ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2794

Συνεδρίαση Της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού Και Ανάπτυξης Της Περιφέρειας  Δυτικής  Μακεδονίας Τη Δευτέρα  15/7/2019

Πτώση δένδρου, λόγω των δυνατών ανέμων, που επικρατούσαν στην περιοχή, το βράδυ της Τετάρτης 10/7, σημειώθηκε στον αύλειο χώρο του Ι. Ν. Αγίας Μαρίνης Τσοτυλίου. Συγκεκριμένα το δέντρο  έπεσε πάνω στην σκεπή του Ιερού Ναού, προκαλώντας ζημιές στα κεραμίδια και στο λούκι. Αν και τη στιγμή της πτώσης του δέντρου διεξαγόταν γενική καθαριότητα, ενόψει του πανηγυριού, ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, παρά μόνο υλικές ζημιές.

430 άτομα (8μηνα) στο ΛΚΔΜ για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών – Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από 15.07.2019 ημέρα Δευτέρα έως και 24.07.2019 ημέρα Τετάρτη

Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κοζάνης στα Σέρβια – Νίκος Σαρρής: «Στόχος η καταγραφή των προβλημάτων αλλά και των προοπτικών της περιοχής»

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Φλώρινας, Κοζάνης και Γρεβενών, πέντε (5) άτομα, ηλικίας από 20 έως 41 ετών, για παραβάσεις τηςνομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί αλλοδαπών, καθώς και ένας 31χρονος ως ανυπότακτος εσωτερικού, κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα:

  • τις μεσημβρινές ώρες της 10-07-2019 στη Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, συνελήφθη 41χρονη ημεδαπή, διότι στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 25 δισκία χαπιών, που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών, για τα οποία στερούνταν της απαιτούμενης συνταγής ιατρού,
  • τις πρωινές ώρες της 10-07-2019 στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής, συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός, διότι κατά την έξοδό του από τη χώρα, διαπιστώθηκε ότι τυγχάνει ανυπότακτος εσωτερικού,
  • τις πρωινές ώρες της 10-07-2019 στα Γρεβενά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γρεβενών, συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός, διότι παρέμενε παράτυπα στη χώρα,
  • τις μεσημβρινές ώρες της 10-07-2019 στα Γρεβενά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός, διότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων,
  • τις βραδινές ώρες της 10-07-2019 στην Κοζάνη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) του Αστυνομικού Τμήματος Κοζάνης, συνελήφθησαν δυο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 20 και 21 χρονών, διότι παρέμειναν παράτυπα στη χώρα. Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Εορδαίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Δήλωση του Γιάννη Θεοφύλακτου για το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου

   

Επιθυμώ από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μας που στήριξαν ‘ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία’ και εμένα προσωπικά, κατατάσσοντάς με τόσο ψηλά στις προτιμήσεις τους.

Η πολλή δουλειά και το αποτελεσματικό έργο μου καθόλη την τετραετία, η παρουσία μου στην πρώτη γραμμή κορυφαίων Επιτροπών και η αγάπη μου για το τόπο μας, επιβραβεύτηκαν από χιλιάδες συμπολίτες μας σε όλο το Νομό Κοζάνης: στην Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα, το Βόιο, τα Σέρβια και το Βελβεντό. Η σχέση μου με την κοινωνία είναι αδιαμεσολάβητη και η τόσο θετική ανταπόκριση των συμπολιτών μας στο πρόσωπό μου με συγκινεί βαθιά.

Συγχαίρω την εκλεγείσα βουλευτή μας και τονίζω ότι θα συνεχίσω να προσφέρω στον τόπο μας με τις γνώσεις και την δουλειά μου: είμαι εδώ και την επόμενη μέρα, δίπλα στους πολίτες του Νομού Κοζάνης και θα συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας.

Όσοι φαντασιώνονταν την ‘στρατηγική ήττα’ του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, διαψεύστηκαν παταγωδώς: εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στις κατακτήσεις του ελληνικού λαού και να παλεύουμε για μία καλύτερη προοπτική για τις επόμενες γενιές.

Γιάννης Θεοφύλακτος

Παρεμβάσεις της Πυροσβεστικής σε περιοχές της Δυτ. Μακεδονίας λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας…Α

Παρεμβάσεις της Πυροσβεστικής σε περιοχές της Δυτ. Μακεδονίας λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας – Τι συνέβη με το πρατήριο καυσίμων στο Βατερό

Παρεμβάσεις της Πυροσβεστικής σε περιοχές της Δυτ. Μακεδονίας λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας – Τι συνέβη με το πρατήριο καυσίμων στο Βατερό

Λόγω των ισχυρών ανέμων που επικράτησαν στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας κατά τη διάρκεια της σφοδρής κακοκαιρίας που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης η Πυροσβεστική δέχτηκε αρκετές κλήσεις για κοπές δέντρων. Συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας σημειώθηκαν τέσσερις κοπές δέντρων, ενώ στης Καστοριάς τρείς. Μια κοπή δέντρου συνέβη στο Τσοτύλι, όπου παρενέβη το αστυνομικό τμήμα της Νεάπολης, και στην Κοζάνη τέσσερις. Το Πυροσβεστικό τμήμα Πτολεμαίδας δέχτηκε κλήσεις για δώδεκα κοπές δέντρων ⸱ ενώ στα Γρεβενά, που τα καιρικά φαινόμενα ήταν πιο ήπια, δε σημειώθηκε κάποιο περιστατικό.

Κλήση δέχτηκε η Πυροσβεστική και από πρατήριο καυσίμων στο Βατερό λόγω των πυροσβεστήρων που «σπάσανε» και έδωσαν την εντύπωση έκρηξης. Η πυροσβεστική δεν χρειάστηκε να παρέμβει με σκοπό να κατασβέσει κάτι , εφόσον δεν υπήρξε φωτιά. Επρόκειτο για ένα πρόβλημα που προέκυψε με τους πυροσβεστήρες.

Φ.Μ.

4 οχήματα της Πυροσβεστικής Δυτικής Μακεδονίας στην Χαλκιδική-25 κοπές δέντρων στην Περιφέρεια

Η σφοδρότατη κακοκαιρία το βράδυ της Πέμπτης με τις ανθρώπινες απώλειες στην Χαλκιδική έπληξε και την περιοχή μας σε πολύ μικρότερο βαθμό .Από το βράδυ της Πέμπτης τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής από τη Δυτική Μακεδονία με οκτώ άντρες βρίσκονται σε επιχειρήσεις στην Χαλκιδική.

Είκοσι πέντε κοπές δέντρων σημειώθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου» στη Δυτική Μακεδονία, οι περισσότερες εκ των οποίων στην Εορδαία.

Ιωάννα Παπαδημητρίου