Δύο μεγάλα έργα για το Δήμο Βοΐου …

1221

Radiosiatista.gr

Προχωράνε δυο μεγάλα έργα για το Δήμο Βοΐου- Ένταξη χρηματοδότησης πέντε έργων στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» συνολικού προϋπολογισμού 30.439.489,07€

tioukalia

Κατά τη συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, συζητήθηκε η ένταξη προς χρηματοδότηση πέντε σημαντικών αναπτυξιακών έργων για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», τα οποία ενέκρινε η Επιτροπή Αξιολόγησης.

Τα έργα εντάσσονται στην πρόσκληση ΑΤ06 του προγράμματος, η οποία αφορά δράσεις αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος και είναι τα παρακάτω:

  • Αναβάθμιση Κτιριακού Συγκροτήματος Τυροκομείου Νεάπολης Κοζάνης

Μελέτη π/υ 558.877,49€, Έργο π/υ 2.340.670,00€

Αντικείμενο του έργου είναι η ανάδειξη, o εκσυγχρονισμός και η ενεργειακή αναβάθμιση για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Τυροκομείου Νεάπολης.

Σκοπός είναι η δημιουργία Σχολής Τυροκομίας και η ανάδειξη του κτιριακού συγκροτήματος, σε μια υποδομή κοινωνικού, εκπαιδευτικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και σε ένα αξιόλογο τοπόσημο (landmark) με προεκτάσεις πολιτισμικές, καλλιτεχνικές, αισθητικές και περιβαλλοντικές.

  • Οικοτουριστική Ανάπτυξη και Αειφόρος Διαχείριση Παραλίμνιας Περιοχής Φράγματος Σισανίου

Μελέτη π/υ 1.855.172,79€, Έργο π/υ 8.001.286,00€

Αντικείμενο του έργου είναι ο σχεδιασμός και η ανάπλαση των παραλίμνιων περιοχών της τοπικής κοινότητας Σισανίου, με την αξιοποίηση των παρόχθιων υφιστάμενων πλατωμάτων ως χώρου στάσης, τη δημιουργία αναψυκτήριων, πλωτών προβλητών, παρατηρητηρίων με απεριόριστη θέα και ένα διευρυμένο δίκτυο οικοπολιτιστικών διαδρομών και αγροτουρισμού στην περιοχή του Σισανίου.

Σκοπός του έργου είναι η οικοτουριστική ανάπτυξη και η αειφόρος διαχείριση της τεχνητής λίμνης και του υφιστάμενου φράγματος Σισανίου.