Τα Νέα μας

549
ΤΟ ΑΓΡΟΒΟΪΟ ΣΤΗΝ AGROTICA.
Το Δίκτυο Πόλεων για τη Βιώσιμη Αγροτική Ανάπτυξη μεταξύ του Δήμου Βοίου και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, «ΑΓΡΟΒΟΙΟ», συμμετέχει στην AGROTICA, την ηγετική κλαδική έκθεση στην Ελλάδα στον αγροτο-οικονομικό τομέα.
Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο σας προσκαλούν από την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022 έως και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022, στο stand 28 στο περίπτερο 2 στο ισόγειο.
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή 10.00-19.00 και Σάββατο 10.00- 20.00.
Για προσκλήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 24683 50200 και 24653 50106
Radiosiatista.gr
Radiosiatista.gr

Radiosiatista.gr

Radiosiatista.gr

ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΕΡΑΤΥΡΑΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΟΪΟΥ.

Ο Δήμος Βοΐου θέλοντας να συμβάλλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της Εράτυρας και της Γαλατινής, κυρίως της τρίτης ηλικίας, προχώρησε σε σύμβαση με ιδιώτη ιατρό με την ειδικότητα του γενικού παθολόγου.

Η λειτουργία των Κοινοτικών ιατρείων θα ξεκινήσει από την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 και θα συνεχιστεί κάθε Τετάρτη με το παρακάτω ωράριο:

  • Γαλατινή 08:00π.μ.-12:00μ.μ.
  • Εράτυρα 12:00μ.μ.- 04:00μ.μ.

Στη σύμβαση περιλαμβάνεται και μηνιαία επίσκεψη του ιατρού στα ΚΑΠΗ του Δήμου.

Με την πρόσληψη του ιατρού λύνεται το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την υπολειτουργία των Κοινοτικών ιατρείων Εράτυρας και Γαλατινής εξαιτίας της υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας Σιάτιστας.

Ταυτόχρονα τις υπόλοιπες ημέρες οι κάτοικοι θα εξυπηρετούνται από την υπηρεσία του Δήμου Βοήθεια στο Σπίτι.

Υποβολή αιτήματος  προς την 3η ΥΠΕ για την παραχώρηση αιθουσών του Κέντρου Υγείας Τσοτυλίου, στο Δήμο Βοΐου καταθέτει η Δημοτική Αρχή. Όπως αναφέρθηκε από το Δήμαρχο Βοΐου Χ. Ζευκλή στόχος είναι να γίνουν ενεργειακές αναβαθμίσεις στους συγκεκριμένους χώρους τώρα που υπάρχουν τα σχετικά εργαλεία χρηματοδότησης ώστε κι αυτοί οι χώροι να αξιοποιηθούν.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Αγιασμός ενάρξεως Κατηχητικών Σχολείων 2022 – 2023 στην ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.

Ξεκίνησε η νέα Κατηχητική χρονιά με την χάρη του Αγίου Τριαδικού Θεού και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Αθανασίου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 στις 6:00 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό της Παναγίας στην Γεράνεια.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιος μαζί με τους Ιερείς της Ενορίας τον πρωτοσύγκελο π. Νικόλαο Γιαννουσά,  τον π. Νέστορα Γκουρομίσιο και τον π. Προκόπιο Διδίλη παρουσία παιδιών, νέων, γονέων αυτών, των κατηχητών και άλλων ενοριτών.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στα παιδιά η φετινή Κατηχητική χρονιά να είναι η καλύτερη της ζωή σας.

Μετά το πέρας του Αγιασμού υπήρχε κέρασμα για όλους. 

Η Ενορία εύχεται σε όλους να έχουμε καλή και ευλογημένη κατηχητική χρονιά !

Radiosiatista.gr

Το Κοινωφελές Ίδρυμα με την επωνυμία “GEORGIOS L. PAPAGEORGIOU PUBLIC BENEFIT & CHARITABLE FOUNDATION”, με έδρα το Vaduz στο Liechtenstein, σύμφωνα με το σκοπό που περιλαμβάνεται στο καταστατικό του, προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους για τη χορήγηση υποτροφιών.

            Ειδικότερα θα χορηγηθούν για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 για τους επιτυχόντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Πανεπιστήμια) της χώρας, που θα αποφοιτήσουν από τα Λύκεια της πόλης της Σιάτιστας (Γενικό Λύκειο και Μουσικό Λύκειο) κατόπιν επιλογής – πέντε (5) υποτροφίες αξίας 600 € το μήνα η καθεμία.

