Κοζάνη: Μαθητής με αρνητικό self test βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό

1063

Μαθητής σε Γενικό Λύκειο της Κοζάνης, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, παρά την αρνητική διάγνωση του self test.

Ο μαθητής της τρίτης Λυκείου, σύμφωνα με το kozanimedia.gr ενώ τη Δευτέρα πήγε κανονικά στο σχολείο με αρνητικό self τεστ, την επόμενη μέρα, εμφάνισε συμπτώματα της νόσου και εν τέλει διεγνώσθη θετικός στον ιό.

Σε καραντίνα θα τεθούν δυο τμήματα της Γ’ Λυκείου, λόγω κάποιων κοινών μαθημάτων.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Με την έναρξη της δια ζώσης διδασκαλίας σε μαθητές του Λυκείου εμφανίστηκαν και τα πρώτα θετικά στον ιό περιστατικά σε σχολεία της Περιφέρειας. Για το λόγο αυτό, υπενθυμίζουμε σε όλους τους μαθητές πως είναι αναγκαίο να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και αποφυγής μετάδοσης της νόσου του ιού Sars Cov2. Απευθύνουμε θερμή παράκληση προς όλους τους συμμετέχοντες στην εκπαιδευτική διαδικασία να φορούν τις προστατευτικές μάσκες ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους του σχολείου και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις και να χρησιμοποιούν αντισηπτικά διαλύματα για την προστασία της σχολικής κοινότητας από την διασπορά του κορονοϊού.

Με τη συμβολή όλων θα καταφέρουμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

                                                                                                          Με εκτίμηση,

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Ανάπτυξης                                    .                                                                        και Μέριμνας

Ηλίας Τοπαλίδης

Υποχρεωτικά self tests: «Τσουχτερά» πρόστιμα για τους εργοδότες

Το «εργαλείο» των self tests επιστρατεύει η κυβέρνηση σε μια σειρά επαγγελματικών κλάδων του ιδιωτικού τομέα, όπως ανακοίνωσε στην ενημέρωση της Τετάρτης, 14.04.2021, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός τόνισε πως τα υποχρεωτικά self tests αφορούν σε εργαζομένους που απασχολούνται:

  • Στο λιανεμπόριο, συμπεριλαμβανομένων των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων τροφίμων και ποτών
  • Στην εστίαση (σ.σ. εννοείται σε όσες επιχειρήσεις είναι ανοιχτές)
  • Στις μεταφορές, χερσαίες, θαλάσσιες και αεροπορικές.
  • Στις υπηρεσίες καθαρισμού.
  • Στα κουρεία, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής.
  • Στις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων.

&&&&&&&&&&&&&&&&

Τουλάχιστον τρία θετικά κρούσματα σε μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης – Ανησυχία σε γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του Kozanimedia, τουλάχιστον τρία θετικά κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης και αυτός ήταν ο λόγος που τελικά ελήφθη η απόφαση (από τους αρμόδιους φορείς) για κλείσιμο ολόκληρου του σχολείου και όχι μόνο δυο τμημάτων της Γ’ Λυκείου.

Επιπλέον, ήδη εντείνεται η ανησυχία σε γονείς, εκπαιδευτικούς και, φυσικά, και στα ίδια τα παιδιά, για πιθανή διασπορά, καθώς οι μαθητές/μαθήτριες που έχουν νοσήσει βρέθηκαν μέσα σε τάξεις με τους συμμαθητές τους και τους καθηγητές για αρκετές ώρες.

Να σημειωθεί πως και οι τρεις μαθητές/μαθήτριες είχαν κάνει self tests για να προσέλθουν την περασμένη Δευτέρα στο σχολείο τους τα οποία και, φυσικά, δήλωσαν ως αρνητικά, αλλά τις επόμενες ημέρες εμφάνισαν κάποια ήπια συμπτώματα και έδωσαν δείγματα που αποδείχθηκαν θετικά.

&&&&&&&&&&&&&&&&&

Το 90% των μαθητών σε αποχή στο 4ο ΕΠΑ.Λ. Κοζάνης – “Ζητάμε μαθήματα με τηλεκπαίδευση, θέλουμε να προφυλάξουμε την υγεία μας” – Βίντεο

Radiosiatista.gr