ΟΑΕΔ Κοινωφελής Εργασία: Άρχισαν τα προεκλογικά δώρα – Παράταση για τις προσλήψεις στους Δήμους!

1371

ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία: Κατατίθεται την Τετάρτη (5/6) τροπολογία για παράταση προγράμματος κοινωφελους εργασίας στους Δήμους.

Στην κατάθεση σχετικής τροπολογίας για την παράταση της κοινωφελούς εργασίας στους 276 δήμους για 30.333 εργαζόμενους θα προχωρήσει αύριο (5/6) το υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των dikaiologitika.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παράταση θα αφορά συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και όχι άλλο ένα 8μηνο. Ειδικότερα όσοι εργαζόμενοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας» δεν θα αποχωρήσουν από το πρόγραμμα στις 10 Ιουνίου που λήγουν οι συμβάσεις καθώς θα παραταθούν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η παράταση στοχεύει στην άμεση κάλυψη των αναγκών των Δήμων.

Να σημειωθεί ότι η παράταση του προγράμματος της κοινωφελούς δεν σχετίζεται με τον β’ κύκλο της κοινωφελούς εργασίας για 30.000 ανέργους. Η παράταση αφορά την παράταση των συμβάσεων των ήδη εργαζομένων, ενώ ο β’ κύκλος στοχεύει αφενός στην αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία και αφετέρου στην αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων, ώστε να διευκολυνθούν στην επανένταξη.

dikaiologitika.gr