Την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2018 τελέστηκαν Αγιασμοί στα Σχολεία με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

2034

Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς χτύπησε σήμερα σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας. Χιλιάδες μαθητές ξεχύθηκαν στους δρόμους και γέμισε ο τόπος παιδικές φωνές.

Στα Σχολεία της Σιάτιστας, αφού συγκεντρώθηκαν όλοι οι μαθητές, τελέσθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός, με την έναρξη των μαθημάτων. Το πρωί στις 9:30 οι Ιερείς της Ενορίας, π. Βασίλειος και π. Νέστορας, τέλεσαν τον αγιασμό στο 2ο Νηπιαγωγείο, «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» με την παρουσία των Νηπιαγωγών, των νηπίων και των γονέων τους.

Στις 10:00 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλος, συνοδευόμενος από τους Ιερείς της ενορίας, τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, όπου παρέστησαν ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Δημήτριος Λαμπρόπουλος, εκπρόσωποι της τοπικής Δημοτικής αρχής, ο Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαιδεύσεως κ. Ιωάννης Παπαδέλης, οι γονείς των παιδιών και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Στις 10:30 ο Σεβασμιώτατος με τους Ιερείς τέλεσε τον αγιασμό και στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας, όπου μαζί με τον Διευθυντή και τους καθηγητές παρέστησαν ο κ. Δήμαρχος, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Βοΐου και ο ευεργέτης του Σχολείου κ. Κωνσταντίνος Παπανικολάου.

Σε και τους δύο αγιασμούς ομίλησε καταλλήλως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. κ. Παύλος, τονίζοντας ότι, για να χρησιμοποιηθεί σωστά και ευεργετικά η ανθρώπινη γνώση χρειάζεται η θεία γνώση. Κάθε ανθρώπινη επιστημονική γνώση όταν χωρίζεται από το θέλημα του Θεού και την αρετή, καταντάει καταστροφική για τον άνθρωπο, την κοινωνία και τη φύση.

Μετά την ακολουθία του αγιασμού, οι μαθητές πήραν τα καινούργια βιβλία.