Αρχική ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ Στην κατάμεστη αίθουσα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης – Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Χρήστου...

Στην κατάμεστη αίθουσα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης – Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Χρήστου Τσανασίδη : “Η λαϊκή ζωγραφική στη Σιάτιστα” (βίντεο)

2483

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 από τη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σιάτιστας η παρουσίαση του βιβλίου του συμπατριώτη μας δάσκαλου, συγγραφέα και υποψήφιου διδάκτορα Λαογραφίας Χρήστου Τσανασίδη : “Η λαϊκή ζωγραφική στη Σιάτιστα” : απο τον ζωγραφικό διάκοσμο των αρχοντικών (18ος-19ος αι.) στη σύγχρονη προσωπική λαϊκή ζωγραφική του Κωνσταντίνου Τσανασίδη.

Την εκδήλωση προλόγισαν ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης κ. Παναγιώτης Μάνιος και η Διευθύντρια Ανδρομάχη Μπουσταντζή.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ομιλίες : της Αναστασίας Ζήση Καθηγήτριας Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με τίτλο «Τι κρύβει η λαϊκή ζωγραφική των αρχοντικών της Σιάτιστας. Το Έργο του Χρήστου Τσανασίδη.», του Δημήτρη Καρολίδη Δημοσιογράφου με τίτλο «Το δέντρο της προσφυγιάς» και του Βάϊου Καμινιώτη Δρ. Λαογραφίας με τίτλο «Η πολιτισμική συνέχεια μέσα από τη λαϊκή ζωγραφική του Κωνσταντίνου Τσανασίδη. Μνήμη-βίωμα-αφήγηση».

Την εκδήλωση έκλεισε η Χορωδία των Γυναικών Σιάτιστας υπο την Δ/νση του Μαέστρου κ. Ανδρέου Στέργιου. Την χορωδία συνόδευσαν στο φλάουτο Μαγιάκα Αλεξάνδρα, κλαρινέτο Ανδρέου Παναγιώτης, βιολί Ανδρέου Γιάννης, πιάνο Τσακνάκη Φωτεινή.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης λειτουργούσε έκθεση με έργα του ζωγράφου κ. Κωνσταντίνου Τσανασίδη. Η Έκθεση θα λειτουργεί στο χώρο της Βιβλιοθήκης μέχρι την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Βοϊου κ. Χρήστος Δόρδας, η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Σιάτιστας κ. Καλλιόπη Δάρδα, η Αντιπρόεδρος της Βοϊακής Εστίας Θεσσαλονίκης κ. Θεοδώρα Λειψιστινού και πολύς κόσμος.

Δελτίο τύπου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σιάτιστας

Ευχαριστούμε τον Δημήτριο Λιάμα για τις φωτογραφίες

 

Χρήστου Τσανασίδη – Η λαική ζωγραφική στη Σιάτιστα – χαιρετισμοί 22/9/2018
Χρήστου Τσανασίδη – Η λαική ζωγραφική στη Σιάτιστα – Αναστασία Ζήση 22/9/2018
Χρήστου Τσανασίδη – Η λαική ζωγραφική στη Σιάτιστα – Βάιος Καμινιώτης 22/9/2018
Χρήστου Τσανασίδη – Η λαική ζωγραφική στη Σιάτιστα –  Δημήτρης Καρολίδης 22/9/2018
Χρήστου Τσανασίδη – Η λαική ζωγραφική στη Σιάτιστα – Χρήστος Τσανασίδης 22/9/2018

Χρήστου Τσανασίδη – Η λαική ζωγραφική στη Σιάτιστα –  Χορωδία των Γυναικών Σιάτιστας 22/9/2018