Ιδέες για το τέλειο Boho σπίτι

4157

Ιδέες για το τέλειο Boho σπίτι

Μία από τις πιο έντονες νέες τάσεις είναι το Boho style. Παίρνει όλο και μεγαλύτερο έδαφος σε πάρα πολλούς τομείς, από ρούχα και παπούτσια μέχρι διακόσμηση σπιτιού. Η λέξη αυτή προκύπτει από το Bohemian. Bohemians ήταν μία ομάδα καλλιτεχνών που εμφανίστηκε τη δεκαετία του 1930 και στην Ελλάδα είναι πιο γνωστοί ως μποέμ. Αυτοί λοιπόν, ως ιδεολογία είχαν έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης που χαρακτηριζόταν από ξεγνοιασιά και φιλοδοξία για έναν καλύτερο τρόπο ζωής. Είχαν υιοθετήσει ένα δικό τους τρόπο ντυσίματος και διακόσμησης των σπιτιών τους ο οποίος άρχισε να υιοθετείτε από το ευρύ κοινό αρκετές δεκαετίες μετά μέχρι και σήμερα. Ειδικά την τελευταία δεκαετία βλέπουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους με εμφάνιση ή τρόπο ζωής που να παραπέμπει σε αυτή την ιδεολογία. 

Τα boho ρούχα αποτελούν έναν χορό ελευθερίας και εκφραστικότητας στον κόσμο της μόδας. Με εμπνευσμένα στοιχεία από διάφορες κουλτούρες και περιόδους, τα boho outfits ξεχωρίζουν για τον ρομαντικό τους χαρακτήρα και την ατελείωτη αίσθηση της ελευθερίας που αποπνέουν. Τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά των boho ρούχων περιλαμβάνουν φυσικά υφάσματα όπως βαμβάκι και λινό, εκλεπτυσμένα κεντήματα, και χρώματα που ξεπερνούν τα συμβατικά. Τα μακριά φορέματα, τα κοντά σορτς, και οι ελαφρύτερες υφές ενώνονται για να δημιουργήσουν μια αισθητική που είναι εξίσου άνετη και στιλάτη. Πολύ συχνά επίσης, έχουν κρόσσια και προτιμώνται αέρινα υφάσματα και γραμμές. Είναι ρούχα που μας κάνουν να νιώθουμε και να κινούμαστε άνετα. Τα αξεσουάρ και τα παπούτσια εμπνευσμένα και εναρμονισμένα με τη φύση. Στα μαλλιά συνήθως βλέπουμε χαλαρά χτενίσματα και πιασίματα. Τα boho ρούχα δεν είναι απλώς κομμάτια μόδας, αλλά μια δήλωση για την ελευθερία, τη δημιουργικότητα και την αγάπη για τον κόσμο και τους πολιτισμούς που τα εμπνέουν.

Στη διακόσμηση του σπιτιού επίσης είναι πολύ χαρακτηριστικοί και έντονοι οι γήινοι τόνοι. Θα δούμε ότι ως επί το πλείστον τα έπιπλα και τα διακοσμητικά που παραπέμπουν σε αυτό το στιλ είναι από φυσικά υλικά ενώ δε κυριαρχεί το πλαστικό και άλλα συνθετικά. Για παράδειγμα προτιμώνται καλάθια ψάθινα σαν αποθηκευτικοί χώροι και όχι πλαστικά κουτιά. Ο φωτισμός όπως ξέρουμε είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για τη διαμόρφωση ενός χώρου. Αν θέλουμε να επιτύχουμε ένα boho style στο σπίτι μας καλό είναι να αποφύγουμε ψυχρούς και έντονους φωτισμούς και να επιλέξουμε πιο θερμές λάμπες. Ιδανική επιλογή σε αυτή την περίπτωση, έναντι των παραδοσιακών φωτιστικών οροφής και πολυελαίων είναι τα επιτραπέζια φωτιστικά https://hintsdeco.com/collections/epitrapezia-fwtistika. Παρ’ όλο που στην αγορά πλέον θα βρούμε μεγάλη ποικιλία που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μας μπορούμε να φτιάξουμε και μόνοι μας κάτι, άλλωστε στη συγκεκριμένη ιδεολογία αυτό είναι το concept.