Το µάζεψε άρον άρον

173

∆εν κατάφερε να περάσει ύπουλα τη ρύθµιση για την είσοδο των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ ο Αδωνης Γεωργιάδης (φωτογραφία). Τι κι αν έβαλε την Ειρήνη Αγαπηδάκη να κάνει τη βρόµικη δουλειά ανακοινώνοντας προς το τέλος της συνεδρίασης την επίµαχη νοµοτεχνική βελτίωση (µόνο τέτοια δεν ήταν), ο υπουργός Υγείας που θέσπισε νέα χαράτσια δεν γλίτωσε τα πυρά της µειοψηφίας.

Καθοριστική για την απόσυρση της ρύθµισης ήταν η τοποθέτηση του Μιχάλη Κατρίνη. Ανέγνωσε στον κ. Γεωργιάδη όσα προβλέπει ο «δεκάλογος καλής νοµοθέτησης» της Γεν. Γραµµατείας της Προεδρίας της Κυβέρνησης το 2020. «Επειδή ξέρω τον σεβασµό σας στην Προεδρία της Κυβέρνησης και στους κανόνες καλής νοµοθέτησης, για να σας προφυλάξω, σας λέω αποσύρετέ το γιατί εκθέτει συνολικά την κυβέρνηση» κατέληξε µε νόηµα ο κ. Κατρίνης, µε τον Αδ. Γεωργιάδη να σπεύδει να ανακοινώσει πως παίρνει πίσω τη διάταξη για να την καταθέσει ως τροπολογία την ερχόµενη εβδοµάδα.

Πάντως, δεν πέρασε απαρατήρητο ότι τα κόµµατα της αντιπολίτευσης στάθηκαν στη διαδικασία και όχι στην ουσία. ∆ηλαδή στην κακή νοµοθέτηση και όχι στο περαιτέρω «ξήλωµα» του δηµόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ. Απ’ ό,τι φαίνεται, κανείς δεν θέλει να τα σπάσει µε τους γιατρούς και δη προεκλογικά. Α.Π.

ΠΗΓΗ:documentonews.gr