Στην Άρτα ο Σιατίστης Αθανάσιος

410

Με την δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός για την Πολιούχο της Άρτας Αγία Θεοδώρα την Βασίλισσα, στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Αγίας στην πόλη της Άρτας.

Κατά τον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Αθανάσιος, συμπαραστατούμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιο και τον Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Σιατίστης, αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο για την παρουσία του στον Εσπερινό της Πολιούχου της Άρτας, ανέφερε πως η Οσία αποτέλεσε ορόσημο για μια γυναίκα της εποχής της, η οποία συγκέντρωνε στο πρόσωπό της την βασιλική εξουσία και το μοναχικό σχήμα. “Αγάπησε τον Χριστό και την Εκκλησία παραμένοντας μέσα στην παράδοσή της και χωρίς να παρασυρθεί από τον πλούτο και την αδικία”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, τόνισε πως η Εκκλησία είναι η κιβωτός της σωτηρίας, από την οποία ο άνθρωπος θα φτάσει στην σωτηρία του, τηρώντας το Ευαγγέλιο. Κλείνοντας, είπε πως η ορθόδοξη εκκλησία δεν είναι ένα ίδρυμα, ένα σωματείο ή μία ΜΚΟ, αλλά ο ίδιος ο Χριστός.

Τέλος, ο οικείος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς για την τιμητική παρουσία τους στην μεγάλη πανήγυρη της πόλης της Άρτας. Πλήθος πιστών από την Άρτα, αλλά και από ολόκληρη την Ήπειρο συνέρρεε καθ΄ όλη την διάρκεια της Ακολουθίας για να προσκυνήσει τα Ιερά Λείψανα, αλλά και τον Τάφο της Οσίας.

Radiosiatista.gr