Η μητέρα του χρυσού Ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου σε γονείς μαθητών του 1ου Δημ. Σχολ. Σιάτιστας (Φωτο)

1243

Η μητέρα του χρυσού Ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου σε γονείς μαθητών του 1ου Δημ. Σχολ. Σιάτιστας (Φωτο)

Την περασμένη Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει στη Σιάτιστα και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τραμπαντζείου Γυμνασίου την εκπαιδευτικό και μητέρα του χρυσού Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Μίλτου Τεντόγλου.

Η κυρία Ιωάννα Παπαδημητρίου αποδέχθηκε την πρόσκλησή του δασκάλου της Β΄ τάξης, Μιχάλη Δούβλου, και ταξίδεψε από τα γειτονικά Γρεβενά για μια ανοιχτή συζήτηση με τους γονείς των μαθητών. Τι καλύτερο σεμινάριο από το να ακούς έναν άνθρωπο, με τις σκέψεις του, τις ανησυχίες του και τον τρόπο χειρισμού διαφόρων καταστάσεων για τα παιδιά του.

37 χρόνια δασκάλα στο ελληνικό δημόσιο σχολείο η κυρία Ιωάννα. Όλο και κάτι χρήσιμο είχε να πει στους γονείς των μαθητών της Β΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας. Η απλότητα του χαρακτήρα της, η ευγένεια και η ταπεινοφροσύνη έδωσαν την ευκαιρία για μια όμορφη συνάντηση, με πολλά οφέλη. Πάνω σε ένα πολυσύνθετο θέμα, με πολλούς παραμέτρους, τη διαπαιδαγώγηση, η κυρία Ιωάννα εξέφρασε τη δική της γνώμη και σίγουρα θύμισε πράγματα που η δύσκολη καθημερινότητα ίσως μας κρατούν μακριά.

Με αφορμή τη δική της επίσκεψη, συζητήθηκαν έννοιες όπως «πρότυπα», «στόχοι», «όρια», «χόμπι», καθώς και ένα σωρό άλλα «ταξίδια» που αφορούν τα παιδιά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, έπειτα από συνεννόηση με τον κ. Ρωμιόπουλο, υπεύθυνο του ΕΟΔΥ στον νομό Κοζάνης, τηρώντας όλα τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού (πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή rapid test, μάσκα).

Μια εκδήλωση χωρίς τα παιδιά αλλά μια εκδήλωση για… τα παιδιά. Ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, ένα σχολείο που προσπαθεί να έχει κατά νου ότι πίσω από κάθε παιδί, υπάρχει τόσο ο χαρακτήρας του όσο και η οικογένειά του. Ένα σχολείο που φροντίζει να δίνει χέρια βοηθείας και στους γονείς των μαθητών του. Ένα σχολείο που βλέπει κατάματα την πραγματικότητα και δεν αρκείται μονάχα στη στείρα γνώση.

Την καλεσμένη καλωσόρισε με την ομιλία της η διευθύντρια του σχολείου, κα Στέφου Ζωή – Δέσποινα, χαιρέτησε ο δάσκαλος των μαθητών ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκε στην κα Παπαδημητρίου ένα βίντεο – αφιέρωμα των παιδιών στον χρυσό Ολυμπιονίκη, γιο της. Μετά την κουβέντα με τους γονείς, στη μητέρα χαρίστηκε ένα κάδρο – κατασκευή των μαθητών.

Το 1ο Δημοτικό σχολείο Σιάτιστας ευχαριστεί θερμά την κυρία Ιωάννα Παπαδημητρίου. Με την επίσκεψή της στη Σιάτιστα, συνέβαλε στο εκπαιδευτικό έργο του σχολείου. Η συζήτηση και μόνο μαζί της ήταν ένα διαφορετικό, ευχάριστο ταξίδι, προσγειωμένο στη γη και στην πραγματικότητα…

Επιπλέον, ευχαριστίες και στον Δήμο Βοΐου για την παραχώρηση της αίθουσας του Τραμπαντζείου Γυμνασίου.

«Πότισε τη ζωή σου με αγάπη και γνώση»