Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων Επισκόπων, Ιερέων και των ενοριτών που κοιμήθηκαν κατά το 2022.

633

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας εψάλη η Θεία Λειτουργία από τους Ιερείς της ενορίας μας τον π. Νέστορα και τον π. Προκόπιο και στη συνέχεια τελέστηκε ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αοιδίμων Αρχιερέων, Αντωνίου και Παύλου, των Ιερέων Νικολάου Δάρδα, Βασίλειο Βασιλείου και όλων των προ αυτού ιερατευσάντων, καθώς και όλων των κεκοιμημένων ενοριτών, που κοιμήθηκαν κατά, το τρέχον έτος (2022) από την 1η Ιανουαρίου μέχρι αυτές τις μέρες.

Αυτό είναι μια μεγάλη προσφορά αγάπης της Ενορίας μας, προς τους κεκοιμημένους πιστούς της. Με το ιερό μνημόσυνο, που τελείται κάθε χρόνο αυτή την περίοδο, η Εκκλησία θέλει να προσευχηθεί για όλους αυτούς, οι οποίοι συνέζησαν και συνεκκλησιάσθηκαν, είναι εν Χριστώ αδέλφια μας.    

100 Χρόνια Μικρασιατικής Εποποιίας εκδήλωση Μνήμης στη Σιάτιστα

Η Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, στα πλαίσια του Δεκαήμερου εορτασμού  του Αγίου της, στις 10 Δεκεμβρίου 2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Άρης και Λίλιαν Βουδούρη» διοργάνωσε Εκδήλωση Μνήμης, για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από το τέλος της Μικρασιατικής Εκστρατείας.

 Τα ιστορικά γεγονότα παρουσίασε ο κύριος Γεώργιος Φίλιος Θεολόγος – Φιλόλογος και πρώην Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας.

«Από το Θρίαμβο… στη συμφορά» μέσα σε πέντε ιστορικές ενότητες.

Αικατερίνη.

● Αρχοντογιός παντρεύεται

● Δεν είν’ αυγή να σηκωθώ από την κυρία Αγκά Αναστασία.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο κύριος Δημοσθένης Κεντεποζίδης ο οποίος και κάλεσε στην σκηνή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας  κύριο κύριο Αθανάσιο, ο οποιος  επαίνεσε την όλη προσπάθεια της Ενορίας και τόνισε την αναγκαιότητα ενότητας, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον εθνικές καταστροφές.

Η Ενορία δια στόματος του παρουσιαστή ευχαρίστησε:

● τον σύλλογο Μικρασιατών Πτολεμαΐδας για την αποδοχή της πρόσκλησης που του έγινε και χάρισε ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα του τόπου μας μέσω του Σεβασμιωτάτου μας. Ο πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου  κύριος Στέλιος Χατζηστεφάνου ευχαρίστησε την Ενορία και τον Σεβασμιώτατο και χάρισε στον Σεβασμιώτατο και στον προϊστάμενο του Ναού πατέρα Νέστορα Γκουρομίσιο ένα αναμνηστικό του συλλόγου καθώς και το συλλεκτικό ημερολόγιο τους για το 2022.

● τον κύριο Ευάγγελο Μπατίκη που μας έκανε κοινωνούς του μεγαλείου και της προσφυγιάς των προγόνων του. Το δώρο παρέλαβε η εγγονή του.

●τον κύριο Γεώργιο Φίλιο,

●τον χοράρχη πατέρα Προκόπιο Διδίλη,

●τους μουσικούς,

● τον κύριο Δημοσθένη Κεντεποζίδη,

●την κυρία Ευφημία Ώττα ως υπεύθυνη της διοργάνωσης.

Στους παραπάνω συμμετέχοντες δόθηκαν τοπικά κρασιά.

●το Δήμο Βοϊου για την παραχώρησση της αίθουσας του Πολιτιστικού Κέντρου «Άρης και Λίλιαν Βουδούρη» και ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κύριο Τσιαούση Ναούμ.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη Υπερμάχω, τον Εθνικό ύμνο και τη Φήμη του Σεβασμιωτάτου.

Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια δεξιώθηκαν στην αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου του Αγίου Νικολάου.

Τα κεράσματα ήταν χειροποίητη προσφορά από γυναίκες της ενορίας.

Η Ενορία του Αγίου Νικολάου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους συντέλεσαν στην πραγματοποίηση αυτής εκδήλωσης καθώς και όλους εκείνους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της.

Ευχόμαστε ο Άγιος Τριαδικός Θεός με τις πρεσβείες του Μικρασιάτη Αγίου μας Νικολάου να μας ευλογεί όλους.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ !