OLA ΕΔΩ …

1619

Αυτή την Τετάρτη, 10/07/2024, οι εκλογές του Ορειβατικού Συλλόγου Σιάτιστας.

Έ, αφού τελείωσε κι ο δεύτερος γύρος των Γαλλικών εκλογών, ήρθε η σειρά του πρώτου γύρου των εκλογών του Ορειβατικού Συλλόγου Σιάτιστας.

Τα σενάρια πολλά, οι εκτιμήσεις των δημοσκόπων ποικίλες.

Θα καταφέρει ο Ορειβατικός να εκλέξει Διοίκηση; Ποιοι θα θέσουν υποψηφιότητα; Θα υπάρξουν εκπλήξεις; Πώς θα κινηθούν οι συμμαχίες;

Τα ερωτήματα θα απαντηθούν την Τετάρτη 10/07/2024, στις 8:00 μ.μ, στο Κουκουλίδειο Πνευματικό Κέντρο Σιάτιστας.

Είσαι ενεργό μέλος του συλλόγου; Μην απέχεις από τις κρισιμότερες εκλογές στην ιστορία του Συλλόγου.

Δυνάμωσε με την ψήφο σου τον ΟΣΣ, δώσε του ελπίδα και προοπτική για το μέλλον.

Από τη Διοίκηση.

Παρατείνεται έως 31/12/2024 το μέτρο της αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Γουνοποιίας που πλήττονται από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, που υλοποιείται από τον Ιούλιο 2022 έως και Ιούνιο 2024, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις σύμφωνα με την αριθμ. 67806/19-7-2022 (Β’ 3796) ΚΥΑ, όπως ισχύει.

Από 1/7/2024, το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ είναι διαθέσιμο στις επιχειρήσεις – εργοδότες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Γουνοποιίας για την υποβολή δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους για τον μήνα Ιούλιο 2024, ως εξής:

– Εντός της προθεσμίας από 1/7/2024 έως και 10/7/2024 υποβάλλονται υπεύθυνες δηλώσεις των επιχειρήσεων για συμβάσεις εργασίας εργαζομένων που μπορεί να αφορούν όλο τον μήνα ή διαστήματα αυτού.

– Από 11/7/2024 και μέχρι το τέλος του μήνα ισχύει η προαναγγελία της αναστολής.

taxheaven.gr

Επιταγή ακρίβειας: Ποιοι θα πάρουν τελικά το έκτακτο επίδομα

Έγκαιρη εξόφληση χρεών και με bonus

Ποιοι θα μοιραστούν την επιταγή ακρίβειας ύψους 300 εκατ. ευρώ που θα προκύψει από τα έσοδα από την προσωρινή εισφορά στα κέρδη των διυλιστηρίων. Τι θα γίνει με το έκτακτο επίδομα.

Συνταξιούχοι, δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ΑμεΑ περιλαμβάνονται στα χαρτιά του οικονομικού επιτελείου για να συμπεριληφθούν στους κερδισμένους της επιταγής ακρίβειας ύψους 300 εκατ. ευρώ που θα προκύψει από τα έσοδα από την προσωρινή εισφορά στα κέρδη των διυλιστηρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews τα σενάρια που εξετάζονται περιλαμβάνουν:

– επίδομα προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους που δεν έλαβαν την φετινή αύξηση των συντάξεων

– οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ στους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά μέχρι 10 ευρώ

– ενίσχυση στη δόση του επιδόματος παιδιού και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

– οικονομική ενίσχυση στα ΑμεΑ.

Πρόκειται για ενισχύσεις που θα δοθούν πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Έτσι όπως όλα δείχνουν πριν τις γιορτές οι συνταξιούχοι αναμένεται να πληρωθούν την οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ και το επίδομα προσωπικής διαφοράς ύψους από 100 ως 200 ευρώ.

Οι δικαιούχοι της νέας οικονομικής ενίσχυσης των 150 ευρώ θα είναι: συνταξιούχοι χωρίς προσωπική διαφορά ή – συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά κάτω των 10 ευρώ, που λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 700 ευρώ (περίπου 1 εκατ. δικαιούχοι).

