Τα Νέα μας !! Μια φώτο χίλιες λέξεις και ψήφο στους καλύτερους … !!

4334

Radiosiatista.gr

Πρόγραμμα Επίσκεψης Κυβερνητικού Κλιμακίου στην Π.Ε. Γρεβενών

Σας αποστέλλουμε το πρόγραμμα της επίσκεψης του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Γρεβενών, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023, αποτελούμενο από τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη, την Υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή και τον βουλευτή του νομού Γιάννη Γιάτσιο.

-11:00 Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών.

-11:40 Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Αγίου Γεωργίου.

-12:30 Επίσκεψη του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη στην ΔΟΥ Γρεβενών.

-12:30 Επίσκεψη της Υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

-13:00 Επίσκεψη στην Σχολή Αστυφυλάκων Γρεβενών.

-13:40 Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών.

-14:30 Συνάντηση και συζήτηση με πολίτες στην κεντρική πλατεία Γρεβενών.

-16:00 Επίσκεψη σε περιοχές που εκτελούνται έργα αγροτικής οδοποιίας.

-17:00 Διευρυμένη συνεδρίαση ΔΕΕΠ Ν. Γρεβενών (Αίθουσα «Πέτρος Σιούλης», κτίριο Περιφέρειας).

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Βοΐου Ζευκλής Χρήστος και τα μέλη του συνδυασμού «Δύναμη Επανεκκίνησης» σας προσκαλούν στην επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης.
ΣΑΒΒΑΤΟ 09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 20:00
Radiosiatista.gr rbt

Ο Δήμος Βοΐου επαναλαμβάνει την πλειοδοτική  δημοπρασία  για την εκμίσθωση του κυλικείου του Μουσικού Σχολείου  Σιάτιστας.

Η νέα διαδικασία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8  Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 13.00 έως 14.00.

Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ κ η ΑΚΑΔΗΜΊΑ ΠΟΔΟΣΦΑΊΡΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ καλεί όλους τους φιλάθλους τις ομάδας μας στον αγιασμό που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του συλλόγου Τετάρτη 6/9 και ώρα 18:30.
Κριτσμάς- Γιορτή Καπνού
Στο Μικρόκαστρο

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου
Ώρα 21:00
Χορευτικά: Πολιτιστικός Σύλλογος Μικροκάστρου
Φιλαθλητικός Ορειβατικός Σύλλογος Εράτυρας
Ιππικός Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σιάτιστας «Ο Άγιος Μόδεστος»
Με την ορχήστρα «Χάλκινη Πανδαισία»

Ο 32χρονος οικονομολόγος που καινοτομεί κι αναπτύσσει τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα. Ιδρυτής και διαχειριστής του ηλεκτρονικού καταστήματος “Haute acorn” προωθεί, σε ολόκληρο τον κόσμο, προϊόντα γούνας παραγωγών της Δυτικής  Μακεδονίας. Ταυτόχρονα αναπτύσσει έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα ως μικροπαραγωγός και συμμετέχει  σε ενεργειακές κοινότητες μικρών έργων στον τομέα των ΑΠΕ.  Στις περιφερειακές εκλογές θα είναι υποψήφιος με το συνδυασμό του Γιώργου Αμανατίδη.
Ευφροσύνη Ντιό εκ Νέου Υποψήφια με τον Κασαπίδη Γιώργο

ΖΙΩΓΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – Ο Νεαρός Δυναμικός – Ενεργειακός Επιχειρηματίας του Βοϊου – ΠΕ Κοζάνης που έθεσε εαυτόν στην κρίση του Λαού διεκδικώντας την εκλογή του στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου με το Μιχάλη Καραμπατζιά και τη Λαϊκή Συσπείρωση !!
Α’ ΑΣΣΟΣ σε Ανοιχτή τράπουλα – Καθαρά και ξάστερα !!
Radiosiatista.gr
siatista
Ράδιο Σιάτιστα 95.7 fm
Pesnikas
Οι εγγραφές των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας, για το σχολικό έτος 2023-2024 ξεκινούν Τρίτη 5/9/2023. Η Γραμματεία του Ωδείου μας (Στρακαλή 2, Σιάτιστα) θα είναι για το Σεπτέμβριο, καθημερινά ανοικτά από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 6.00 μ.μ. έως τις 8.00 μ.μ. για εγγραφές και πληροφορίες για το πρόγραμμα σπουδών στα μουσικά όργανα.
Τηλ. επικοινωνίας: 24650 22208.
Η διοίκηση του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Βοϊου και το προσωπικό του Δημοτικού Ωδείου σας εύχεται καλή σχολική χρονιά με πολύ μουσική!
Σκέψεις, προβληματισμοί και προτάσεις σχετικά με την υδροδότηση του δήμου Βοΐου

     Τη στιγμή που οι πηγές του Ασκίου, του Βούρινου και του Έξαρχου παραμένουν ανεκμετάλλευτες και το νερό τους καταλήγει στα ρέματα, περιοχές όπως η Σιάτιστα και η Γαλατινή υδρεύονται από το φράγμα της Πραμόριτσας, που για να φτάσει το νερό εκεί λόγω του μεγάλου υψομέτρου με τις ενεργοβόρες αντλίες, το κόστος εκτοξεύεται, με αποτέλεσμα να επιμερίζεται σε όλους τους καταναλωτές του δήμου, ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα να υδροδοτηθούν από τις πηγές τις Μότσιαλης Ασκίου με μηδενικό λειτουργικό κόστος, λόγω διαφοράς υψομέτρου και με νερό ασύγκριτης ποιότητας.


     Έφτασε λοιπόν η ΔΕΥΑΒ μέσα σε 4 χρόνια να αυξήσει το χρέος στη ΔΕΗ από τα 4.000.000 στα 16.000.000. Από την άλλη μεριά η μελέτη για την ύδρευση από το φράγμα της Πραμόριτσας  έγινε σύμφωνα με τον πληθυσμό της απογραφής του 1991 που ήταν 30.000 περίπου κάτοικοι, πράγμα που σημαίνει ότι και να χάριζε η ΔΕΗ τα χρέη πάλι θα δημιουργούνταν, μιας και οι κάτοικοι με την απογραφή του 2021 είναι τώρα γύρω στις 15.000.
 
     Επίσης, το νερό της Πραμόριτσας χρήζει επιπλέον επεξεργασίας λόγω της οζονοποίησης, πράγμα που προσθέτει επιπλέον κόστος. Άξιο αναφοράς είναι και το πρόβλημα που εμφανίστηκε στο νερό της Σιάτιστας τον Δεκέμβριο του 2019, που λόγω ρύπανσης το με το επιβλαβές τετραχλωροαιθυλένιο, για μέρες το νερό ήταν ακατάλληλο όχι μόνο για πόση αλλά και για την προσωπική υγιεινή. 


     Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 3.500 νοικοκυριά στο δήμο οφείλουν από 300 μέχρι 1000 ευρώ και πολλοί επιχειρηματίες πάνω από 20.000 ευρώ. Σαν λύση στο πρόβλημα, προτείνω, αφού δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές,  να γίνεται η ύδρευση στις κατά τόπους περιοχές από τις πηγές του Ασκίου, του Βούρινου, του Έξαρχου κλπ. και συμπληρωματικά με το νερό της Πραμόριτσας. Ας προσπαθήσουμε όσο μπορούμε έτσι ώστε οι κάτοικοι του δήμου Βοΐου να έχουν πιο φθηνό και πιο καθαρό νερό.


Τσιόγκας Δημήτρης
Υποψήφιος σύμβουλος στο δήμο Βοΐου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Email, tsiogkas.dimitrios@gmail.com
Kιν. 6982443889