            Οι υποψήφιοι για τις υποτροφίες θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις :

1)  Να είναι απόφοιτοι των Λυκείων (Γενικού και Μουσικού) της πόλης Σιάτιστας του Νομού Κοζάνης

2) Να προέρχονται αποδεδειγμένα από φτωχές οικογένειες, κάτι που θα προσδιορίζεται από την προσκόμιση των εκκαθαριστικών της Εφορίας των γονέων (και του ίδιου του υποψήφιου, αν έχει) και του εντύπου Ε-9 (εφόσον έχει).

3)  Να έχουν υψηλή βαθμολογία επιτυχίας  στο Πανεπιστήμιο

4) Να μην έχουν λάβει άλλη υποτροφία για τις ίδιες σπουδές.

5)  Η υποτροφία θα  αρχίσει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2022 – 2023 και θα έχει διάρκεια  ένα (1) έτος.

6)  Η υποτροφία θα συνεχίζεται για κάθε επόμενο ακαδημαϊκό έτος σπουδών, εφόσον ο υπότροφος προσκομίσει πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας του προηγούμενου έτους, από το οποίο θα αποδεικνύεται ότι έχει επιτύχει στην εξέταση των μαθημάτων του προηγούμενου έτους κι ειδικότερα στα μαθήματα που απαιτούνται ως αριθμός ή ως διδακτικές μονάδες από το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών της Σχολής φοίτησης.

7)  Η υποτροφία θα χορηγείται επί 12 μήνες το χρόνο για κάθε ακαδημαϊκό έτος σπουδών με προκαταβολή του ποσού κάθε μήνα, στην αρχή του μήνα, μέσω Τράπεζας σε βάρος του προϋπολογισμού του Ιδρύματος. H καταβολή θα γίνει   αναδρομικά από το μήνα Σεπτέμβριο του πρώτου έτους, μετά την επιλογή των υποτρόφων από την Επιτροπή, και τα επόμενα έτη αφού προσκομιστούν τα έγγραφα όπως παρακάτω αναφέρεται (παράγραφος 11).

8) Ο υπότροφος  υποχρεούται να προσκομίσει έγγραφο από την Σχολή του όπου θα αναγράφονται τα έτη που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των σπουδών του  σύμφωνα με τον Κανονισμό της Σχολής. Για τη συνέχιση των σπουδών του βασική  προϋπόθεση θα είναι ότι ο υπότροφος δεν θα παραβεί τους όρους του συμβολαίου της υποτροφίας του.

9)  Η επιλογή των υποτρόφων θα γίνει  μέχρι την Τετάρτη 11-11-2022 με Απόφαση της Επιτροπής Επιλογής, που είναι διορισμένη από το Δ.Σ. του Ιδρύματος, η οποία θα αναρτηθεί στα γραφεία του Δήμου Βοΐου και στους Πίνακες Ανακοινώσεων των Λυκείων της πόλης Σιάτιστας.

10) Σε περίπτωση κατά την οποία ο αριθμός των υποψηφίων υπερβαίνει τον αριθμό των υπό χορήγηση υποτροφιών και υπάρχουν δύο ή περισσότεροι υποψήφιοι με τα ίδια προσόντα που πληρούν τις ίδιες ακριβώς προϋποθέσεις για τη χορήγηση της υποτροφίας, τότε για την επιλογή του υποτρόφου η Επιτροπή Επιλογής θα καλέσει τους ισοψηφήσαντες για να διενεργηθεί κλήρωση με την παρουσία  των ενδιαφερόμενων.

11) Όσοι ενδιαφέρονται για τη χορήγηση της υποτροφίας θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση  ή να τη στείλουν με κούριερ  στη διεύθυνση: ΄Ιδρυμα Παπαγεωργίου, Αριστοτέλους 5, 54624 Θεσσαλονίκη, με την ένδειξη «Υποτροφίες Ιδρύματος GEORGIOS L. PAPAGEORGIOU PUBLIC BENEFIT & CHARITABLE FOUNDATION» τηλ. 2310 -224935.

            Κατάθεση Αίτησης από 20-10-2022 μέχρι και την 04-11-2022, συνοδευόμενη από τα παρακάτω δικαιολογητικά, με πρόσφατη ημερομηνία  έκδοσης ή επικύρωσης αυτών  μέχρι και δύο μήνες πριν την 20–11-2022. Στην αίτηση πρέπει να απαριθμούνται και να περιγράφονται αναλυτικά όλα τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά αλλιώς θα θεωρείται ότι δεν έχει γίνει η κατάθεσή τους και το Ίδρυμα δεν θα φέρει καμία προς τούτο ευθύνη.

