Δείτε .. πώς έχουν τα δεδομένα στην Γαλατινή !!!

1161

ΠΕ Κοζάνης: Γαλατινή
Πραγματοποιήθηκαν 141 rapid test και προέκυψαν 22 θετικά (15,60%). Αφορούν σε 14 άνδρες και 8 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 30 έτη.

Αποτελέσματα ελέγχων Drive Through Testing του ΕΟΔΥ ( Παρασκευή 19/3/21)

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν χθες, Παρασκευή 19 Μαρτίου, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through).

Συνολικά, σε 82 μαζικές δειγματοληψίες σε 43 Περιφερειακές Ενότητες, διενεργήθηκαν 11.657 rapid test από τα οποία ανευρέθησαν 219 κρούσματα (1,88%).

ΡΑΔΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑ 95.7 FM

Radiosiatista.gr

ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Η ΓΑΛΑΤΙΝΗ

Ο Δήμος Βοΐου ανακοινώνει ότι σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων τέθηκε η Κοινότητα Γαλατινής, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νικόλαο Χαρδαλιά.
Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν τα παρακάτω περιοριστικά μέτρα, που τίθενται σε ισχύ από αύριο Σάββατο 20/3/2021 και ώρα 6 π.μ..

Περιορισμός κατ’οίκον των κατοίκων και η απαγόρευση κυκλοφορίας όλο το 24ωρο. Εξαίρεση αποτελεί η κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά και πέριξ της μόνιμης κατοικίας (sms κωδικός 6), για λόγους υγείας (sms κωδικός 1), για λόγους τροφοδοσίας (sms 2- και με εξαίρεση το διάστημα μεταξύ 18:00 και 06:00 της επόμενης) ή για λόγους εργασίας με τη σχετική βεβαίωση.
Η μετακίνηση των κατοίκων εκτός της Γαλατινής επιτρέπεται για λόγους υγείας, πιστοποιούμενων από σχετικές βεβαιώσεις υγείας. Προς τη Γαλατινή επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο σε μόνιμους κατοίκους και στο προσωπικό τροφοδοσίας οχημάτων, επιδεικνύοντας τα σχετικά έγγραφα.
Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία καταστημάτων λιανεμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, με εξαίρεση καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), φαρμακείων και πρατηρίων υγρών καυσίμων. Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται οι υπηρεσίες διανομής προϊόντων (delivery) έως τις 23:00
Παράλληλα αποφασίστηκε:
Η αναστολή οικοδομικών εργασιών
Η αναστολή συναθροίσεων/δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού.
Η αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών.
Η αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση κηδείες με την παρουσία έως 9 ατόμων α’ βαθμού συγγένειας (sms κωδικός 5) και τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.