Κρίσιμες ώρες για τη λειτουργία του Μαμάτσειου Νοσοκομείου – Ακόμη πιο κοντά η μετατροπή της Ψυχιατρικής Κλινικής σε χώρο φιλοξενίας ασθενών με κορωνοϊό

792

Radiosiatista.gr

Κρίσιμες ώρες για τη λειτουργία του Μαμάτσειου Νοσοκομείου – Ακόμη πιο κοντά η μετατροπή της Ψυχιατρικής Κλινικής σε χώρο φιλοξενίας ασθενών με κορωνοϊό – Τι θα γίνει με τους εκεί ασθενείς

Ακόμη πιο κοντά φαίνεται πως έρχεται, πλέον, η οριστική απόφαση για τη  μετατροπή της Ψυχιατρικής Κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης σε χώρο φιλοξενίας ασθενών με κορωνοϊό, λόγω της δραματικής, τις τελευταίες εβδομάδες, αύξησης των περιστατικών και των κρουσμάτων covid-19.

Εκτός νέου απροόπτου και αλλαγών της τελευταίας στιγμής, όλες οι πληροφορίες του Kozanimedia και οι ενδείξεις συνηγορούν στο προσωρινό κλείσιμο της Ψυχιατρικής, ώστε να εξευρεθούν επιπλέον 20 κλίνες για ασθενείς με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, φαίνεται, επίσης, πως επιβεβαιώνεται το σενάριο προσωρινής φιλοξενίας των 15, σήμερα, ασθενών της Ψυχιατρικής στη γνωστή και εξαίρετη κλινική του “Σπινάρη”, η οποία (εφόσον δεν αλλάξει κάτι) θα ξεκινήσει ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Δραματικές ώρες το βράδυ της Πέμπτης στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης – Σε δωμάτια της “μικτής” χειρουργικής ασθενείς με κορωνοϊό, “ύποπτα” περιστατικά και ασθενείς χωρίς covid-19 – Οδοντίατροι, ΩΡΛ, γυναικολόγοι στη μάχη με τον ιό

Δραματικές ώρες εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, λόγω της μεγάλης αύξησης περιστατικών με κορωνοϊό και της πολύχρονης ελλιπούς κτιριακής υποδομής, ουσιαστικά η Χειρουργική μετατράπηκε σε “μικτή” κλινική, η οποία φιλοξένησε ταυτόχρονα (σε ξεχωριστά δωμάτια, αλλά με πόρτες να ανοιγοκλείνουν συνεχώς λόγω της κατάστασης) περίπου 10 ασθενείς με κορωνοϊό, άλλα 5 “ύποπτα” περιστατικά και επίσης 5 άλλους ασθενείς χωρίς covid-19!

Μετά από αρκετές ώρες, τα λεγόμενα “καθαρά” περιστατικά (οι πέντε ασθενείς χωρίς κορωνοϊό) μεταφέρθηκαν σε δωμάτια της Γυναικολογικής-Μαιευτικής.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, λόγω της πρωτοφανούς κατάστασης, στη μάχη με τον κορωνοϊό έχουν ήδη “ριχτεί” και θα συνεχίσουν και το Σαββατοκύριακο, ειδικότητες όπως οδοντίατροι, ΩΡΛ, γυναικολόγοι και ολόκληρο το ιατρικό προσωπικό του Μαμάτσειου, υπό την επίβλεψη, φυσικά, των εφημερευόντων έμπειρων γιατρών και της ακούραστης διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής Ευθαλίας Ράνδου.

Να σημειωθεί, τέλος, πως ήδη οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό Χειρουργικής, Καρδιολογικής και Παιδιατρικής έχουν τεθεί στη διάθεση της διοίκησης του Μαμάτσειου για τη μάχη ενάντια στα δεκάδες περιστατικά κορωνοιού.

Παραμένει στο βαθύ κόκκινο, πολύ αυξημένου η Π.Ε. Κοζάνης και η Γαλατινή – Γιατί δεν επαναλειτουργεί το λιανεμπόριο

Στο δήμο Κοζάνης και Εορδαίας υπάρχει αύξηση κρουσμάτων

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της Παρασκευής ανακοίνωσε ότι η Π.Ε. Κοζάνης παραμένει στο βαθύ κόκκινο, επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι αυξημένο, όπως και η δημοτική κοινότητα Γαλατινής.

Επαναλειτουργούν από Δευτέρα τα καταστήματα ΟΠΑΠ εκτός από ΟΠΑΠ play. Το λιανεμπόριο θα επαναλειτουργήσει στην Αχαΐα όπως σε όλη την χώρα και στην Θεσσαλονίκη με click away όπου παρουσιάζουν μερική σταθεροποίηση. Σε αναστολή παραμένει λόγω της επιδημιολογικής επιβάρυνσης στην Π.Ε. Κοζάνης. Ο μέσος όρος 7ημερου είναι 36,4 στην Αχαΐα, 36,3 στην Θεσσαλονίκη και 59,3 στην Κοζάνη, ενώ ο μέσος όρος 14 ημέρου είναι 478 στην Αχαΐα, 459 στην Θεσσαλονίκη και 714 στην Π.Ε. Κοζάνης. Η επιδημιολογική εικόνα της Κοζάνης είναι εξαιρετικά δύσκολη και δεν δείχνει σταθεροποίηση. Στο δήμο Κοζάνης και στο δήμο Εορδαίας υπάρχει αύξηση κρουσμάτων 23,5% και 35% αντίστοιχα, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων διαφοροποιείται αυξητικά σε 432 και 241 αντίστοιχα.

Στο δήμο Κοζάνης ο μέσος όρος κρουσμάτων 7ημέρου ανά 100.000 άτομα είναι 62,4 με όριο συναγερμού το 15 και 791 ο όρος 14ημέρου με όριο το 150. Στο δήμο Σερβίων ο μέσος όρος 7ημέρου είναι 60, ο μ.ο. 14ημέρου είναι 893 με όριο το 150, ενώ στο δήμο Εορδαίας είναι 59,2 ο μέσος όρος 7ημέρου και 721 ο μέσος όρος 14ημέρου. Στο δήμο Κοζάνης και στο δήμο Εορδαίας υπάρχει αύξηση κρουσμάτων Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και κάνουμε έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων, τόνισε ο υπουργός.

Ιωάννα Παπαδημητρίου