Ζήστε μια αξέχαστη οικογενειακή περιπέτεια στην Σαντορίνη με την ενοικίαση σκάφους

2274

Ζήστε μια αξέχαστη οικογενειακή περιπέτεια στην Σαντορίνη με την ενοικίαση σκάφους 

Θέλετε να προγραμματίσετε ένα ταξίδι στην Σαντορίνη και απ’ ότι φαίνεται είναι όνειρο ζωής να το κάνετε μαζί με την πολυμελή σας οικογένειά. Αυτό όμως σαν πρώτη ιδέα μπορεί να ακούγεται συναρπαστικό αλλά ταυτόχρονα και αποθαρρυντικό. Ενώ το νησί προσφέρει εκπληκτική θέα, νόστιμο φαγητό και πλούσια ιστορία, η διασφάλιση ότι όλοι θα περάσουν φανταστικά απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό. Μην ανησυχείτε, για μια περιπετειώδη οικογένεια πάντα υπάρχει λύση! Παρακάτω ακολουθούν διάφορες ιδέες και επιλογές για την σχεδίαση αυτού του ταξιδιού, προκειμένου να διασφαλίσετε ότι η απόδρασή σας στη Σαντορίνη  θα παραμείνει αξέχαστη.

Εύρεση καταλύματος:

Ξεφορτωθείτε τις επιλογές που έχετε κάνει για τα οικονομικά, στενά δωμάτια ενός ξενοδοχείου και επιλέξτε μία ευρύχωρη ιδιωτική βίλα που θα σας κοστίσει σχεδόν το ίδιο . Πολλές βίλες προσφέρουν πολλά υπνοδωμάτια, ιδιωτική πισίνα και εξωτερικούς χώρους, ιδανικούς για οικογενειακές στιγμές ή για μεγάλες παρέες. Αναζητήστε τοποθεσίες που είναι κοντά σε παραλία, προκειμένου να έχετε όλες τις ανέσεις και τις θαλάσσιες δραστηριότητες που χρειάζεστε, για να μην κάνετε πολλά δρομολόγια για ένα μπάνιο η φαγητό, ειδικά όταν έχετε τα παιδιά μαζί σας. Να έχετε πάντα στο μυαλό σας το τρίγωνο των διακοπών. Το φαγητό η θάλασσα και η διαμονή πρέπει να είναι πάντα όσο κοντά γίνεται για να μην κουράζεστε από τα ατέλειωτα δρομολόγια, και να μένει και χρόνος να ξεκουράζεστε. Θυμηθείτε ότι ορισμένα καταλύματα απαιτούν ελάχιστη διαμονή σε αντίθεση με τα ξενοδοχεία.

Πολλά θέρετρα απευθύνονται ειδικά σε οικογένειες, προσφέροντας παιδικά κλαμπ, παιδικές χαρές, πισίνες, ακόμη και υδάτινα πάρκα. Επιλέξτε ένα με άφθονες δραστηριότητες για να μπορεί να διασκεδάζει όλη η οικογένεια, όπως γήπεδα τένις, βραδιές ταινιών και οργανωμένες εκδρομές.

Επίσης, ορισμένα ξενοδοχεία ή συγκροτήματα διαμερισμάτων προσφέρουν μεγάλα ευρύχωρα δωμάτια που μοιάζουν σαν μικρά στούντιο με κουζίνα, κατάλληλα για μεγάλες οικογένειες που εξακολουθούν να θέλουν τις παροχές ενός ξενοδοχείου αλλά και την ανεξαρτησία τους.  Η παραλία, η πισίνα ή μια σκιερή βεράντα με θέα στην καλντέρα είναι τέλεια σημεία για να περάσετε χαλαρά και ξεκούραστα τον χρόνο σας.

Δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με την οικογένειά:

Μία κρουαζιέρα στην Καλντέρα αποτελεί την νούμερο ένα προτεραιότητα για όσες οικογένειες καταφθάνουν στο νησί, γιατί είναι μία αξέχαστη εμπειρία και για μικρούς και για μεγάλους. Φτάνοντας στο νησί μπορείτε να βρείτε υπηρεσίες Santorini Boat Tour https://santoriniboatrental.gr/product/half-day-private-cruise/ . Αφού το αποφασίσετε και σαλπάρετε μόνοι σας ή με άλλους παρέα, μπορείτε να κάνετε βόλτα γύρω από την ηφαιστειακή καλντέρα, να θαυμάσετε τους πολύχρωμους βράχους και να κολυμπήσετε σε κρυμμένους κολπίσκους. Ορισμένες κρουαζιέρες προσφέρουν κολύμβηση με αναπνευστήρα και συνολικό εξοπλισμό κατάδυσης για όλη την οικογένειά, οπού μπορείτε να χαζέψετε τον θαλάσσιο πλούτο του νησιού. Επίσης, στην επιστροφή ο έμπειρος μάγειρας του σκάφους μπορεί να σας προετοιμάσει ένα δείπνο με θέα το ηλιοβασίλεμα που είναι μια πραγματικά μαγευτική εμπειρία.

Εφόσον αποφασίσετε να κάνετε βόλτα με σκάφος, επιλέξτε κάτι άνετο και μεγάλο. Η εταιρεία Santorini Boat Rental https://santoriniboatrental.gr/ μπορούν να σας δείξουν πολλούς τύπους σκαφών από καταμαράν έως και πολυτελή γιοτ. Ταξιδεύοντας με το σκάφος μπορείτε ν κατεβείτε σε μια οργανωμένη παραλία και να κάνετε θαλάσσιες δραστηριότητες, όπως καγιάκ και κωπηλασία μέχρι τζετ σκι και αλεξίπτωτο. Το νησί προσφέρει πολλές υδάτινες περιπέτειες. Επιλέξτε τις κατάλληλες για κάθε ηλικία και δώστε προτεραιότητα στον εξοπλισμό ασφαλείας.

Η Σαντορίνη διαθέτει διάφορες παραλίες. Η Περίσσα και το Καμάρι είναι δημοφιλείς για το μοναδικό ηφαιστειακό τοπίο και τις επιλογές θαλάσσιων σπορ. Για πιο ήρεμα νερά και ρηχές περιοχές, σκεφτείτε τη Λευκή Παραλία ή την Κόκκινη Παραλία. Μην ξεχάσετε το αντηλιακό σας!

Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το Ακρωτήρι, με την μοναδική μινωική του ιστορία, και η Αρχαία Θήρα, σκαρφαλωμένη στην κορυφή ενός βράχου, προσφέρουν συναρπαστικές πληροφορίες για το παρελθόν του νησιού. 

Η βόλτα με το παραδοσιακό μέσο μεταφοράς του νησιού που είναι το γαϊδουράκι θα πρέπει να είναι μία από τις επιλογές σας. Οι βόλτες με γαϊδούρια παραμένουν μια δημοφιλής εμπειρία στη Σαντορίνη. Επιλέξτε αξιόπιστους ιδιοκτήτες και βεβαιωθείτε ότι τα μικρότερα παιδιά συνοδεύονται από κάποιον ενήλικα της παρέας.

Προς το τέλος της παραμονή σας, εάν στην οικογένειά σας αρέσει να μαγειρεύετε μαζί, σκεφτείτε να παρακολουθήσετε ένα μάθημα μαγειρικής από τοπικούς σεφ. Μάθετε να προετοιμάζετε παραδοσιακά, ελληνικά πιάτα με ντόπια υλικά, όπως είναι οι τηγανητές ντομάτες και η φάβα. Η δραστηριότητα αυτή δεν θα είναι μόνο διασκεδαστική για όλη την οικογένεια, αλλά θα δημιουργήσει επίσης μόνιμες αναμνήσεις με τις νόστιμες λιχουδιές της Σαντορίνης .