Τηλεφωνική απάτη με θύμα 48χρονη – Επιχείρησαν να της αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό

1797

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται  ζευγάρι Βουλγάρων στην Θεσσαλονίκη που αποπειράθηκε να αρπάξει το ποσό των 56 χιλιάδων ευρώ, από 48χρονη γυναίκα.

Πρόκειται για έναν 45χρονο και μια 39χρονη γυναίκα οι οποίοι αποπειράθηκαν να αρπάξουν το μεγάλο ποσό από 48χρονη με την μέθοδο της τηλεφωνικής απάτης.

Σύμφωνα με την ασφάλεια Θεσσαλονίκης ο 45χρονος μαζί με την 39χρονη αλλά και με άλλους συνεργούς τους, οργανώθηκαν σε εγκληματική ομάδα, με σκοπό την τηλεφωνική εξαπάτηση πολιτών.

Συγκεκριμένα, καλούσαν τηλεφωνικά παριστάνοντας του γιατρούς και συγγενικά πρόσωπα πολιτών, τα οποία δήθεν έχουν τραυματιστεί σοβαρά και ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, για να υποβληθούν άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Με την παραπάνω μέθοδο ζήτησαν την Πέμπτη το χρηματικό ποσό των 56.000 ευρώ από 48χρονη στις Σέρρες, όμως εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν άμεσα από τους αστυνομικούς.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι την ίδια ημέρα είχαν προσπαθήσει να εξαπατήσουν ακόμη τέσσερις γυναίκες, ηλικίας 60 έως 91 ετών, στις Σέρρες, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν και δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των συνεργών, αλλά και για τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.