ΝΕΑ … ΝΕΑ …

1133
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "EvKOnIANS .лe σπό 10 (9544 7ΟΧΡΟΝΙΕΥΚΟΛΙΔΗΣ 70 XPONIA ΕΥΚΟΛΙΔΗΣ 09-19 MATOY BAZAAR DAYS 70% BATEPO BATEPOKOZANH, ΚΟΖΑΝΗΣ, 24610 95221"
«Αχίλλεια 2024»: Το Σάββατο 18  Μαΐου, η μεγάλη γιορτή του Στίβου.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Γυμναστική Ένωση Γρεβενών, τον Δήμο Γρεβενών και την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, διοργανώνουν για μία ακόμη χρονιά τους αγώνες ΣΤΙΒΟΥ «ΑΧΙΛΛΕΙΑ 2024», το Σάββατο 18  Μαΐου 2024 στο στάδιο “Μίλτος Τεντόγλου”.

Ο Δήμος Βοΐου και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) συνδιοργανώνουν τουρνουά 3×3 Basket Schools στο κλειστό γυμναστήριο Σιάτιστας, στις 16- 17 Μαΐου 2024 και ώρες 09:00- 13:00, με τη συμμετοχή των Γυμνασίων και των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου.

Την Πέμπτη 16 Μαΐου θα διεξαχθούν οι αγώνες των Δημοτικών Σχολείων (Ε΄- ΣΤ΄ Τάξεις) και την Παρασκευή 17 Μαΐου θα διεξαχθούν οι αγώνες των Γυμνασίων.

Εκδήλωση στον Πεντάλοφο Βοΐου στο πλαίσιο δημιουργίας σχολής πέτρας

Επίσκεψη  της Υφυπουργού Εσωτερικών Βιβής Χαραλαμπογιάννη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Πρόταση σύναψης Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και της Γ. Γ.  Δημόσιας Διοίκησης του ΥΠΕΣ

Την Υφυπουργό Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη και την Γενική Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Παυλίνα Kαρασιώτου υποδέχθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης.

Ο κ. Αμανατίδης κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενημέρωσε την κ. Χαραλαμπογιάννη για τις δράσεις που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια στο πλαίσιο του συστήματος καινοτομίας στον δημόσιο τομέα, τις οποίες παρουσίασε η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Υποστήριξης Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δ.Μ. Αθανασία Λακκίτα.

Παράλληλα η Υφυπουργός Εσωτερικών αποδέχτηκε με χαρά την πρόταση σύναψης Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης του ΥΠΕΣ την οποία παρουσίασε ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γιώργος Τζίτζικας,  με αντικείμενο τους τομείς Στοχοθεσίας, Καινοτομίας στο Δημόσιο Τομέα, ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού και των Διοικητικών Διαδικασιών, με σκοπό την παροχή τεχνογνωσίας και την υποστήριξη και επέκταση της λειτουργίας των ανωτέρω εσωτερικών συστημάτων- εφαρμογών σε άλλους φορείς και την επίτευξη διαλειτουργικότητας με τα εθνικά συστήματα.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δήλωσε την πρόθεση, τη διάθεση και την ετοιμότητά της να λειτουργήσει ως πιλοτική Περιφέρεια στους τομείς στους οποίους το ΥΠΕΣ σχεδιάζει μεταρρυθμίσεις, όπως είναι η Ηλεκτρονική Στοχοθεσία, ο Οδηγός Ανάπτυξης Καινοτομιών στο Δημόσιο Τομέα, το Σύστημα Ανίχνευσης Εκπαιδευτικών Αναγκών στελεχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.α

Κοζάνη: «Θα απορροφηθούν σύντομα οι 6.000 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ» δήλωσε η υφυπουργός Εσωτερικών Β. Χαραλαμπογιάννη

Περιοδεία στους Δήμους της ΠΕ Κοζάνης αλλά και συνάντηση με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Αμανατίδη, πραγματοποίησε  η υφυπουργός Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, αρμόδια για θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, αξιολόγησης υπαλλήλων και οργανικών μονάδων του Δημοσίου.

Αναφερόμενη σε θέματα προσλήψεων προσωπικού στους δύο βαθμούς της Αυτοδιοίκησης, η υφυπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι «το επόμενο διάστημα θα απορροφηθούν οι 6.000 υπάλληλοι από τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τα έτη 2022-’24 και προσδοκούμε να βοηθήσουν τους δήμους στην απορρόφηση των κονδυλίων».

Εξήγησε δε ότι τα τελευταία χρόνια, το υπουργείο Εσωτερικών «έχει εγκρίνει περί τις 81.000 θέσεις εργασίας στο δημόσιο με ένα μεγάλο μέρος εξ αυτών να έχουν λάβει οι δήμοι».

Ερωτώμενη για το θέμα του μπόνους παραγωγικότητας, ανέφερε ότι «το συνολικό ύψος της δαπάνης που θα δοθεί στους υπαλλήλους ανέρχεται σε 40 εκατομμύρια ευρώ» διευκρινίζοντας ότι ο νόμος που ψηφίστηκε περιλαμβάνει και «μη χρηματικές ανταμοιβές για τους δικαιούχους υπαλλήλους».

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας έθεσε το θέμα της περαιτέρω ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού της Περιφέρειας αλλά και των Δήμων, οι οποίοι εκτός από τα συνήθη καθήκοντα καλούνται να «τρέξουν» όλα τα προγράμματα και τις εγκρίσεις μελετών κι έργων του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, που θα αρχίσει να υλοποιείται στην περιοχή.