Πέρσι κριτήριο για την πληρωμή της ενίσχυσης ήταν να έχουν προσωπική διαφορά άνω των 10 ευρώ και σύ-νταξη ή άθροισμα κύριων συντάξεων προ φόρου έως 1.600 ευρώ μηνιαίως. Η έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ανήλθε σε 100-200 ευρώ ανάλογα με το ύψος των κύριων συντάξεων γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου μηνός Νοεμβρίου 2023.

Να σημειωθεί ότι οι εν λόγω συνταξιούχοι που θα πάρουν τα 150 ευρώ θα λάβουν κανονικά και την αύξηση των συντάξεων από 1.1.2025.

Η ενίσχυση των 150 ευρώ θα δοθεί επίσης και στους δικαιούχους του επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΠΕΚΑ.

Το κόστος της οικονομικής ενίσχυσης των 150 ευρώ εκτιμάται σε περίπου 150 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα επίδομα προσωπικής διαφοράς θα λάβουν 750.000 συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά πάνω από 10 ευρώ και σύνταξη το πολύ έως 1.600 ευρώ τον μήνα. Σύμφωνα με το σενάριο εξετάζεται να δοθεί όπως πέρσι, δηλαδή για άθροισμα συντάξεων έως 700 ευρώ θα καταβληθεί επίδομα 200 ευρώ, για 701 έως 1100 ευρώ σύνταξη επίδομα 150 ευρώ και για άθροισμα συντάξεων από 1.101 έως 1.600 ευρώ επίδομα 100 ευρώ.

Η παροχή είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη, στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης διάταξης, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπά τους, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Επιδόματα

Περίπου ένα εκατομμύριο δικαιούχοι των επιδομάτων παιδιού, Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και προνοιακών επιδομάτων είναι υποψήφιοι να λάβουν την επιταγή ακρίβειας με τη μορφή αύξησης των δόσεων των επιδομάτων που λαμβάνουν όπως έγινε και πέρσι. Σενάρια εξετάζουν για άλλη μία δόση του επιδόματος παιδιού και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και εφάπαξ ενίσχυση ύψους 200 ευρώ για τα ΑμεΑ.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι οι δικαιούχοι ήταν οι εξής:

–800.000 δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ θα λάβουν επιπλέον μιάμιση δόση επιδόματος. Ενδεικτικά, το συνολικό ποσό (αρχικό ποσό συν επιπλέον μιάμιση δόση) που έλαβε τον Δεκέμβριο 2023 μια οικογένεια με τρία παιδιά κυμαίνεται από 280 έως 700 ευρώ.

– 210.000 δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος έλαβαν επιπλέον 50% του μηνιαίου επιδόματος.

– 220.000 δικαιούχοι του επιδόματος ΑμεΑ του ΟΠΕΚΑ, του εξω-ιδρυματικού επιδόματος και λοιπών επιδομάτων αναπηρίας του e-ΕΦΚΑ έλαβαν ενίσχυση ύψους 200 ευρώ.

Πηγή: dikaiologitika.gr

#########################

Στην Κοζάνη θα βρεθεί την ερχόμενη Κυριακή 14 Ιουλίου ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας, στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδεία ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 6ης Οκτωβρίου.

Ο Χάρης Δούκας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μιλήσει στις 11 το πρωί στο “El Barrio”.

#####################

Διακοποδάνεια: Το δέλεαρ και οι κίνδυνοι

ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΤΑΞΙΔΙ

Διακοπές με δανεικά και ο λογαριασμός τον… Σεπτέμβριο! Παρά τα δύσκολα μαθήματα της κρίσης, τα δανεικά για διακοπές όχι μόνο δεν έχουν εκλείψει, αλλά αντιθέτως γνωρίζουν άνθηση.

