ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ….

2182

ΕΠΑΛ Σιάτιστας: Εσπερίδα για το Μεταλυκειακό Έτος Τάξη Μαθητείας

Στις 8 Απριλίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00, στο ΕΠΑ.Λ. Σιάτιστας και στην αίθουσα “Δημήτριος Μπάτζιος” θα πραγματοποιηθεί εσπερίδα για το Μεταλυκειακό Έτος Τάξη Μαθητείας (Θ’ ΦΑΣΗ 2024-2025).

Καλούμε τους/τις επιχειρηματίες (δημοσίου και ιδιωτικού τομέα), γονείς και κηδεμόνες, μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης καθώς και αποφοίτους των ΕΠΑΛ, ΤΕΕ, ΤΕΛ, ΤΕΣ παλαιοτέρων ετών, της περιοχής του Βοΐου που δραστηριοποιούνται στις παρακάτω ειδικότητες:

Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων
Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών
Τεχνικός Οχημάτων
Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής
Βοηθός Νοσηλευτή
να μας τιμήσουν με την παρουσία τους και να ενημερωθούν για το θεσμό της μαθητείας και τα οφέλη για την τοπική κοινωνία και τη σύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα της εσπερίδας θα ανακοινωθεί με νεότερη ανακοίνωση.

Σιάτιστα: Ξεκινά άμεσα η παρέμβαση στον κεντρικό δρόμο

Δήμος Βοΐου: Ανάπλαση κεντρικού δρόμου Σιάτιστας, προϋπολογισμού 1.035.000,00€ 

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης, εκτός ημερήσιας διάταξης, συζητήθηκε το θέμα για μόνιμες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Σιάτιστα.

Όπως είπε ο Δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής, μέχρι τέλους του μήνα, ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης στον κεντρικό δρόμο, από Άγιο Μηνά μέχρι Άγιο Δημήτριο.

Πρόκειται να γίνει διαπλατυνση πεζοδρομίων, πλακόστρωση σε τμήμα του δρόμου και κατάργηση των θέσεων στάθμευσης.

Ο Χάρης Πολυζος ζήτησε να γίνει προσομοίωση των αλλαγών με κορδέλες και κολωνάκια, για να δούνε στο Δήμο, πιθανά προβλήματα.

Ο Δήμαρχος αλλά και ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Μαγιάγκας απάντησαν οτι πλέον υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη,  με ανάδοχο που δεν επιδέχεται αλλαγές, αφού τα όσα ορίζει ο νόμος για το πλάτος του δρόμου και των πεζοδρομίων έχει συγκεκριμένα όρια

ΠΗΓΗ- SIERA FM

Ένταση και δεκάλεπτη διακοπή στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Βοϊου: Αναφορά Καραμπατζιά σε Ζευκλή για παρανομίες με τον Δήμαρχο Βοιου να του απαντά “Παρανομίες κάνετε εσείς” – Τα “καρφιά” περί εικονικού προϋπολογισμού κι οι απαντήσεις του Αντιδημάρχου Γ. Μαγιάγκα- Στιγμιότυπα απ’ όλη την αντιπαράθεση (Βίντεο)

28 Μαρτίου 202422:06Κανένα σχόλιο

Mε αφορμή τη συζήτηση  του θέματος για τη Σύσταση ειδικής Επιτροπής Επιλογής και Αξιολόγησης αιτήσεων για την εγγραφή νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Βοΐου, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μιχάλης Καραμπατζιάς απευθύνθηκε προς το Δήμαρχο Χρήστο Ζευκλή επιχειρώντας να του θέσει ένα ζήτημα για κάποιες, κατά την άποψή του, μισθολογικές αλλαγές που δεν έπρεπε να γίνουν σε συγκεκριμένες υπαλλήλους, μετά από συγχωνεύσεις υπηρεσιών, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Εσεις παρανόμως, κόψατε…” με τον Δήμαρχο Βοιου, προτού ολοκληρώσει ο πρώτος, να τον διακόπτει  και να του απαντά  “Παρανομίες κάνετε εσείς”. Δείτε τι συνέβη στην αντιπαράθεση που είχαν μεταξύ τους κι η οποία οδήγησε δεκάλεπτη διακοπή του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και τη νέα αντιπαράθεση που ακολούθησε.


Η τοποθέτηση του Δημάρχου Βοϊου Χ. Ζευκλή που ακολούθησε, αφού συνεχίστηκε η συνεδρίαση : “Όσο είμαι εγώ ο Δήμαρχος θα σας απαντώ. Πέστε ό,τι θέλετε να πείτε αλλά αυτά τα παρανόμως δεν θα σας επιτρέψω να τα λέτε”

Η τοποθέτηση του Μιχάλη Καραμπατζιά: “Βολεύετε στις υπηρεσίες του Δήμου που σας στήριξαν στις εκλογές. Δεν θα φιμώσετε τη Λαϊκή Συσπείρωση και τον Καραμπατζιά”

Δήμος Βοΐου: Ας προστατεύουμε το δάσος μας

Στο πλαίσιο της δράσης ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας Δασών, ο Δήμος προχώρησε στη δεύτερη φάση αναδάσωσης στη Νεάπολη και στο Τσοτύλι.

Διανεμήθηκαν δενδρύλλια σφενδάμου και βελανιδιάς και ακολούθως δενδροφύτευση από τους ίδιους τους μαθητές, καθώς και από τον Σύλλογο ΑΜΕΑ «Σύμπλευση» Νεάπολης, με τη βοήθεια συνεργείων του Δήμου και τις οδηγίες της δασικής υπηρεσίας.