Η κ. Χαραλαμπογιάννη αποδέχτηκε την πρόταση σύναψης Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης του ΥΠΕΣ με αντικείμενο τους τομείς στοχοθεσίας, της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού και των διοικητικών διαδικασιών στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και των Δήμων, ενώ ο κ. Αμανατίδης αναφέρθηκε στην πρόθεσή του, η Δυτική Μακεδονία «να λειτουργήσει ως πιλοτική Περιφέρεια στους τομείς στους οποίους το ΥΠΕΣ σχεδιάζει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις».

Η υφυπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε τους δημάρχους Κοζάνης, Εορδαίας, και Βοΐου, ενώ συναντήθηκε με τον διευθυντή και τα στελέχη της Αναπτυξιακής Κοζάνης, που αυτήν την περίοδο στηρίζει σε μελετητικό επίπεδο τα έργα των Δήμων και της Περιφερειακής διοίκησης, που αναμένεται να υλοποιηθούν από το Σχέδιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, αλλά και αυτά που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γρεβενά: 29 χρόνια μετά το σεισμό του 1995 αναμένουν αποκατάσταση

29 χρόνια συμπληρώθηκαν από τον μεγάλο σεισμό μεγέθους 6,6 Ρίχτερ, που έπληξε στις 13 Μαΐου του 1995 την Κοζάνη και τα Γρεβενά. Ένας σεισμός, με επίκεντρο το χωριό Ρύμνιο Κοζάνης, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά μόνον 12 άνθρωποι κυρίως εξαιτίας του πανικού των πρώτων στιγμών.

Όμως, στο νομό Κοζάνης, κατέρρευσαν ή έπαθαν ζημιές 7.693 σπίτια, σε 30 κοινότητες και στο νομό Γρεβενών 2.523 σπίτια, σε 12 κοινότητες και οικισμούς και οι άστεγοι – και των δύο νομών – ξεπέρασαν τις 10.000.
Οι κάτοικοι των χωριών Καλαμίτσι, Καλόχι και Μεσόλακκος αναμένουν όμως ακόμα μετά από 29 χρόνια να ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση των οικισμών τους στην περιοχή Πατώματα των Γρεβενών. Σύμφωνα με τον Γιάννη Τσακνάκη, αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, η νέα διοίκηση της Περιφέρειας θα προχωρήσει αμέσως στην απαλλοτρίωση των απαιτούμενων εκτάσεων.

Εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών ανακοινώνουν την διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και Εκπροσώπων για την Ομοσπονδία.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 στα γραφεία του Συλλόγου (Εμμανουήλ Παππά7) από τις 12:00μ έως και τις 20:00.

Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων θα πρέπει να γίνει μέχρι το Σάββατο 18 Μαΐου 2024  στις 14:00 το μεσημέρι.

Όσοι συνάδελφοι επαγγελματίες επιθυμούν να είναι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους στον Ταμία του Συλλόγου κο Βασίλειο Ίττη στο χώρο του καταστήματός του (Κ. Ταλιαδούρη 21) και στο τηλέφωνο 2462084627 ώρες λειτουργίας καταστημάτων.

Η συμμετοχή όλων μας στις εκλογές θα δώσει δύναμη και φωνή στο Σύλλογο μας.

Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης: Ο εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024 με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει και φέτος και σας προσκαλεί στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024 με θέμα: «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα».

Με το θέμα του φετινού εορτασμού το ΙCOM επιθυμεί να αναδείξει τα μουσεία ως ζωτικούς χώρους σύγκλισης της εκπαίδευσης και της έρευνας, όπου η καινοτομία ενώνεται με την παράδοση, καλύπτοντας ένα ευρύτατο πεδίο, από την τέχνη και την ιστορία ως την επιστήμη και την τεχνολογία, και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην κατανόηση του κόσμου.

Στα πλαίσια του εορτασμού η  Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής εκδήλωση με τίτλο: «Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής με χρήση καινοτόμων εργαλείων και μέσων»

Αίθουσα εκδηλώσεων Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής

Παρασκευή 17 Μαΐου, ώρα 11:00-13:00

Όλοι μαζί μπορούμε για το μέλλον μας.

Oι «Ήρωες της Digea» ταξιδεύουν σε Καστοριά & Φλώρινα!

Το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης οι «Ήρωες της Digea» συνεχίζει και τον Μάιο το συναρπαστικό ταξίδι προσφοράς, με επόμενο σταθμό τα ειδικά σχολεία και τις δομές φιλοξενίας παιδιών, των Νομών Καστοριάς & Φλώρινας.

Συγκεκριμένα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Νίκος Μαστοράκης μαζί με στελέχη της Digea, θα επισκεφθούν την Πέμπτη 16/5 το Ειδικό Νηπιαγωγείο Αμυνταίου, τα Ειδικά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία Καστοριάς και Φλώρινας, τα ΕΕΕΕΚ, ΕΝΕΕΓΥΛ και ΚΔΑΠ Φλώρινας & το Κέντρο Προστασίας Παιδιού Φλώρινας.

Την Παρασκευή 17/5 θα επισκεφθούν το ΕΝΕΕΓΥΛ Καστοριάς, τα ΕΕΕΕΚ & ΚΔΑΠ Άργους Ορεστικού καθώς και την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Καστοριάς.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων, η ομάδα της Digea θα προσφέρει ηλεκτρονικά και χρηστικά είδη με στόχο την ουσιαστική ενίσχυση των εκπαιδευτικών μονάδων και δομών, καθώς και ατομικά δώρα σε κάθε παιδί.

ν