Διακοποδάνειο είναι το δάνειο το οποίο κάποιος λαμβάνει, συνήθως από μία τράπεζα, με σκοπό να καλύψει τα έξοδα των διακοπών του. Καθώς η λέξη και η πρακτική είναι συνδεδεμένες με τον υπερκαταναλωτισμό και τις πρακτικές που οδήγησαν στην κρίση χρέους, δεν τις βλέπουμε στις διαφημίσεις των τραπεζών. Το ότι έχουν άλλο όνομα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν.

Ο δανεισμός για διακοπές ακμάζει, απλά δεν το «φωνάζουν», όπως παλαιότερα. Δεν τα λέμε πια «διακοποδάνεια», έχουν πολλά ονόματα, αλλά πάντα είναι προϊόντα καταναλωτικής πίστης. Η ίδια ανάγκη καλύπτεται από ένα ανοιχτό ή κλειστό καταναλωτικό, συνήθως με αρκετά υψηλό επιτόκιο (12%-15%), ή μέσω πιστωτικής κάρτας, που στην ουσία είναι ένα πολύ ακριβό ανοικτό καταναλωτικό δάνειο (επιτόκιο πέριξ του 16,73%).

Πριν από τρία χρόνια συστημική τράπεζα διαφήμιζε διακοπές σε 6 άτοκες δόσεις με χρήση πιστωτικής, αλλά όπως όλες οι διαφημιζόμενες άτοκες δόσεις, αυτό ισχύει μόνο αν τις πληρώσεις στην ώρα τους. Προς έκπληξη κανενός, πολλοί δεν το κάνουν και επιβαρύνονται με τα προβλεπόμενα υψηλά επιτόκια…

«Εκρηξη»

Με δεδομένο ότι πλέον, αυτά τα δάνεια δεν χορηγούνται ειδικά για τον σκοπό των διακοπών, αλλά εντάσσονται μέσα στην «ομπρέλα» των καταναλωτικών δανείων, δεν υπάρχουν ξεχωριστά στοιχεία που να δείχνουν πόσα είναι. Ομως, ο χρόνος έχει μήνες και τουριστικές σεζόν. Η «έκρηξη» νέων καταναλωτικών δανείων σχεδόν κάθε χρόνο στην αρχή της τουριστικής περιόδου δίνει μία καλή εικόνα για τον σκοπό των νέων δανείων. Ειδικά αν αφαιρέσεις τα καταναλωτικά δάνεια που χορηγούνται με εξασφαλίσεις, ένδειξη ότι πρόκειται για μεγαλύτερα ποσά που συνήθως ξεπερνούν τα όρια ενός «διακοποδανείου». Παράδειγμα, το 2023 το σύνολο των καταναλωτικών δανείων του Απριλίου ήταν 77 εκατ. ευρώ, όμως μόλις μπήκε το θέρος, τον Ιούνιο έφτασε τα 115 εκατ. ευρώ. Το 2022, τον Απρίλιο χορηγήθηκαν 84 εκατ., ενώ τον Ιούνιο 120 εκατ. ευρώ, το 2021 τα καταναλωτικά του Απριλίου ήταν 79 εκατ. ευρώ, ενώ τον Ιούνιο 105 εκατ. ευρώ.

Γενικά, με εξαίρεση τις γιορτές των «δώρων», όπως την περίοδο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, το καλοκαίρι βλέπουμε σχεδόν κάθε χρόνο αύξηση στα καταναλωτικά δάνεια. Προφανώς δεν προορίζονται όλα για διακοπές, αλλά πολλά είναι καταναλωτικά «διακοποδάνεια».

