Σιάτιστα: Όλα έτοιμα για τη διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την κατασκευή του έργου “Ανάπλαση κεντρικού δρόμου” προϋπολογισμού 1.035.000,00€ (με Φ.Π.Α 24%)

1673

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, είναι όλα έτοιμα για τη διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την κατασκευή του έργου “Ανάπλαση κεντρικού δρόμου Σιάτιστας” προϋπολογισμού 1.035.000,00€ (με Φ.Π.Α 24%)

Radiosiatista.gr

Το έργο αφορά το τμήμα της κεντρική οδού της Σιάτιστας από το σημείο που βρίσκεται το Δημαρχείο Βοΐου μέχρι την Πλατεία Θεοχάρη Τουρούντζια που αποτελεί, τον συνδετήριο «λαιμό» των δύο συνοικιών της πόλης «Χώρας» και «Γεράνειας» και είναι το κέντρο της πόλης της Σιάτιστας. Είναι δρόμος δύο λωρίδων κυκλοφορίας οχημάτων με πλάτος οδού κυμαινόμενο από 7,70m περίπου ελάχιστο,και μέγιστο τα 9,30m περίπου, ενώ τα πεζοδρόμια έχουν σήμερα ελάχιστο πλάτος 80cm περίπου και μέγιστο 2,50m περίπου. Το συνολικό μήκος του δρόμου της περιοχής μελέτης είναι περίπου 450m. Σκοπός είναι η άνετη προσπέλαση πεζών και οχημάτων, η οργάνωση χώρων στάθμευσης κατ χώρων φορτοεκφόρτωσης, η απόδοση χώρου σε αναψυχή, η δημιουργία πράσινου δικτύου και σύνδεση του με υφιστάμενη βλάστηση, η τακτοποίηση απορροής ομβρίων υδάτων τον δρόμου και αναβάθμιση του οδικού φωτισμού.

Η υφιστάμενη κατάσταση του οδοστρώματος είναι σχετικά υποβαθμισμένη εξαιτίας των επεμβάσεων επί των δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτρισμού και άλλων μικρών έργων. Η στάθμευση των οχημάτων πραγματοποιείται σχεδόν σε όλο το μήκος του δρόμου σε μια πλευρά αυτού με εναλλαγή της κάθε μήνα. Ακόμη, η υφιστάμενη κατάσταση των πεζοδρομίων θεωρείται κακή τόσο από πλευράς δαπεδόστρωσης δεδομένου ότι έχουν αποκολληθεί πολλές πέτρινες πλάκες κατ το σκυρόδεμα έχει υποστεί διάβρωση, όσο κι από αισθητικής πλευράς δεδομένου ότι πλέον υπάρχει μια διαφορετικότητα και ανομοιογένεια στα υλικά με τα οποία έχουν επιστρωθεί κατά καιρούς, ενώ σε αρκετά σημεία παρατηρείται κι η επέμβαση των ιδιοκτητών κατ των καταστηματαρχών όπου «έκριναν» μόνοι τους το υλικό με το οποίο θα πρέπει να επιστρωθεί το «δικό τους» πεζοδρόμιο.

Η πρόταση ανάπλασης επικεντρώνεται στα παρακάτω βασικά σημεία: 1) Δημιουργία σταθερού πλάτους οδού 6,20m δύο λωρίδων κυκλοφορίας. 2) Διαπλάτυνση πεζοδρομίων για απόδοση χώρου και σε αναψυχή. 3) Ειδικές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ. 4) Χωροθέτηση οργανωμένης στάθμευσης, φορτοεκφόρτωσης και στάθμευσης ΑΜΕΑ. 5) Φωτιστικά σώματα νέας τεχνολογίας LED χαμηλής κατανάλωσης και υψηλής απόδοσης. 6) Δημιουργία δενδροστοιχίας κατά μήκος του δρόμου. 7) Σύνδεση παραδοσιακού ιστού Χώρας στην περιοχή «Φούρκα».

kozan.gr