69 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης – 4 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς – 8 κρούσματα από την Π.Ε. Γρεβενών – 10 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

538

1240 νέα κρούσματα σήμερα 15/12 στην Ελλάδα

kozan.gr: Γ. Τσιούμαρης για την έξαρση των κρουσμάτων: “Η κατάσταση θα έλεγα είναι τραγική. Είναι απίστευτα αυτά τα οποία ειπώθηκαν σήμερα στη συνάντηση του Συντονιστικού των φορέων. Πέρασαν δύο μήνες. Τι άλλη ενημέρωση να κάνουμε. Yπάρχουν κι άλλα χωριά (εκτός της Λυγερής) με 30 κρούσματα. Έχουμε παραδείγματα, “αστεία”, όπως μια κυρία που κάλεσε την κομμώτρια στο σπίτι της κι η κυρία ήταν θετική και κόλλησε την κομμώτρια και “κόλλησε” όλη η οικογένειά της. Όταν η κομμώτρια ζήτησε το λόγο, της είπε αν θες τόλμα πες το. Εσύ γιατί δουλεύεις παράνομα στα σπίτια”

1536 τα καταγεγραμμένα κρούσματα στην ΠΕ Κοζάνης από 15/10 μέχρι 14/12/2020 – Απ’ αυτά 707 βρέθηκαν στο Δήμο Κοζάνης, 559 στο Δήμο Εορδαίας,142 στο Δήμο Βοΐου, 74 στο Δήμο Σερβίων και 54 στο Δήμο Βελβεντού

kozan.gr: Ο εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Υγείας στο Δήμο Κοζάνης, Α. Σιδηράς: “Υπάρχουν περιοχές όπως η Εορδαία στην οποία κατεγράφη ιδιαίτερα αυξημένος αριθμός κρουσμάτων συγκριτικά με το προηγούμενο χρονικό διάστημα – Θα πρέπει στις ιχνηλατήσεις, όταν γίνονται, να είμαστε ειλικρινείς. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Δεν είναι στιγματισμός να έχει ένα μέλος της οικογένειάς μου κορωνοϊό” – Aποκάλυψε πως ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδης επικοινώνησε και με τον Δήμαρχο Κοζάνης ζητώντας του να πληροφορηθεί γιατί υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων καθώς και για τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης

&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Το κωδικό όνομα «Ελευθερία» θα έχει η επιχείρηση εμβολιασμού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και, όπως είπε, στόχος της κυβέρνησης είναι να φτάσει δωρεάν και με ασφάλεια σε κάθε γωνιά του τόπου, σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα. Μίλησε για μια «σύνθετη άσκηση» και έκανε αναφορά στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα και τις 65 κινητές μονάδες, ενώ τόνισε ότι «ίσως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός να δώσει την έγκριση μία εβδομάδα νωρίτερα, άρα πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτή την άσκηση».

«H απειλή θα καραδοκεί έως τον εμβολιασμό του 60% του πληθυσμού»

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε επικοινωνιακή εκστρατεία, όπου θα αξιοποιήσει τους πάντες, κάνοντας αναφορά και στους φαρμακοποιούς, οι οποίοι θα βοηθήσουν και στο κλείσιμο των ραντεβού για τον εμβολιασμό. «Θα πετύχουμε. Αλλά η απειλή θα καραδοκεί έως τον εμβολιασμό του 60% του πληθυσμού και γι’ αυτό η προσήλωση στα μέτρα θα πρέπει να συνεχιστεί. Θα φοράμε μάσκα κατά το εμβόλιο και θα φοράμε μάσκα και μετά το εμβόλιο».

«Να ζούμε απελευθερωμένοι από την ομηρία της πανδημίας»

Ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε σημειώνοντας πως ο εμβολιασμός σηματοδοτεί την αρχή του τέλους: «…Την ελευθερία μας, και γι’ αυτό έτσι θα ονομάσουμε αυτή την επιχείρηση. Την ελευθερία να ζούμε απελευθερωμένοι από την ομηρία της πανδημίας, να πάρουμε πίσω τις ζωές μας και να γιορτάσουμε το 2021 τα 200 χρόνια της ελευθερίας μας ως έθνος. Είναι στο χέρι μας αύριο το εμβόλιο να το κάνουμε όλοι. Η αισιόδοξη επόμενη μέρα είναι πραγματικά στα χέρια μας και σας καλώ να τη χτίσουμε με ενότητα», κατέληξε.
Πηγή: iefimerida.gr