Τα πακέτα

Πέρα από τις πιστωτικές κάρτες, όπου τα όρια διαφέρουν από κάρτα σε κάρτα, οι τράπεζες προωθούν τα προσωπικά δάνεια (καταναλωτικά) και κυρίως αυτά που χορηγούνται μέσω Διαδικτύου. Ανάλογα με την τράπεζα μπορείς να πάρεις ένα «e-loan» από την Πειραιώς έως 15.000 ευρώ και να το αποπληρώσεις σε έως 84 μήνες με κυμαινόμενο επιτόκιο 10,95%, ένα «myAlpha Quick Loan» από την Alpha Bank με όριο 5.000 ευρώ και αποπληρωμή έως 60 μήνες, με επιτόκιο σταθερό 15%, ένα «Fast Loan» από τη Eurobank έως 5.000 ευρώ για πληρωμή σε 60 μηνιαίες δόσεις και κυμαινόμενο επιτόκιο 14,3% (+0,60% εισφορά Ν.128/1975) ή από την Εθνική Τράπεζα το προσωπικό δάνειο «ΕΞΠΡΕΣ», με επιτόκιο 14,75%, που δίνει έως και 6.000 ευρώ μετρητά, με αποπληρωμή επίσης σε 60 δόσεις. Οι τράπεζες χορηγούν το δάνειο, το τι θα κάνεις τα χρήματα είναι προσωπική επιλογή.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΔΑΝΕΙΟ 2.000 ΕΥΡΩ ΜΕ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΣΕ 12 ΜΗΝΕΣ
ΤράπεζαΠρόγραμμαΕπιτόκιοΔόση (Μηνιαία)Συνολο δόσεων
Εθνική ΤράπεζαΠροσωπικό Δάνειο «ΕΞΠΡΕΣ»14,75%180,28€2.163,36€
EurobankΠροσωπικό δάνειο «Fast Loan»14,3%180,42€2,165,07€
Τράπεζα Πειραιώς«e-loan by winbank»10,95%177,28€2,127,32€
Alpha Bank«myAlpha Quick Loan»15%181,08€2.173€

Πηγή: moneyonline.gr, ιστοσελίδες τραπεζών

Μηχανογραφικό 2024: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Οι υποψήφιοι κάνοντας χρήση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας τους (password) που έχουν ήδη αποκτήσει θα μπορούν εντός της ημέρας να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr

Ξεκινά σήμερα, Τρίτη 9 Ιουλίου, η υποβολή του Μηχανογραφικού 2024 από τους υποψήφιους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, που αποτελεί το προτελευταίο και σημαντικό βήμα στον δρόμο για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι υποψήφιοι κάνοντας χρήση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας τους (password) που έχουν ήδη αποκτήσει θα μπορούν εντός της ημέρας να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr και να επιλέγουν το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή σε Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ.

Οι υποψήφιοι θα έχουν προσθεσμία για την υποβολή του Μηχανογραφικού αυστηρά μέχρι και την Πέμπτη 18 Ιουλίου και ώρα 24:00. Μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει ή να επανακαταθέσει κατόπιν αλλαγών το δελτίο του.

Μηχανογραφικό 2024: Τι πρέπει να κάνει ο υποψήφιος που δεν έχει ή ξέχασε τους κωδικούς για την υποβολή

Όσοι υποψήφιοι δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν password, μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους, είτε τις προγραμματισμένες ημέρες εφημερίας είτε τις δύο επιπλέον ημέρες που θα λειτουργήσουν τα Λύκεια εντός Ιουλίου. Όσοι υποψήφιοι δεν θυμούνται το password που ήδη είχαν αποκτήσει στο σχολείο τους, μπορούν είτε να απευθύνονται στο Λύκειο, είτε εναλλακτικά και εφόσον είχαν δηλώσει προσωπικό mail (κατά την απόκτηση του password), να ορίσουν νέο password μέσα από την εφαρμογή του Μ.Δ. με την επιλογή «Ξέχασα τον Κωδικό Ασφαλείας», χωρίς να μεταβούν στη σχολική μονάδα.

Βήμα-βήμα η διαδικασία υποβολής του Μηχανογραφικού

Με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων, οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr. Εκεί μπορούν να βρουν την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) κάθε τμήματος, τις ΕΒΕ των ειδικών μαθημάτων και των πρακτικών
δοκιμασιών, τον αριθμό εισακτέων, το έντυπο Μ.Δ. με τις οδηγίες του και φυσικά το ηλεκτρονικό Μ.Δ.

