Χατζηδάκης στο OPEN: Δεν μπορούμε να δώσουμε άλλα στους αγρότες

643

Εάν υπάρχει περίσσευμα το δίνουμε, δεν τα κρατάμε για εμάς, δίνουμε όσα αντέχουμε τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Δεν μπορούμε να δώσουμε άλλα στους αγρότες ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, ενώ απαντώντας για το ενδεχόμενο να δοθεί στους ευάλωτους έκτακτο επίδομα Πάσχα, σημείωσε «εάν υπάρχει περίσσευμα το δίνουμε, δεν τα κρατάμε για εμάς, δίνουμε όσα αντέχουμε».

Ο κ.Χατζηδάκης μιλώντας για τη σύνδεση POS με ταμειακές μηχανές ανακοίνωσε ότι «έρχεται τροπολογία για  να συνεργαστούν όλοι, ιδιαίτερα οι πάροχοι. Το πρότζεκτ αυτό είναι γιγαντιαίο. Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο το πρότζεκτ αυτό να μην προχωρήσει».

Αγρότες

«Ο ΕΦΚ δεν επιστρεφόταν, άρχισε ένα επιστρέφεται το 2022-2023 και είναι 82 εκατ. ευρώ. Οι άλλες κατηγορίες των πολιτών θα συνεχίσουν να το πληρώνουν τον φόρο , στους αγρότες θα επιστραφεί. Δεν έχουμε ατελείωτες δυνατότητες».

«Νωρίς είναι να μιλάμε για τέτοια πράγματα. Εοχυμε υψηλότερους στόχους για πρώτο γενιές πλεόνασμα φέτος. Πρέπει να βάλουμε 5 δισ. στην άκρη για να μειώνουμε το χρέος της Ελλάδας. Αν δεν έχουμε δημοσιονομική πειθαρχία, όλα αυτά που έχουμε κερδίσει, αν αρχίσουμε να ξεφύγουμε μπορεί να γίνουμε ευχάριστοι, αλλά μελλοντικά αυτοί που λένε ωσαννά θα λένε σταύρωσαν».

«Υπάρχουν κάποια όρια. Εκείνο που καταλαβαίνω είναι ειδικά το πρόβλημα στη Θεσσαλία και τον Έβρο. Δνε υποτιμώ το πρόβλημα των υπολοίπων, αλλά οριακά μπορεί να είναι καλύτερα. Στη Θεσσαλία πράγματι εοχυν πληγεί».

«Στις τράπεζες γενικώς σε όλο τον κόσμο τα επιτόκια έχουν ανέβει ως μέτρο συγκράτησης του πληθωρισμού. Αν συγκρίνετε, οι διαφορές των δικών μας επιτοκίων, σε σχέση με των ευρωπαϊκών είναι μικρότερα. Ναι είναι μεγαλύτερα αλλά η διαφορά μας μίκρυνε».

«Δεν μπορούμε να δώσουμε άλλα στους αγρότες» ξεκαθάρισε ο κ. Χατζιδάκης

«Μόνο το υπουργείο Υποδομών θα δώσει εκεί 900 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλία».

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο έκτακτου δώρου το Πάσχα, απάντησε: «Εάν υπάρχει περίσσευμα το δίνουμε, δεν τα κρατάμε για εμάς. Δίνουμε όσα αντέχουμε»

«Πριν τελειώσει ο Ιανουάριος έχουμε δώσει 220 εκατ. επιπλέον. Πρέπει όμως να κρατάμε ένα ζύγι γιατί θα ξεφύγει το πράγμα» 

«Έχουμε δύο σημαντικά προβλήματα να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια και τα στεγαστικά δάνεια».

ΠΗΓΗ:imerisia.gr

ΠΡΟΪΟΝΤΑ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
ΕΙΔΗ  ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
ΤΟΥΡΤΕΣ,  ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ, ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
ΠΑΣΤΕΣ, ΠΑΣΤΑΚΙΑ, ΠΑΓΩΤΑ
ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΤΟΥΡΤΕΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ – ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ
ΓΑΜΗΛΙΕΣ ΤΟΥΡΤΕΣ, ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΟΥΡΤΕΣ
ΦΡΕΣΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΥΠ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΜΗΤΡΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
2465022322