Χρήστος Ζευκλής: «Χρειάζονται προτάσεις για μεγαλόπνοα αναπτυξιακά έργα για το δήμο, όχι αψιμαχίες»

1185

Στο δημοτικό συμβούλιο Βοΐου της Τετάρτης ανακοινώθηκε και η διαγραφή του δημοτικού συμβούλου του Δημήτρη Κοσμίδη Σάββα Ταγκαλίδη από την παράταξη «Ενεργοί Πολίτες».

Ο Σάββας Ταγκαλίδης εξέφρασε την εκτίμηση στους συναδέλφους του και έδωσε συγχαρητήρια στη δημοτική αρχή για τη διαχείριση του κορονοϊού. «Δεν θέλω να φέρω σε δύσκολη θέση τους συνυποψήφιούς μου , πάντα θα τους σέβομαι και θα ακούω τις προτάσεις τους. Εκλέχθηκα σύμβουλος του Βοΐου για να ψηφίσω όλα τα καλά που έρχονται για να πάει μπροστά ο δήμος που έχει μαραζώσει τόσα χρόνια. Δεν είμαι εδώ για να λέω όχι. Δεν εκλέχθηκα για να κυνηγήσω καμιά δημοτική αρχή είτε λέγεται, Ζευκλής, Γκερεχτές ή Κοσμίδης. Δεν μπορώ να καταψηφίσω έργα σημαντικά και να συνεχίσω την καταστροφολογία με πολιτικές σκοπιμότητες για προσωπικούς εγωισμούς. Θα αγωνιστώ ως ανεξάρτητος για το καλό του τόπου. Δεν έχω προσβάλει ποτέ κανένα συνάδελφο».

Μάλιστα ζητήθηκε από τον κ. Δημήτρη Κοσμίδη να αντικατασταθεί από τακτικό μέλος στη ΔΕΥΑΒ και στη ΔΥΠΡΑ και ως αναπληρωματικό μέλος στην οικονομική επιτροπή στην ίδια συνεδρίαση, κάτι που δεν έγινε δεκτό. Αποφασίστηκε να μην καλείται ο κ. Ταγκαλίδης στα διοικητικά συμβούλιο των παραπάνω προσώπων μέχρι να συνέλθει το επόμενο δημοτικό συμβούλιο , όπου όλο το σώμα της αντιπολίτευσης θα ψηφίσει για τον αντικατάστασή του.

Ο δήμαρχος Χρήστος Ζευκλής σημείωσε: «Είναι κρίμα να αναλωνόμαστε σε τέτοιες αψιμαχίες» εν αναμονή μάλιστα του κ. Μουσουρούλη, Συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης το Σάββατο και το δήμο να μάχεται να συμμετάσχει στη διανομή των ποσών που θα δοθούν για τη μεταλιγνιτική περίοδο. «Χρειάζονται προτάσεις για μεγαλόπνοα αναπτυξιακά έργα για το δήμο. Έχουμε συντάξει ήδη πέντε προτάσεις και περιμένουμε από εσάς την έκτη, την οποία και θα την στηρίξουμε», τόνισε. Ζήτησε μάλιστα από τους επικεφαλής των συνδυασμών να βρίσκονται στο δημαρχείο στην εν λόγω συνάντηση. Ο κ. Λάζαρος Γκερεχτές ζήτησε ομοψυχία, ενώ ο κ. Μιχάλης Καραμπατζιάς μίλησε για προσχηματικό διάλογο, στον οποίο δεν θα πάρει μέρος. Ο κ Ζευκλής συμπλήρωσε ότι δεν έχει διατυπωθεί καμία θέση από την αντιπολίτευση ούτε για τον τοπικό πόρο ούτε για τη διαδικασία της μεταλιγνιτικής εποχής.

Ιωάννα Παπαδημητρίου