ΕΙΔΗΣΕΙΣ …

7216

Τροχαίο ατύχημα, με ανατροπή οχήματος, στην Εγνατία Οδο, στο ύψος μεταξυ Γαλάνης & Κοιλαδας (Βίντεο & Φωτογραφίες)

Τροχαίο ατύχημα, με ανατροπή οχήματος, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος μεταξύ Γαλάνης και Κοιλαδας, σημειώθηκε λίγο μετά τις 14;30 την Πέμπτη 21/3. Στο όχημα επέβαινε ένα άτομο γυναίκα την οποία κι απεγκλώβισαν πυροσβέστες ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Μαματσειο, έχοντας τις αισθήσεις της, προκειμένου να εκτιμηθεί, ιατρικά, η κατάσταση της υγείας της.

Την τουριστική προβολή της Δυτικής Μακεδονίας για το 2024 παρουσίασε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Πολυτίμη Φαρμάκη στους Δημάρχους και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Η Τουριστική Προβολή της Δυτικής Μακεδονίας για το 2024  παρουσιάστηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 από την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Πολυτίμη Φαρμάκη, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη, σε μια ειδική συνάντηση με τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες, τους Δημάρχους, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και με υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης της νέας τουριστικής καμπάνιας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην υφιστάμενη κατάσταση του τουρισμού στην περιοχή, για την οποία εξήχθησαν σημαντικά συμπεράσματα, ενώ τέθηκαν οι βάσεις για να συνδιαμορφωθεί μια από κοινού τουριστική γραμμή για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Η τουριστική προβολή της Περιφέρειας Δ.Μ. πρόκειται να τεθεί υπό διαβούλευση το προσεχές χρονικό διάστημα και στη συνέχεια, λαμβάνοντας υπόψη τα σχόλια και τις παρατηρήσεις της διαβούλευσης, αναμένεται να κατατεθεί προς έγκριση από τον ΕΟΤ.

Συνάντηση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας με υπηρεσιακούς παράγοντες της Αλβανικής Αστυνομίας

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ, στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών (Ελλάδας – Αλβανίας), πραγματοποίησε χθες (20-03-2024), σε περιοχή της Φλώρινας, συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες της Αλβανικής Αστυνομίας.

Την αλβανική αντιπροσωπεία υποδέχτηκαν, πέρα από τον κ. Γενικό, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, Αστυνομικός Διευθυντής Παναγιώτης ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, Αστυνομικός Διευθυντής Νικόλαος ΕΞΑΡΧΟΣ, ο Τμηματάρχης Ασφάλειας και Αλλοδαπών της ΓΕ.Π.Α.Δ. Δυτικής Μακεδονίας, Αστυνόμος Α΄ Δημήτριος ΣΤΙΟΥΚΗΣ και η Υπασπίστρια της ΓΕ.Π.Α.Δ. Δυτικής Μακεδονίας, Αστυνόμος Β΄ Μάρθα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.

Από πλευράς Αλβανικής Αστυνομίας παρέστησαν o Γενικός Διευθυντής Αστυνομίας Περιφέρειας Κορυτσάς, Υποστράτηγος Gjovalin LOKA, ο Διευθυντής της Αστυνομίας Συνόρων και Μετανάστευσης Περιφέρειας Κορυτσάς, κ. Idajet ΗΟΧΗΑ, ο Υποδιευθυντής Αστυνομίας Περιφέρειας Κορυτσάς, κ. Ardrit ELMAZI και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κορυτσάς, κ. Gentian DIKO.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος σχετικά με την καταπολέμηση της οργανωμένης διασυνοριακής εγκληματικότητας, ιδίως στους τομείς της διακίνησης ναρκωτικών, της παράνομης μετανάστευσης, των κλοπών, καθώς και της παράνομης υλοτομίας.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επιβεβαιώθηκε η αγαστή συνεργασία μεταξύ των Αστυνομιών των δύο χωρών, η οποία αποτελεί τη βάση για την επίλυση διαφόρων ζητημάτων, που πιθανόν να προκύπτουν κατά την εκτέλεση των αστυνομικών τους καθηκόντων.

Οι συναντήσεις στελεχών των Αστυνομιών των δύο χωρών θα συνεχιστούν, σύμφωνα με το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας, καθώς κρίνονται απαραίτητες για την προστασία και ασφάλεια των πολιτών αμφοτέρων των χωρών.

Ανακοίνωση για τον εργοδοτικό έγκλημα στο Βέρμιο. Τα κέρδη τους η Ζωές μας

Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός ακόμα εργοδοτικού εγκλήματος. Συνάδελφος χειριστής σπαστήρα βρήκε τραγικό θάνατο όταν εγκλωβίστηκε στο μηχάνημα την ώρα εργασίας στο εργοτάξιο κατασκευής αιολικού πάρκου στο Βέρμιο, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο την μακάβρια λίστα των νεκρών εργαζόμενων στην περιοχή.