Με την είσοδο στο ηλεκτρονικό Μ.Δ., βλέπουν προσυμπληρωμένα τα στοιχεία τους και στη συνέχεια τα τμήματα, που  αντιστοιχούν στο επιστημονικό πεδίο/τομέα τους και τα υπολογισμένα μόρια βάσει των βαθμών τους και των αντίστοιχων Συντελεστών Βαρύτητας. Οι υποψήφιοι θα βλέπουν και θα μπορούν να επιλέξουν ΜΟΝΟ τα
τμήματα, στα οποία θα έχουν πρόσβαση. Ειδικότερα κάθε υποψήφιος θα βλέπει τα τμήματα εκείνα για τα οποία ο μέσος όρος των βαθμολογικών του επιδόσεων είναι ίσος ή μεγαλύτερος από την ΕΒΕ κάθε τμήματος, συνυπολογιζόμενης όπου απαιτείται και της ΕΒΕ του ειδικού μαθήματος ή των πρακτικών δοκιμασιών. Αφού
κάνουν μια πρώτη επιλογή με κάποιες προτιμήσεις, αρχικά πρέπει να επιλέξουν «Προσωρινή Αποθήκευση
Μηχανογραφικού».

Αυτή τη διαδικασία της Προσωρινής Αποθήκευσης μπορούν να την κάνουν όσες φορές θέλουν, μέχρι να νιώσουν έτοιμοι. Στην τελική τους επίσκεψη, θα περάσουν πάλι όλα τα πρώτα βήματα, αν θέλουν θα αλλάξουν πάλι κάποιες προτιμήσεις τους και θα φτάσουν στο τελικό βήμα της «Υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου». Μετά την Υποβολή Μηχανογραφικού, που πρέπει να γίνει μέσα στην παραπάνω προθεσμία, οι υποψήφιοι δεν μπορούν να αλλάξουν το Μ.Δ. (πλην εξαίρεσης παρ. Α3). Με την «Υποβολή
Μηχανογραφικού Δελτίου», το Μ.Δ. οριστικοποιείται και αποκτά πλέον αριθμό πρωτοκόλλου (πάνω δεξιά στη σελίδα) και πρέπει αυτό το Μ.Δ. να το εκτυπώσουν ή/και να το αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους.

Σε όλες τις ανωτέρω διαδικασίες, η ηλεκτρονική εφαρμογή με ένα φιλικό στο χρήστη περιβάλλον, δίνει συνέχεια οδηγίες για τα βήματα του υποψηφίου. Για τη διαδικασία και την υποβολή του Μ.Δ., οι εκπαιδευτικοί των Λυκείων θα παρέχουν υποστήριξη στους υποψηφίους και θα διατίθεται κάποιος υπολογιστής του σχολείου, αν αυτό ζητηθεί.Όσοι υποψήφιοι δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν password, μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους, είτε τις προγραμματισμένες μέρες εφημερίας είτε στις 2 επιπλέον μέρες που θα λειτουργήσουν τα Λύκεια εντός Ιουλίου.

Όσοι απόφοιτοι με την Αίτηση-Δήλωση είχαν δηλώσει υποψηφιότητα για νέα εξέταση, αλλά τελικά δεν προσήλθαν στις πανελλαδικές εξετάσεις σε ΚΑΝΕΝΑ μάθημα, και έχουν αποκτήσει password, αυτό ισχύει κανονικά για την πρόσβαση στην εφαρμογή του ΜΔ για το 10% (χωρίς νέα εξέταση).

Τα σχολεία μέσω της εφαρμογής θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν όλους τους υποψήφιους, μαθητές και αποφοίτους που υπέβαλαν αίτηση-δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλήνιες 2024 καθώς και όσους υποψηφίους του 10% έχουν ήδη πάρει κωδικό από το σχολείο τους, ώστε να ενημερώσουν εγκαίρως τους
δικαιούχους.

