Βελόπουλος: «Οταν είπα στη Βουλή το όνομα του Μαρινάκη όλοι έτρεμαν»

1533

Για την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή σχετικά με την εξαγορά της Nova από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και το αν υπάρχει ασυμβίβαστο μίλησε ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκος Βελόπουλος

Βελόπουλος: «Οταν είπα στη Βουλή το όνομα του Μαρινάκη όλοι έτρεμαν»

Αναλυτικά, όσα είπε στο Metropolis 95,5:
Για την ερώτηση που έκανε στη Βουλή για Μαρινάκη και Nova: «Στην “Μαρινάκειο” τακτική είμαστε οι μοναδικοί που είμαστε απέναντι. Αυτές οι λογικές δεν μπορούν να αγγίζουν εμάς τους Βορειοελλαδίτες που έχουμε μια ιδιαίτερη ευαισθησία σε συμπεριφορές ανθρώπων. Έχω μάθει στη ζωή μου να μη φοβάμαι. Οταν είπα στη Βουλή το όνομα του Μαρινάκη όλοι έτρεμαν από κάτω, ιδιαιτέρως οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς υπάρχουν Βορειοελλαδίτες είτε στη ΝΔ, είτε στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε στο ΠΑΣΟΚ που δίνουν “γη και ύδωρ” σε έναν άνθρωπο ο οποίος έχει αλώσει τα πάντα στην Ελλάδα. Από την πλευρά του, καλά κάνει. Επιχειρηματίας είναι, αυτή είναι η τοποθέτησή του στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι και κανείς δεν μπορεί να το αποτρέψει. Αλλά υπάρχουν και όρια, κυρίως ηθικού φραγμού. Δεν μπορεί να έρχεται στη Θεσσαλονίκη και να καπνίζει πούρα προκλητικά σε ένα μαγαζί, παρουσία υπουργού της ΝΔ. Φανταστείτε να έκανε το ίδιο κ. Σαββίδης, τον οποίο έχω δει δύο φορές στη ζωή μου και πριν από πολλά χρόνια. Δεν τον έχω ξαναδεί από τότε και δεν βλέπω επιχειρηματίες. Είμαι απέναντι σε αυτή τη λογική.

Ολα αυτά δείχνουν ότι ενοχλεί η Βόρεια Ελλάδα και τη θέλουν απομονωμένη και απαξιωμένη. Το λέω ευθέως. Έδωσαν το όνομα “Μακεδονία”. Εχουμε έναν Μαρινάκη ο οποίος θέλει να πάρει τη Nova και θέλει να δημιουργήσει προβλήματα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης που είναι μία επιχειρηματική επιλογή του κ. Σαββίδη. Όλα αυτά δείχνουν ότι ενοχλείται ο “Νότος”.

Οι βουλευτές της Βορείου Ελλάδας όταν μπαίνουν στο αεροπλάνο για Αθήνα περνάνε από… ένα «μηχάνημα αμνησίας». Ξεχνούν από πού είναι. Ερχεται εδώ ο κ. Μητσοτάκης, έκανε ανακοινώσεις για το μετρό και για την περιφερειακή οδό, έπρεπε να σειστεί το σύμπαν με αυτά που είπε. Ήταν εναντίον της Βορείου Ελλάδος. Κανείς δεν μίλησε
».

Για το τι σημαίνει το να πάρει ο Μαρινάκης τη Nova: «Δηλαδή θα δίνει κάποιος λεφτά σε μία ομάδα, θα είναι ο αιμοδότης της και αυτή θα αγωνίζεται εναντίον του; Σοβαρά μιλάμε τώρα;»

Για το αν υπάρχει ασυμβίβαστο: «Ειμαι ο μόνος που είπα στη Βουλή ότι δημιουργούμε έναν εκτρωματικό “Μέρντοχ”. Ο άνθρωπος έχει κανάλια έχει και το πρακτορείο “Αργος”. Εχουμε θέματα στη διανομή των εφημερίδων και έκανα ερώτηση και γι αυτό. Εμένα δεν μου αρέσει η μονοκρατορία θέλω να υπάρχει ισορροπία. Θέλει τα 400 εκατομμύρια να τα κάνει 40. Γιατί δεν κάνουν έναν πλειοδοτικό διαγωνισμό; Γιατί να πάρει τη Nova ένας κύριος που έχει ομάδες, έχει κανάλια, κάνει ό,τι γουστάρει και έχει συγγενικές σχέσεις με τον πρωθυπουργό; Σε μια σοβαρή δημοκρατική χώρα, αυτά όχι μόνο δεν έπρεπε να συμβαίνουν, δεν έπρεπε καν να τα σκεφτόμαστε».

Για το αν η κυβέρνηση μπορεί να εμποδίσει αυτή την κατάσταση: «Βεβαιότατα. Με μία νομοθετική ρύθμιση. Δεν μπορεί ο ελεγκτής και ο ελεγχόμενος να είναι το ίδιο πρόσωπο. Η να κάνει κάτι η ΕΠΟ. Δεν μπορεί εγώ να έχω μια ΠΑΕ, να παίρνω χρήματα από τον τάδε επιχειρηματία που θα έχει την μεγάλη ομάδα, θα έρθει να παίξει με τη δική μου ομάδα και ενώ με πληρώνει για να υπάρχω, να παίξω κόντρα στην ομάδα του και να μην περάσει μπάι. Αυτά δεν γίνονται. Εχουμε ξεφύγει από τα όρια της νομιμοφάνειας και έχουμε περάσει στα όρια του θράσους. Δεν έχω κάτι με τον άνθρωπο, δεν τον ξέρω, μια φορά στη ζωή μου τον είδα στο Κολωνάκι και του είπα ένα “γεια”. Είμαι ο μοναδικός που τα βάζει με το σύστημα για αυτό με βρίζουν όλοι. Δεν μπήκα στη Βουλή για να κερδίσω χρήματα, έχω τις επιχειρήσεις μου. Το θέμα είναι να βάλουμε μια τάξη στον τόπο».

Για το αν θα πάρει πρωτοβουλίες για το ποδόσφαιρο: «Θα κάνω και δεύτερη ερώτηση. Δεν έχω πρόβλημα, δεν τους φοβάμαι για έναν και μόνο λόγο. Δεν τους χρωστάω τίποτε. Οταν είσαι υπουργός και ο άλλος σου φυσάει τον καπνό μες στα μούτρα, τότε σημαίνει ότι έχει ιδιαίτερη σχέση μαζί σου. Τον ανέχεσαι. Τώρα τι σχέση είναι αυτή; Οικονομική, πολιτική γιατί σε στηρίζει με τις εφημερίδες του, έχεις σχέση και τον φοβάσαι. Εγώ με τύπους σαν τον κ. Μαρινάκη, τον κ. Σαββίδη, τον κ. Μελισσανίδη δεν είχα ποτέ οικονομικές συναλλαγές ούτε είχα τη στήριξή τους. Γι αυτό λέω πάντα αυτό που πιστεύω».