Το Δ.Σ. του Συνδικάτου μας και όλοι οι συνάδελφοι, εκφράζουμε την θλίψη μας, τα συλλυπητήριά μας και τη συμπαράστασή μας στην οικογένεια και στους οικείους του αδικοχαμένου συναδέλφου μας.

Δεν δεχόμαστε ότι φταίει η κακιά στιγμή. Είναι γνωστό διαχρονικά ότι τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας τόσο τα γενικά εργοταξιακά όσο και τα ατομικά, αντιμετωπίζονται από τους εργοδότες και τις κυβερνήσεις τους ως κόστος, ως επιπλέον έξοδα. Όπως αντιμετωπίζεται άλλωστε ο μισθός, η Ασφάλιση και όλα τα αλλά που αφορούν τους εργαζόμενους στα εργοτάξια.

Η μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής για τους μεγαλοκατασκευαστές σημαίνει τεράστια κέρδη. Για τους εργαζόμενους στα εργοτάξια σημαίνει τραυματισμένοι και νεκροί εργάτες.

Προκύπτουν μια σειρά από ερωτηματικά για τις αιτίες του «ατυχήματος»:

– Αν ο σπαστήρας ήταν συντηρημένος και αν τηρούσε όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας (όπως οι ασφαλιστικές εκείνες δικλίδες που σταματούν την λειτουργία του μηχανήματος, ασφαλιστικά στις πόρτες υποδοχής των υλικών κοκ). Αν το προσωπικό που υπήρχε στο μηχάνημα την ώρα του ατυχήματος ήταν επαρκές για να δουλεύουν οι συνάδελφοι σε ασφαλείς συνθήκες;

– Αν υπήρχε γιατρός, νοσηλευτής και ασθενοφόρο στο εργοτάξιο καθώς βρίσκεται σε  απομακρυσμένη τοποθεσία από την πόλη της Κοζάνης, περισσότερα από 50 χιλιόμετρα;

– Σε τι συνθήκες, και με τι όρους εργασίας εργάζονταν ο συνάδελφος; Κατά πόσο και αν ήταν βεβαιωμένο ότι ο συνάδελφος ήταν εξειδικευμένος στον χειρισμό του σπάστηρα;

Το κυνήγι του κέρδους της πράσινης ανάπτυξης αποτελεί την αιτία για την αύξηση των θανατηφόρων «ατυχημάτων». Σε αυτό συμβάλλουν και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που έχουν ψηφίσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι και σήμερα. Τα εργοδοτικά εγκλήματα είναι αποτέλεσμα και της εντατικοποίησης της εργασίας, που προκύπτει από την 10ωρη και 12ωρη εργασία που εξωθούνται οι εργαζόμενοι για να συμπληρώσουν το πενιχρό τους μεροκάματο.

Απαιτούμε άμεσα από κάθε αρμόδιο φορέα να διαλευκάνει άμεσα τις αιτίες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό αυτό έγκλημα και να αποδοθούν οι ευθύνες. Ούτε σκέψη για φόρτωμα των ευθυνών στο συνάδελφο, για επίκληση της «ατομικής ευθύνης» ή του «ανθρώπινου λάθους».

Πρέπει τώρα να σημάνει συναγερμός σε όλους τους εργαζόμενους για να υπερασπιστούμε τις ζωές μας από αυτούς που μπροστά στα κέρδη τους δεν λογαριάζουν τίποτα.

  • Τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για τήρηση όλων των απαραιτήτων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Τώρα να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για εντατικοποίηση των ελέγχων στους χώρους δουλειάς.
  • Να εξασφαλιστεί η ύπαρξη ασθενοφόρων, γιατρών και νοσηλευτών στα εργοτάξια.
  • Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε μηχανήματα και οχήματα των εργοταξιών για την συντήρηση τους και ασφαλή λειτουργία τους.

Ημέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος Εβραϊκής Κοινότητας Καστοριάς

Εκδηλώσεις για την ημέρα Μνήμης της Εβραϊκής Κοινότητας της Καστοριάς θα πραγματοποιήσει την Κυριακή  31 Μαρτίου 2024 ο Δήμος Καστοριάς.

Πρόγραμμα:

Κυριακή 31 Μαρτίου, ώρα 11.30 π.μ.

