Συναγερμός στο Γηροκομείο Φλώρινας – Κρούσματα σε τρόφιμους και εργαζομένους

913

Σύμφωνα με την ΕΡΤ όλα ξεκίνησαν ύστερα από ένα θετικό κρούσματα σε προληπτικό έλεγχο σε εργαζόμενο στο Γηροκομείο Φλώρινας. Αμέσως μετά ακολούθησε η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του, τόσο με τους τρόφιμους του γηροκομείου όσο και με τους υπόλοιπους εργαζομένους.

Τα περισσότερο δείγματα στο Γηροκομείο Φλώρινας βγήκαν θετικά ενώ οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ περιμένουν και τα υπόλοιπα δείγματα που ελήφθησαν σήμερα απο τρόφιμους.

Αρκετοί από αυτούς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με βαριά συμπτώματα, ενώ αρκετοί είναι και οι διασωληνωμένοι μεταξύ των οποίων και ο υπεύθυνος του Γηροκομείου Φλώρινας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ραγδαία μετάδοση του κορονοϊού σε τροφίμους και εργαζόμενους, καθώς και η ραγδαία επιδείνωση αρκετών από αυτών, έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία στους υπεύθυνους του ΕΟΔΥ και στους φορείς της περιοχής.
newsit.gr

Διασωληνωμένος με κορωνοϊό στο Μαμάτσειο 58χρονος από Γρεβενά – Αναζητούν κρεβάτι σε ΜΕΘ της Βορείου Ελλάδας – Νοσηλεύεται στη ΜΑΦ

Διασωληνωμένος με κορωνοϊό έχει μεταφερθεί εδώ και λίγες ώρες στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης 58χρονος από τα Γρεβενά, ο οποίος βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Οι διοικήσεις στα δυο νοσοκομεία, σε συνεργασία με γιατρούς και ΕΚΑΒ αναζητούν κρεβάτι σε ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης ή άλλου νοσοκομείου, αλλά μέχρι και αυτή τη στιγμή (ώρα 21:00) αυτό είναι αδύνατο και ο ασθενής νοσηλεύεται στη ΜΑΦ του Μαμάτσειου!

Ασφαλώς, αποδεικνύεται πως υπάρχει ουσιαστικός λόγος λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, η διοίκηση και το ιατρικό/νοσηλευτικό προσωπικό του οποίου, de facto, λειτουργούν άτυπα, πλέον, ΜΕΘ, ώστε να καλύψουν τις άμεσες δραματικές ανάγκες ασθενών με covid-19, επιστρατεύοντας όποιες “δυνάμεις” μπορούν, σε βάρος και άλλων τμημάτων του νοσοκομείου.