Σιάτιστα: Πυροσβέστες έσωσαν τη ζωή ενός κυνηγετικού σκύλου που σφήνωσε σε λαγούμι, μετά από επιχείρηση διάσωσης που διήρκησε περίπου πέντε ώρες (Βίντεο & Φωτογραφία)

1469

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός κυνηγετικού σκύλου, που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή, όταν σφήνωσε σε λαγούμι στο βουνό στην περιοχή της Σιάτιστας.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του kozan.gr, ο ιδιοκτήτης του, είχε πάει, μαζί του, για κυνήγι, όταν σε κάποια στιγμή ο σκύλος εισχώρησε μέσα σε λαγούμι άγριου ζώου (πιθανότατα ασβού) κι εγκλωβίστηκε. Ο σκύλος εισχώρησε σε τέτοιο βάθος που δεν ήταν ορατός, όμως τα έντονα γαβγίσματα του βοήθησαν τον ιδιοκτήτη του να εντοπίσει το λαγούμι στο οποίο είχε παγιδευτεί. Παρά τις προσπάθειές του, δεν κατέστη δυνατόν να τον απεγκλωβίσει γι’ αυτό και το μεσημέρι της Παρασκευής 29/12, ζήτησε τη βοήθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας, άντρες της οποίας κατάφεραν να το βγάλουν έξω από το λαγούμι, με την επιχείρηση διάσωσης να διαρκεί, σχεδόν, πέντε ώρες. Τέτοιες ενέργειες προάγουν το κοινωνικό πρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κι όλων των ανδρών του Πυροσβεστικού Σώματος, που είναι άξιοι συγχαρητηρίων.