Α)  ΑΙΤΗΣΗ  που θα απευθύνεται  προς το ΄Ιδρυμα («GEORGIOS L. PAPAGEORGIOU PUBLIC BENEFIT & CHARITABLE FOUNDATION»)  με   υπογραφή του αιτούντα.

Β)   ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ του επιτυχόντα .

Γ)       ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ του επιτυχόντα.

Δ)     ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ του Λυκείου στο Πανεπιστήμιο ή  Δελτίο Επιτυχίας από τη Σχολή Εισαγωγής του επιτυχόντα.

Ε)      ΕΓΓΡΑΦΗ στη Σχολή Επιτυχίας.

ΣΤ)   Τα Υποχρεωτικά Εξάμηνα Φοίτησης στη Σχολή επιτυχίας (αυτό το έγγραφο σε κάποιες Σχολές ενσωματώνεται στο προηγούμενο έγγραφο).

Ζ)  Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 του υποψηφίου με το γνήσιο της υπογραφής από Κ.Ε.Π (ή των γονέων και κηδεμόνων αυτού σε περίπτωση ανηλικότητας) με το εξής περιεχόμενο « δεν έχω λάβει και δεν λαμβάνω άλλη υποτροφία για τις ίδιες σπουδές και δεν έχω εκπέσει από υπαιτιότητά μου από υποτροφία που μου έχει απονεμηθεί. Όλα τα έγγραφα που προσκομίζω είναι γνήσια ή φωτοτυπίες γνησίων αντιγράφων επικυρωμένες σε Κ.Ε.Π.».

Η)   Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου  έκδοσης το πολύ 2 μηνών πριν την ημέρα επιλογής.

Θ)   Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης του Δήμου Boΐου για τον  υποψήφιο και τους γονείς του.

Ι)    Αντίγραφο Εκκαθαριστικού Σημειώματος της Φορολογίας   Εισοδήματος των φορολογικών ετών 2017, 2018, 2019, 2020 και 2021 και εντύπου Ε-9 των αντιστοίχων ετών και του εκκαθαριστικού ΕΝΦΙΑ 2021 της οικογένειας του υποψήφιου ή των γονέων χωριστά και του ίδιου (εφόσον έχει εισόδημα κι ακίνητη περιουσία).   Εάν έχετε Κ) Επιπλέον ΄Εγγραφα  που δικαιολογούν τη δύσκολη οικονομική σας κατάσταση όπως ανεργία, χορήγηση κοινωνικού επιδόματος κ.λ.π.,  μπορείτε να τα προσκομίσετε.

  Βαντούζ 18 Οκτωβρίου  2022

                                               Ο  Πρόεδρος του Ιδρύματος 

                                        ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ   Λ.   ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

###########################################

ΕΠΣ Κοζάνης: Επιστροφή στην δράση το Σ/Κ για την Α΄ Κατηγορία

Επιστροφή στην δράση μετά από 1 μήνα και 10 μέρες για τις ομάδες της Α΄ Κατηγορίας στην ΕΠΣ Κοζάνης με τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής.

Το πρόγραμμα: Αναγέννηση Εράτυρας Α.Ο. Κρόκου

Τιτάν Σερβίων Π.Α.Ο. Κοίλων

Ατρόμητος Πτολεμαΐδας Α.Ε. Περδίκα 22 Οκτ.

Φ.Σ. Εορδαϊκός Αλιάκμων Αιανής

Α.Ε. Καισαρειάς Α.Ε. Κοζάνης

Μακεδονικός Κοζάνης Δόξα Βερμίου Πύργων 22 ΟΚΤ

Βελβεντό Μακεδονικός Σιάτιστας 22 Οκτ.

&&&&&&&&&&&&&&&&&

Πρώτος αγώνας για την ομάδα μας τη φετινή χρονιά 2022-2023 αυτό το Σαββατοκύριακο!!! 
Ο αγώνας είναι εκτός έδρας στο ΔΑΚ Αιανής τη Κυριακή 23 Οκτωβρίου και ώρα 7:30 αντιμετωπίζοντας την Ελίμεια!!! 
Καλή αρχή και καλή επιτυχία!!! 

Το viral video μας που σαρώνει στο youtu.be
65 χιλιάδες προβολές σε 8 ημέρες ….

https://youtube.com/user/RadioSiatista