Πραγματοποιήθηκαν περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά δρώμενα, που  δώσανε την ευκαιρία στους μαθητές και μαθήτριες να κατανοήσουν την αξία των δένδρων και του πρασίνου στην πόλη. Όλοι οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τη διαδικασία φύτευσης των δένδρων και συμμετείχαν ενεργά στη βιωματική περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Ο Δήμαρχος Βοΐου, κ. Ζευκλής, δήλωσε: «Δράσεις σαν τη σημερινή σκοπεύουμε να τις επαναλαμβάνουμε κάθε χρόνο με τη συμμετοχή μεγαλύτερου αριθμού μαθητών αλλά και εθελοντών γιατί στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η ενίσχυση της κλιματικής ανθεκτικότητας και η ανάδειξη του φυσικού τοπίου. Η προστασία των δασών μας αφορά όλους και γι αυτό το λόγο δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι».

ΕΡΑΔΥΜ: Άσκηση επικοινωνιών στις συχνότητες την VHF/UHF και βραχέων.

Η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Μακεδονίας (Ε.ΡΑ.ΔΥ.Μ) ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του ραδιοερασιτεχνισμού, ότι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 θα πραγματοποιηθεί άσκηση επικοινωνιών στις συχνότητες την VHF/UHF και βραχέων.

Η άσκηση θα λάβει χώρα από τις 10:00π.μ. στον χώρο του λόφου των Αγίων Σαράντα στην Κοζάνη και απευθύνεται σε αδειούχους ραδιοερασιτέχνες και όχι μόνο.

Όσοι θέλουν να συμμετέχουν, να γνωρίσουν το χόμπι του ραδιοερασιτεχνισμού, να γνωρίσουν ανθρώπους με αγάπη για την επικοινωνία, μπορούν να προσέλθουν στον χώρο της άσκησης

####################################

ΜΑΡΚΙΔΕΣ ΠΟΥΛΙΟΥ

Συγκρότηση σε Σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου για τη διετία 2024 -2026

Πρόεδρος: Τσιώνη Μ. Πολυξένη

Αντιπρόεδρος: Παπαϊωάννου Χρήστος

Γραμματέας: Ψιάνου – Ζυμάρα Καλίνω

Ταμίας: Νεράντζη Γ. Σουλτάνα

Υπεύθυνος Δημόσιων Σχέσεων: Τσιώνης Μιχ. Νεκτάριος

Υπεύθυνος Υλικού και Περιουσίας: Σιάσιος Δ. Αναστάσιος

Μέλος: Σιάσιου Γ. Βασιλική

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Σιάτιστας “Ο Άγιος Παντελεήμων” διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία, στη μνήμη του μικρού Νικόλα – Μάριου, την Κυριακή 31 Μαρτίου

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Σιάτιστας “Ο Άγιος Παντελεήμων” διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία, στη μνήμη του μικρού Νικόλα – Μάριου που πάλεψε γενναία αλλά δεν τα κατάφερε, και πέρυσι ανήμερα του Ευαγγελισμού έφυγε για τη γειτονιά των Αγγέλων.

Ο μικρός Νικόλας – Μάριος  νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο για αρκετές εβδομάδες και έδινε τον δικό του αγώνα για να κρατηθεί στη ζωή είχε κινητοποίηση τον Σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Σιάτιστας και πολλούς εθελοντές αιμοδότες για αίμα και αιμοπετάλια.

, Η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 στο Τραμπάντζειο γυμνάσιο Σιάτιστας, από τις 9:00 π.μ. εώς τη 13:30 μ.μ.. Η Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών.

Οι Ενεργοί Αιμοδότες, να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και το ΑΜΚΑ τους, γιατί θα έχουν την δυνατότητα να φωτογραφηθούν για να εκδοθεί η ταυτότητα εθελοντή Αιμοδότη.

Το Ταχυφαγείον Του Ζιαφετ θα προσφέρει στους εθελοντές αιμοδότες πρωινό

Απαραίτητες προϋποθέσεις κατά την προσέλευση στην αιμοδοσία του υποψήφιου Εθελοντή αιμοδότη για προσφορά αίματος είναι: Να αισθάνεστε καλά Να είστε ξεκούραστοι Να έχετε κοιμηθεί καλά την προηγούμενη ημέρα. Να υπενθυμίσουμε ότι – τρώμε κανονικό πρωινό. – Δεν πίνουμε αλκοόλ την προηγούμενη ημέρα – Δεν έχουμε πάρει ασπιρίνες-παυσίπονα την τελευταία εβδομάδα – Δηλώνουμε στο Γιατρό αιμοδοσίας ποια φάρμακα παίρνουμε.

Μαζί μπορούμε Δίνουμε Αίμα Δίνουμε ζωή!!!

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που σκαρφαλώνουν και κείμενο που λέει "Gosts Οưς @ 32° Κύπελλο Αγωνιστικής Αναρρίχησης <<Αθ. Λευκαδίτη>> E.O.O.A. ΣΥΛΛΟΓΟΣ npo Αγωνιστικές Κατηγορίες 1984 ΜΠΟΥΡΙΝΟΣ WW Μαρτίου Γυμναστήρις Vertical Zone Κοζάνη 30-31 202 Πρόγραμμα"»/></figure><figure class=
ΓΡΑΒΑΔΙΚΑ