Ξεκίνησαν οι «καλοκαιρινές» διαρρήξεις στην Κοζάνη – Δράστες «άνοιξαν» σπίτι στο κέντρο της Κοζάνης

546

Μια σχετική αύξηση στις διαρρήξεις παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην Κοζάνη, όπως είναι αναμενόμενο κάθε τέτοια περίοδο.

Το καλοκαίρι παρατηρείται μια έξαρση σε περιστατικά διαρρήξεων, λόγω του καλού καιρού που ο κόσμος απουσιάζει περισσότερο από το σπίτι του και οι επιτήδειοι το γνωρίζουν αυτό και δράττουν επί της “ευκαιρίας”.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR τις προηγούμενες ημέρες, δράστες εισέβαλλαν σε οικία στο κέντρο της Κοζάνης, ενώ ο ιδιοκτήτης απουσίαζε και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Οι ώρες που δρουν συνήθως οι δράστες είναι οι ώρες αιχμής, που ο κόσμος συνηθίζει να βγαίνει έξω, απογευματινές ώρες, χωρίς όμως αυτό να είναι δεδομένο για όλες τις περιπτώσεις.

Οι δράστες κάποιες φορές, μπορεί να μη δρουν στοχευμένα με την έννοια να έχουν στοχοποιήσει από πριν ένα σπίτι, αλλά παρατηρώντας από την “εμπειρία” τους, ότι ένα σπίτι τη δεδομένη στιγμή είναι ελεύθερο για την εισβολή τους.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι εισβολείς βάζουν στόχο μια οικία στην οποία οι ιδιοκτήτες απουσιάζουν είτε για κάποια κοινωνική εκδήλωση όπως γάμο ή για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Για τον λόγο αυτό, πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η καλή σχέση με τους γείτονες. Η παρατηρητικότητα ανθρώπων της γειτονιάς, έχει αποδειχθεί πολλές φορές αποτελεσματική. Μια ασυνήθιστη παρουσία αγνώστων ανθρώπων στη γειτονιά που μπορεί να “παρατηρούν” την περιοχή, θα ήταν καλό να αναφερθεί στην αστυνομία.

Πολλές φορές οι δράστες πριν χτυπήσουν ένα σπίτι μπορεί να επικαλεστούν τη διανομή φυλλαδίων, έτσι ώστε να διερευνήσουν τον χώρο σε πρώτο χρόνο και μετά να εισβάλουν στο σπίτι. Για το λόγο αυτό οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, στο ποιον επιτρέπουν να μπει στην οικοδομή τους.

Οι καλοκαιρινοί μήνες, είναι οι πιο ιδανικοί για τους επιτήδειους εισβολείς, αφού ο καλός καιρός σε συνδυασμό με τις καλοκαιρινές διακοπές, αποτελούν ένα δυνατό πλεονεκτήματα για εκείνους.

Μια τοποθέτηση κάμερας ασφαλείας που διατίθεται στο εμπόριο, μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη, τη στιγμή μάλιστα που το κόστος του στο εμπόριο είναι αρκετά χαμηλό.

Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, το οτιδήποτε τους φαίνεται ύποπτο και ασυνήθιστο, να το αναφέρουν στην αστυνομία.

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR