!!!!

2553

Κατασχέθηκαν συνολικά -13- ηλεκτρονικοί υπολογιστές,-580- μάρκες, -2- ζάρια και χρηματικό ποσό

Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι αστυνομικών των Τμημάτων Ασφάλειας Κοζάνης και Εορδαίας, που πραγματοποιήθηκαν χθες (14-06-20189) βραδινές ώρες, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Κοζάνη και Πτολεμαϊδα, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη συνολικά δώδεκα (12) ατόμων, ηλικίας από 27 έως 68 ετών, για διενέργεια παράνομων τυχερών παιγνίων, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, πραγματοποίησαν χθες το βράδυ αστυνομικό έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κοζάνη, όπου συνελήφθησαν συνολικά οχτώ (8) άτομα, για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων.

Ειδικότερα, 55χρονος ημεδαπός λειτουργούσε το κατάστημα ως προσωρινά υπεύθυνος και επέτρεπε τη διενέργεια του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου «φρουτάκια» σε επτά (7) θαμώνες του καταστήματος, ηλικίας από 37 έως 68 ετών, με ηλεκτρονικούς υπολογιστές που ήταν εγκατεστημένοι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος.

Οι συγκεκριμένοι υπολογιστές ήταν συνδεδεμένοι με κεντρική μονάδα υπολογιστή που βρισκόταν στο μπαρ του καταστήματος ως server, τον οποίο χειρίζονταν ο 55χρονος προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος.

Ο 53χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης του καταστήματος απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται για να συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά (13) ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, πραγματοποίησαν χθες το βράδυ αστυνομικό έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Πτολεμαϊδα, όπου συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα (4) άτομα, για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων.

Συγκεκριμένα, κατελήφθη 60χρονος ημεδαπός, ο οποίος λειτουργούσε το κατάστημα ως προσωρινά υπεύθυνος, να συμμετέχει, αλλά και να επιτρέπει σε ακόμη δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 27 και 48 ετών, τη διενέργεια του παράνομου τυχερού παιγνίου «κύβοι – ζάρια», σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι με τσόχα, που βρίσκονταν εντός του καταστήματος, τροποποιώντας με τον τρόπο αυτό ουσιωδώς την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας και μετατρέποντας το κατάστημα σε καζίνο.

Επίσης, συνελήφθη και 50χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατελήφθη να εκτελεί χρέη παρατηρητή (τσιλιαδόρου), προκειμένου να ενημερώνει τους ανωτέρω παίχτες σε περίπτωση διενέργειας αστυνομικού ελέγχου.

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται για να συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου. Συνολικά κατασχέθηκαν -580- μάρκες, -2- ζάρια και χρηματικό ποσό.

Προανάκριση για τις δύο (2) υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Ασφάλειας Κοζάνης και Εορδαίας, αντίστοιχα, ενώ οι συλληφθέντες με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Κατασχέθηκαν ανωτέρω Ι.Χ. Λεωφορείο, πλήθος αφορολόγητων καπνικών προϊόντων, ποσότητες αλκοολούχων ποτών και φθοριούχου ψυκτικού υγρού         

Χθες (14-06-2019) τις μεσημβρινές ώρες στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, συνελήφθη 55χρονος αλλοδαπός για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, προαναφερόμενοι αστυνομικοί με τη συνδρομή υπαλλήλων του Τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ. Λεωφορείο με οδηγό και ιδιοκτήτη 55χρονο αλλοδαπό, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Αλβανία – Ελλάδα. Κατά τον έλεγχο ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • -550- πακέτα αφορολόγητου καπνού, συνολικού βάρους -13.750- γραμμαρίων,
 • -3.068 γραμμάρια αδασμολόγητου χύμα καπνού,
 • -60 πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων,
 • -12- σακούλες αφορολόγητου καπνού, συνολικού βάρους -6.000- γραμμαρίων,
 • -33- δοχεία που περιείχαν αλκοολούχα ποτά, αμφιβόλου ποιότητας και παραγωγής, συνολικού βάρους -134- λίτρων και
 • -4- φιάλες που περιείχαν φθοριούχο ψυκτικό υγρό, συνολικού βάρους -49,4- λίτρων.

Ανωτέρω πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων, συνολική ποσότητα αδασμολόγητου καπνού και αφορολόγητων αλκοολούχων ποτών, καθώς και φιάλες  φθοριούχου ψυκτικού υγρού θα παραδοθούν στο Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής.

Επίσης, κατασχέθηκε και το ανωτέρω Ι.Χ. Λεωφορείο.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας

Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο, στην Περιφέρεια της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας και αποσκοπούσαν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, συνελήφθησαν συνολικά πέντε (5) άτομα, για καταδικαστικές αποφάσεις και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα:

 • τις πρωινές ώρες της 15-06-2019 σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου, συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός, διότι επανήλθε παράνομα στη χώρα, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο (2) καταδικαστικές αποφάσεις των Μονομελών Πλημμελειοδικείων Καστοριάς και Φλώρινας, με συνολική ποινή φυλάκισης 8 μηνών και χρηματική ποινή 6.000 ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών,
 • τις πρωινές ώρες της 14-06-2019 στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, συνελήφθη 37χρονος αλλοδαπός , διότι εκκρεμούσαν σε βάρος του δύο (2) καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, με συνολική ποινή φυλάκισης 5 μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών,
 • τις πρωινές ώρες της 14-06-2019 στην Πτολεμαϊδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας,  συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με ποινή φυλάκισης 3 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών,
 • τις πρωινές ώρες της 14-06-2019 στα Γρεβενά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γρεβενών, συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός, διότι παρέμενε παράνομα στη χώρα,
 • τις πρωινές ώρες της 14-06-2019 σε περιοχή της Κοζάνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Βοϊου, συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός, διότι παρέμενε παράνομα στη χώρα.