Ο κοροναϊός έφτασε στην Ελλάδα: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη

1183

Στην Ελλάδα έφτασε ο κοροναϊός, όπως άλλωστε αναμενόταν, με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα να ανακοινώνει το μεσημέρι της Τετάρτης ότι μια 38χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη νοσεί από την ιογενή πνευμονία.

Η ασθενής, που επέστρεψε πρόσφατα από ταξίδι στη βόρεια Ιταλία, είναι σε καλή κατάσταση και δεν έχει άλλα προβλήματα υγείας.

Εκτός από την ίδια τη γυναίκα, που νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» στη Θεσσαλονίκη, οικειοθελώς απομονώνεται και η οικογένειά της, καθώς και όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της. 

Οι ειδικοί, που εδώ και ημέρες είχαν προειδοποιήσει πως είναι θέμα χρόνο να φτάσει στη χώρα μας ο κοροναϊός, συστήνουν ψυχραιμία.

 Καθησυχάζει μέσω Facebook ο Κικίλιας – «Το περιμέναμε»

Μάλιστα, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του κρούσματος. Ο ίδιος επανέλαβε ότι η νόσος παραμένει ήπια στη συντριπτική της πλειονότητα και τόνισε την ανάγκη της τήρησης των κανόνων υγιεινής από όλους, κανόνες οι οποίοι αφορούν στην υγιεινή των χεριών και στην υγιεινή του βήχα.

Όπως εξήγησε «Τις επόμενες ημέρες άνθρωποι που έρχονται από τις πληττόμενες περιοχές της βόρειας Ιταλίας πρέπει να επιτηρούν την υγεία τους και σε περίπτωση συμπτωμάτων να μένουν στο σπίτι και να ειδοποιούν τον γιατρό τους ή τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ώστε να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες».

Υπενθυμίζεται πως λίγη ώρα νωρίτερα έγινε γνωστό πωςαρνητικό για κοροναϊό ήταν το δείγμα του ασθενούς στο «Αττικόν»