Τελευταίας τεχνολογίας συστήματα στο “Anna Papageorgiou STEM Center” του Ανατόλια

1296
Το συγκρότημα, συνολικής...
Το συγκρότημα, συνολικής επιφάνειας περίπου 1.000 τ.μ πρόκειται να στεγάσει εργαστηριακά μαθήματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας, καθώς και πρωτοποριακές εκπαιδευτικές δράσεις.

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο κατασκευάζεται στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το νέο και υπερσύγχρονο κτηριακό συγκρότημα “Anna Papageorgiou STEM Center” του Κολλεγίου Ανατόλια στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το Σεπτέμβριο, προάγοντας με πρωτοποριακό τρόπο και με τη χρήση της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας, τις επιστήμες, την καινοτομία και τη βιωματική μάθηση. Τα χαρακτηριστικά του εκπαιδευτικού κέντρου STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics Center), είχε την ευκαιρία να μάθει από κοντά, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, συνοδευόμενος από τον Γενικό Πρόξενο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Γ. Φλέγκερ, από τον πρόεδρο του Ανατόλια, Δρ. Πάνο Βλάχο και τον Γιάννη Τσορμπατζόγλου, COO Innovation and Planning & Vice President Cross Divisional Programs του Κολλεγίου.

Τα χαρακτηριστικά του...
Τα χαρακτηριστικά του εκπαιδευτικού κέντρου STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics Center), είχε την ευκαιρία να μάθει από κοντά, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, συνοδευόμενος από τον Γενικό Πρόξενο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Γ. Φλέγκερ.

Το συγκρότημα, συνολικής επιφάνειας περίπου 1.000 τ.μ., το οποίο κατασκευάζεται από τη θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΤΟΜΗ, πρόκειται να στεγάσει εργαστηριακά μαθήματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας, καθώς και πρωτοποριακές εκπαιδευτικές δράσεις για τους μαθητές της ευρύτερης κοινότητας. Οι χώροι του περιλαμβάνουν 3 εργαστήρια STEM, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων δημιουργικής ενασχόλησης και εκπαίδευσης, γραφεία προσωπικού, αίθουσα δοκιμών, καθώς και πλήθος βοηθητικών χώρων.
Σχεδιασμένο με βάση τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, το “Anna Papageorgiou STEM Center” πρόκειται να αποτελέσει πρότυπο περιβαλλοντικής υπευθυνότητας, επιτυγχάνοντας μηδενικές εκπομπές ρύπων, με την ενσωμάτωση τελευταίας τεχνολογίας ενεργειακών συστημάτων και υλικών, καθώς και την εκτενή χρήση της ηλιακής ενέργειας για την κάλυψη των ενεργειακών του αναγκών. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, οι μαθητές και οι καθηγητές θα έχουν πρόσβαση στα συστήματά του κτηρίου, έτσι ώστε να βλέπουν στην πράξη τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές στον τομέα της ενέργειας.

Τα χαρακτηριστικά του...
Τα χαρακτηριστικά του εκπαιδευτικού κέντρου STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics Center), είχε την ευκαιρία να μάθει από κοντά, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, συνοδευόμενος από τον Γενικό Πρόξενο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Γ. Φλέγκερ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η νέα κτηριακή προσθήκη στο campus του Κολλεγίου Ανατόλια γίνεται πραγματικότητα με τη χρηματοδοτική συμβολή του κυβερνητικού οργανισμού USAID/ASHA των Η.Π.Α, του Ιδρύματος Παπαγεωργίου, καθώς και δωρεών Εφόρων του Κολλεγίου Ανατόλια και άλλων οργανισμών.

Radiosiatista.gr