Επιπλέον, στην στήλη «Δυνατότητα ΜΔ» εμφανίζονται με «» όσοι υποψήφιοι έχουν δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικό μηχανογραφικό δελτίο. Επισημαίνεται ότι δεν έχουν δυνατότητα υποβολής μηχανογραφικού δελτίου οι μαθητές και οι απόφοιτοι που συμμετείχαν στις εξετάσεις με το σύστημα 90% και ο μέσος όρος της βαθμολογίας τους είναι μικρότερος από τις ΕΒΕ όλων των τμημάτων και στην περίπτωση των σχολών που προϋποθέτουν την εξέταση σε ειδικό μάθημα ή πρακτικές δοκιμασίες, η βαθμολογία τους είναι μικρότερη από την αντίστοιχη ΕΒΕ.

Η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής του Μ.Δ. θα ισχύσει μέχρι και την Πέμπτη 18-7-2024 τα μεσάνυχτα. Την Παρασκευή 19-7-2024 και μέχρι το μεσημέρι στις 14.00 μ.μ., οι υποψήφιοι θα έχουν την δυνατότητα να διαγράψουν τις σχολές που δεν επιθυμούν τελικά, ενώ η προσθήκη σχολών ή η αλλαγή σειράς προτιμήσεων δε θα είναι δυνατή. Στη συνέχεια, η ειδική εφαρμογή θα κλείσει και θα αρχίσει ο έλεγχος και η επεξεργασία των προτιμήσεων των υποψηφίων.

Μηχανογραφικό 2024: Τι ισχύει για την αναίρεση Υποβολής – εκ νέου Υποβολή

Με τις ισχύουσες διατάξεις, ο υποψήφιος (ο ίδιος ή νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος), μέσα στην προθεσμία υποβολής, ακόμα και αν έχει ήδη υποβάλει (οριστικοποιήσει) το Μ.Δ., μπορεί να προσέλθει στο Λύκειο, στο οποίο απέκτησε το password και να υποβάλει σχετική αίτηση (με πρωτόκολλο του Λυκείου), ζητώντας να αναιρεθεί το ήδη υποβληθέν Μ.Δ. Ο εντεταλμένος για την ηλεκτρονική εφαρμογή εκπαιδευτικός θα μπαίνει στην εφαρμογή και θα αποδεσμεύει τον υποψήφιο, αναιρώντας-ακυρώνοντας το ήδη υποβληθέν Μ.Δ.  Από εδώ και πέρα, το Μ.Δ. θα εμφανίζεται μόνο προσωρινά αποθηκευμένο (και ΟΧΙ υποβληθέν). Ο υποψήφιος λοιπόν θα πρέπει να ξαναμπεί στην εφαρμογή εντός των συγκεκριμένων ημερομηνιών, να τροποποιήσει το Μ.Δ. και να το υποβάλει εκ νέου, προκειμένου να αποκτήσει αυτόματα νέο αριθμό πρωτοκόλλου. Το Μ.Δ. με τον νέο αριθμό πρωτοκόλλου θα αποτελεί το τελικό Μ.Δ. του.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Κατεπείγουσα Συνεδρίαση (δια περιφοράς) του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Συνεδρίαση (δια περιφοράς) του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας,  θα πραγματοποιηθεί την 11η  Ιουλίου  2024, ημέρα Πέμπτη  και ώρα 18:00, με θέμα:

  1. Τρόπος Δημοπράτησης – Εκτέλεσης του έργου: «Αντιπλημμυρική προστασία – καθαρισμός κοίτης ποταμών περιοχής Δήμου Πρεσπών», Προϋπολογισμού δαπάνης # 110.000,00 € #, με το Φ.Π.Α. 

Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Φλώρινας, κ.Αθανάσιος Τάσκας.

Η Συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα λόγω καταληκτικής ημερομηνίας του θέματος.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Νικόλαος Σαμαράς

Εγκρίθηκε και θα λειτουργήσει απο την νέα σχολική χρονιά νεο τμήμα ΣΑΕΚ ( πρώην ονομασία Δημόσιο ΙΕΚ) με τιίτλο :«Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας – Καλλωπισμού Νυχιών & Ονυχοπλαστικής». στην Εράτυρα,  ως παράρτημα του ΣΑΕΚ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ, με την στήριξη του ΔΗΜΟΥ ΒΟΙΟΥ.

