Κορωνοϊός: Ακόμα ένας νεκρός από την Καστορία

1346

Ακόμη ένας νεκρός από κορωνοϊό από την Καστοριά και συγκεκριμένα από την Μεσοποταμία, η οποία βρίσκεται σε καραντίνα.

Πρόκειται για ένα 79χρονο, χωρίς υποκείμενο νόσημα, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες 10 ημέρες στην εντατική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πλήροφορίες, στην εντατική του ΑΧΕΠΑ υπάρχουν άλλοι δύο άνθρωποι από την ίδια περιοχή.

**************************

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά την  εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η εικόνα ως προς τα  κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Δυτική Μακεδονία σήμερα (Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020) στα νοσοκομεία της Περιφέρειας έχει ως εξής:

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ¨ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ¨

Το Νοσοκομείο έκανε δέκα (10) νέες δειγματοληψίες. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, ο ένας (1) εισήχθη και νοσηλεύεται ως ύποπτο κρούσμα ενώ οι υπόλοιποι εννέα (9) τέθηκαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό. Συνολικά νοσηλεύονται εικοσιπέντε (25) ασθενείς, εκ των οποίων οι οκτώ (8) είναι θετικοί και οι έντεκα (11) αρνητικοί. Από προηγούμενες δειγματοληψίες ήρθαν δύο (2) αποτελέσματα θετικά, ενώ αναμένονται αποτελέσματα από έξι (6).

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ¨ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ¨

Σήμερα ελήφθησαν πέντε (5) νέα δείγματα που στάλθηκαν για διερεύνηση και αναμένονται τα αποτελέσματα τους.

Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν δεκατέσσερα (14) αρνητικά, ενώ νοσηλεύονται δεκαπέντε (15) ασθενείς σε απλές κλίνες και δύο (2) σε ΜΕΘ.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Το Νοσοκομείο έκανε είκοσι έξι (26) νέες δειγματοληψίες. Συνολικά νοσηλεύονται δεκαοκτώ (18) ασθενείς, εκ των οποίων οι δεκαέξι (16) είναι θετικοί και οι δύο (2) με συμπτώματα COVID-19 είναι σε αναμονή αποτελεσμάτων.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ¨ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ¨

Εξακολουθούν να νοσηλεύονται δύο (2) περιστατικά. Το δείγμα του ενός ήρθε θετικό, ενώ το δεύτερο με συμπτώματα COVID-19 είναι σε αναμονή.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Το Νοσοκομείο έκανε μία (1) νέα δειγματοληψία. Συνολικά πέντε (5) περιστατικά βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και αναμένονται τα αποτελέσματα από τα δείγματα τους. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν έξι (6) αρνητικά αποτελέσματα στον κορωνοϊό, ενώ δεν νοσηλεύεται κανείς.

ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο δεν έγινε καμία διακομιδή από Νοσοκομείο της Περιφέρειας σε τριτοβάθμιο Νοσοκομείο.

***

Συνολικά από τα πέντε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας εστάλησαν μέχρι σήμερα 813 δείγματα, από τα οποία τα 159 βρέθηκαν θετικά και 544 αρνητικά.

Οι θάνατοι συνολικά στην Δυτική Μακεδονία παραμένουν 17.