στέφθηκε με επιτυχία κι έτσι καταφέρνουν να μπουν σε ξεχωριστούς κάδους. Ανακύκλωση τώρα! (Βασισμένο στο βιβλίο της Λίλας Κύρου “Ξεχύθηκαν στους δρόμους τα σκουπίδια… για να δηλώσουν πως δεν είναι όλα ίδια”, εκδόσεις TOGETHER) Πρόγραμμα φιλαναγνωσίας, τα κείμενα και οι ζωγραφιές είναι δημιουργίες των παιδιών. Ο ρόλος του δασκάλου καθαρά εμψυχωτικός. 1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας – Δ΄ τάξη Σχολικό έτος 2019 – 2020

Στο EUROPEAN SCHOOL RADIO μέσ΄από ένα βιβλίο…
Συμμετοχή στον μαθητικό διαγωνισμό “ΚΑΝ΄ ΤΟ Ν΄ ΑΚΟΥΣΤΕΙ 2020” που διοργανώνει το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο της Ελλάδας, το European School Radio.
Αφόρμησή μας το εξαιρετικό βιβλίο “Ξεχύθηκαν στους δρόμους τα σκουπίδια… για να δηλώσουν πως δεν είναι όλα ίδια” της Κοζανίτισσας συγγραφέα ΛΙΛΑΣ ΚΥΡΟΥ και των εκδόσεων TOGETHER (με έδρα την Κοζάνη).
Μετά την ανάγνωση της ιστορίας, με σύμμαχο τη ΦΑΝΤΑΣΙΑ, την ΕΦΕΥΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, την καλλιέργεια της ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ, τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και την ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ, οι μαθητές και οι μαθήτριες δημιούργησαν ένα μικρό κείμενο – μήνυμα διάρκειας 1΄: 30΄΄ (χωρίς τους τίτλους τέλους) το οποίο στόλισαν με δικές τους σχετικές ζωγραφιές κι έδωσαν τον τίτλο “ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΘΕΛΟΥΝΕ ΤΑΞΙΔΙΑ”.
Ακολούθησε η ηχογράφηση κι έτοιμο το ραδιοφωνικό μήνυμα με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση!
Τελικά, τα βιβλία έχουν ζωή και τα ίδια μας μιλάνε… Η ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ σε άλλη διάσταση!

Radiosiatista.gr