Το τμήμα είναι το πιο δημοφιλές για τα νέα παιδιά, εχει πολύ καλή επαγγελματική αποκατάσταση και προβλέπεται να έχουμε πολλούς σπουδαστές όχι μόνο από τον Δήμο μας αλλά και απο όλη την Δυτική Μακεδονία.

Ο Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας – Καλλωπισμού νυχιών και Ονυχοπλαστικής παρέχει υπηρεσίες θεραπείας και πρόληψης προβλημάτων ποδιών, αισθητικής περιποίησης άνω και κάτω άκρων, καλλωπισμού, διακόσμησης και ζωγραφικής νυχιών, υπηρεσίες Ονυχοπλαστικής και προωθεί προϊόντα και υπηρεσίες για τη φροντίδα και τον καλλωπισμό των άκρων και των νυχιών.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και ΚΑΛΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ !!!
(Από την ομάδα:eratyra)

Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας: Αγρυπνία Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών ενοριτών ότι την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024 θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου πόλεως Σιατίστης 8:30-12:30 π.μ., επί τη μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου

Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 14 Ιουλίου στη Σιάτιστα από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Σιάτιστας

Αιμοδοσία

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Σιάτιστας “Ο Άγιος Παντελεήμων” διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 στο Τραμπάντζειο γυμνάσιο Σιάτιστας, από τις 9:00 π.μ. εώς τη 13:00 μ.μ..

Η Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών.

Το La piazza cafe craperie θα προσφέρει στους εθελοντές αιμοδότες πρωινές λιχουδιές και η εταιρεία ΒΙΚΟΣ νερά και αναψυκτικά.

Αιμοδοσία

Απαραίτητες προϋποθέσεις κατά την προσέλευση στην αιμοδοσία του υποψήφιου Εθελοντή αιμοδότη για προσφορά αίματος είναι:

Να αισθάνεστε καλά

Να είστε ξεκούραστοι

Να έχετε κοιμηθεί καλά την προηγούμενη ημέρα.

Να υπενθυμίσουμε ότι

– τρώμε κανονικό πρωινό.

– Δεν πίνουμε αλκοόλ την προηγούμενη ημέρα

– Δεν έχουμε πάρει ασπιρίνες-παυσίπονα την τελευταία εβδομάδα

– Δηλώνουμε στο Γιατρό αιμοδοσίας ποια φάρμακα παίρνουμε.

Μαζί μπορούμε

Δίνουμε Αίμα

Δίνουμε ζωή!!!

Kafe ΘΕΣΠΕΣΙΟ

Fredo 100% arabica Δυνατός Γευστικός (Italian 42 € το κιλό)Δεν πληρώνετε ΕΑΝ ΔΕΝ σας Αρέσει ….Delivery 69369523232465021551Theodoros Pesnikas @ακόλουθοι @κορυφαίοι θαυμαστές Ράδιο Σιάτιστα radio Ράδιο Σιάτιστα Radio Siatista #RADIOSIATISTA#pesnikas#siatista

Ένα νέο ξενοδοχείο, τεσσάρων αστέρων, “έρχεται”, σύντομα, στην Σιάτιστα και συγκεκριμένα την περίοδο των Χριστουγέννων 2024.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του kozan.gr, που παρουσιάζει το θέμα, το κτήριο χτίστηκε τη δεκαετία του 1910, ενώ το 1997, με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 847/Β/1997, χαρακτηρίστηκε ως διατηρητέο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Το κτήριο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Σιάτιστας. Θα έχει δυναμικότητα 24 κλίνες. 

kozan.gr

Kafe ΘΕΣΠΕΣΙΟ

Fredo 100% arabica

Δυνατός

Γευστικός

(Italian 42 € το κιλό)

Δεν πληρώνετε ΕΑΝ ΔΕΝ σας Αρέσει ….

Delivery

6936952323

2465021551

Theodoros Pesnikas

@ακόλουθοι

@κορυφαίοι θαυμαστές

Ράδιο Σιάτιστα radio Ράδιο Σιάτιστα Radio Siatista

#RADIOSIATISTA

#pesnikas

#siatista