Στην Κοζάνη το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της χώρας

1422

Το έργο, που θα καλύπτει τις ανάγκες 75.000 νοικοκυριών και θα κοστίσει περίπου 130 εκατ. ευρώ, θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη

Ενα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα της Ευρώπης και το μεγαλύτερο της Ελλάδας θα κατασκευαστεί στην Κοζάνη, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα με την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας. Το έργο, που θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2021, συμφώνησαν να κατασκευάσουν τα Ελληνικά Πετρέλαια σε συνεργασία με τον γερμανικό πολυεθνικό όμιλο Juwi.

Κατά τη διάρκεια της υπογραφής, όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση δίνει έμπρακτη βοήθεια για την υλοποίηση του έργου.

Επιπλέον, ο υπουργός ανακοίνωσε δύο μεταρρυθμίσεις που θα συναποφασιστούν με τον Πρωθυπουργό σε συνάντησή τους (σήμερα Δευτέρα είναι η αξιολόγηση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας). Οι μεταρρυθμίσεις έχουν να κάνουν με την απλούστευση των περιβαλλοντικών όρων και την κατάργηση της άδειας παραγωγής μεγάλων ενεργειακών έργων.

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του το πάρκο θα δημιουργήσει 350 θέσεις εργασίας.

Το έργο θα παράγει 300 μεγαβατώρες τον χρόνο και θα καλύπτει τις ανάγκες 75.000 νοικοκυριών. Θα είναι το πέμπτο μεγαλύτερο της Ευρώπης.
Το κόστος αναμένεται να φτάσει τα 130 εκατ. ευρώ και θα αποδίδει στην τοπική κοινωνία περί τα 500.000 ευρώ τον χρόνο.

Πηγή: Protagon.gr