Συναγερμός για τα τέλη κυκλοφορίας

681

Τελειώνει η προθεσμία για όσους δεν έχουν πληρώσει. Πώς θα καταβάλετε το ποσό σε δόσεις και τα πρόστιμα.

Η 29η Φεβρουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία, για όσους οφείλουν ακόμη την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, με την κυβέρνηση να δίνει παράταση από τα τέλη Δεκεμβρίου, αλλά και να ετοιμάζει πρόστιμα για όσους δεν είναι συνεπείς.

Και αυτοί (η μη συνεπείς) μέχρι σήμερα είναι πολλοί, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, καθώς πάνω από 1.500.000 κάτοχοι δεν έχουν τακτοποιήσει την υποχρεωτική αυτή καταβολή, με κίνδυνο σε επτά ημέρες από σήμερα να χρεωθεί στο ΑΦΜ των κάτοχων ως ληξιπρόθεσμη οφειλή το διπλάσιο ποσό των τελών.

Εκτύπωση και τρόπος πληρωμής

Τα ειδοποιητήρια για το τι οφείλει ο κάθε ιδιοκτήτης οχήματος είναι αναρτημένα στην πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) «ΜyCar».

Η διαδικασία έχει ως εξής:

  • Εισέρχεστε στην πλατφόρμα και επιλέγετε «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ».
  • Εισάγετε τους κωδικούς του Taxisnet και πατάτε ΣΥΝΔΕΣΗ.
  • Πατάτε «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων».
  • Επιλέγετε το «Ειδοποιητήρια Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων».
  • Επιβεβαιώνετε ότι ο ΑΦΜ και το έτος (2023) που εμφανίζονται είναι τα σωστά και στη συνέχεια εισάγετε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος. Πατάτε πάνω στο «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας» προκειμένου να σώσετε το αρχείο στο κινητό ή σε κάποιον υπολογιστή, όπου στη συνέχεια μπορείτε να το εκτυπώσετε.

Υπάρχει και δεύτερος τρόπος χωρίς τη χρήση των κωδικών TAXIS. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζονται ο προσωπικός σας ΑΦΜ και ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος.

ΠΗΓΗ:newsauto.gr