  • Συνάντηση στην Πλατεία Ομονοίας
  • Συμβολική Πορεία Μνήμης προς το Μνημείο των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος της Εβραϊκής Κοινότητας Καστοριάς
  • Επιμνημόσυνη Δέηση-Ψαλμοί του Δαυίδ από τη Χορωδία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης
  • Χαιρετισμοί Δημάρχου Καστοριάς, Προέδρου Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων Ξένων Κρατών και Εβραϊκών Κοινοτήτων
  • Κατάθεση στεφάνων

«Τη νύχτα της 24ης Μαρτίου 1944, συνελήφθη και φυλακίστηκε στο Γυμνάσιο Θηλέων της πόλης (γνωστό ως “σπίτι του Βαλαλά”),  ο Εβραϊκός πληθυσμός της Καστοριάς.

Χίλια περίπου χρόνια παρουσίας της δραστήριας και ανθηρής κοινότητας σβήστηκαν, ξαφνικά, με τον πλέον άγριο τρόπο».

Διαμαρτυρία την Κυριακή 24/3 κατά της δημιουργίας Αιολικού Πάρκου στην τοποθεσία Δούκας του ορεινού όγκου Βέρνου-Βιτσίου

Άλλη μια εγκατάσταση Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) είναι σε εξέλιξη στην τοποθεσία «Δούκας» του ορεινού όγκου Βέρνου-Βιτσίου, εντός των ορίων της Δημοτικής Κοινότητας Λεχόβου Δήμου Αμυνταίου στη Φλώρινα αλλά και του Δήμου Καστοριάς , προκαλώντας δικαιολογημένες αντιδράσεις και έντονη ανησυχία της τοπικής κοινωνίας, συλλογικοτήτων αλλά και περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Στο πλαίσιο της από κοινού διεκδίκησης για την οριστική ακύρωση της εγκατάστασης του ΑΣΠΗΕ στην περιοχή (ήδη εκκρεμούν 2 σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ), φορείς της τοπικής κοινωνίας και περιβαλλοντικές οργανώσεις καλούν σε συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην τοποθεσία «Δούκας», την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024 στις 11:00 πμ (σημείο συνάντησης 10:30 πμ στην αλάνα του ΟΤΕ, Λέχοβο).

Ο ορεινός όγκος Βέρνου-Βιτσίου είναι ήδη επιβαρυμένος από σχεδιαζόμενους και εν λειτουργία ΑΣΠΗΕ, ενώ οι οικολογικές επιπτώσεις είναι ήδη ορατές με καταστροφή δασικών βιοτόπων προστατευόμενων ειδών και υπογείων υδάτων που υδρεύουν οικισμούς. Μάλιστα, παρά την πυκνότητα προβλεπόμενων ΑΣΠΗΕ στην θιγόμενη περιοχή δεν έχει γίνει η αναγκαία συνεκτίμηση των σωρευτικών επιπτώσεων τους, ενώ δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό η διασπορά των Αιολικών Σταθμών να γίνεται μέσα από «τυπικές», ελλιπέστατες και πρόχειρες Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που καταστρατηγούν μονίμως την ενωσιακή νομοθεσία (αρθ. 6 της ΚΟ 92/43).

Το Βίτσι αποτελεί σημαντικό πεδίο πεζοπορικών και ορειβατικών διαδρομών με σηματοδοτημένα μονοπάτια φυσιολατρικής αλλά και ιστορικής σημασίας και αξίας. Η περιοχή εγκατάστασης του ΑΣΠΗΕ αποτελεί μέρος της ζώνης μόνιμης παρουσίας και ενδιαίτησης, κατανομής και εύρους εξάπλωσης της καφέ αρκούδας που αποτελεί είδος προτεραιότητας.

Δεν θα επιτρέψουμε την καταστροφή ενός πολύτιμου οικοσυστήματος. Διεκδικούμε την ακύρωση του έργου στην τοποθεσία «Δούκας» του ορεινού όγκου Βέρνου-Βιτσίου και την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής καταστροφής που έχει ήδη συντελεστεί.

Ζητούμε την υπαγωγή ολόκληρου του ορεινού όγκου του Βέρνου-Βιτσίου στον θεσμό «Απάτητα Βουνά» καθώς και την παύση όλων των εργασιών μέχρι την έκδοση των δύο αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά από προσφυγές της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και κατοίκων.

Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της «Καλλιστώ»

Για 9η χρονιά γιορτάσαμε τον Άγιο Πατρίκιο στα Γρεβενά- Ευχαριστήριο

Για 9η χρονιά γιορτάσαμε τον Άγιο Πατρίκιο στα Γρεβενά μας και στην Ελλάδα ευρύτερα. Φέτος η συγκυρία ημερολογιακά συνέπιπτε με τις μεγάλες Αποκριές και οι εκδηλώσεις μας ήταν πιο περιορισμένες. Παρόλαυτα προσπαθήσαμε να μην μειώσουμε το καθιερωμένο πολιτιστικό επίπεδο των δράσεων και του ορίζοντα τον οποίο προσφέρουν.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά την Πρεσβεία της Ιρλανδίας στην Ελλάδα για την συνεχή υποστήριξη και συνεργασία στο όραμά μας και τη συνδρομή της σε όλες τις επαφές μας στην Ιρλανδία. Προσωπικά την Πρέσβη Ιseult Fitzgerald, τους εξαιρετους και συνεργάσιμους κ. Stephen Duffy και κ. Αλίκη Κοσμέτου.

Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ τον κ. Γεράσιμο Μοσχονά και τη σύζυγό του Μαρίνα, που ταξιδέψανε για άλλη μια φορά στο φεστιβάλ μας και στα Γρεβενά ώστε να μας διδάξουν τους χαρούμενους ιρλανδικούς χορούς και να μας μεταφέρουν όλο τον ενθουσιασμό και την αγάπη τους! Χαιρόμαστε να σας βλέπουμε!

Να ευχαριστήσω τον Καθηγητή Θεολογίας κ. Αναστάσιο Μαρά για την ευγενική αποδοχή της πρόσκλησής μας να παρευρεθεί στην φετινή εορτή και να πλαισιώσει τις εκδηλώσεις μας με την ομιλία του σχετικά με τον Άγιο Πατρίκιο και τον εκχριστιανισμό της Ιρλανδίας. Ο κ. Α. Μαράς είναι ο πρώτος έλληνας που εκπόνησε επιστημονική μελέτη προ 30ετίας σχετικά με τον Άγιο Πατρίκιο.

Ευχαριστώ την Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών που για άλλη μια χρονιά είναι δίπλα μας ευλογώντας την όλη προσπάθεια του φεστιβάλ μας. Συγκεκριμένα ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Μητροπολίτη Δαβίδ, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε το φεστιβάλ και ιδιαίτερα στους πατέρες Ευστάθιο Στέφο, Βασίλειο Γερομίχο, Χρήστο Κούρτη και Σταύρο Περδικόπουλο για την μέριμνα τους. Τον ηχολήπτη Ιωάννη Κριθαριώτη για την υποστήριξή του και την κ. Θεοδώρα Παπαγόρα για την προετοιμασία της αίθουσας.

Ευχαριστώ την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών και προσωπικά την ευγενική και συνεργάσιμη Διευθύντρια κ. Μαρία Γρηγοριάδου για τη φιλοξενία για την προβολή της ταινίας μας στα πλαίσια του φεστιβάλ.

Ευχαριστώ τις ελπιδοφόρες κυρίες και μέλη του Συλλόγου Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού Ελπίδα για την συμμετοχή τους στο σεμινάριο χορού και προσωπικά την πρόεδρο κ. Ευαγγελία Μπόγκια για τη σύνολη προσφορά της.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ για το συγκρότημα των SOLASTAS, που ταξιδέψαν μέχρι τα Γρεβενά για να είναι παρόντες με τις αιθέριες μουσικές τους και να πλαισιώσουν το φεστιβάλ μας το μεσημέρι της Ημέρας του Αγίου Πατρικίου. Όσοι ήταν παρόντες πιστεύω να κατανόησαν το μέγεθος της ποιότητας της μουσικής συναυλίας που προτείναμε και φέτος. Λαμπρινή Γιώτη, Becka Wolfe, Αντώνη Πανταζή, Ορέστη Γαργουλάκη σας ευχαριστώ από καρδιάς!

Ευχαριστώ επίσης τον Δήμο Γρεβενών για τη συνεργασία του στη φωταγώγηση του ιστορικού ρολογιού της πόλης, συμμετέχοντας στην παγκόσμια δράση των Global Greenings, στην παραχώρηση της Αίθουσας Τέχνης “Αριστοτέλης Βαρσάμης” για τη φιλοξενία της έκθεσης “Ο Θησαυρός του Βιβλίου των Κέλλς” και την φιλοξενία της συναυλίας μας παρέχοντας τη σκηνή και τον ήχο στην κεντρική πλατεία Αιμιλιανού. Προσωπικά θέλω να συγχαρώ τον κ. Χρήστο Χαντέ, αντιδήμαρχο Πολιτισμού και την σύζυγό του Ρούλα Βαρσάμη για την άψογη συνεννόηση και τη μοναδική διάθεσή τους για συνεργασία. Τα εύσημα τους αξίζουν για την υπέροχη προσπάθεια, τις ιδέες, και τον ζήλο της διοργάνωσης των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου.

Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς επικοινωνίας μας για το ενδιαφέρον και την υποστήριξή τους στο εγχείρημα διαμέσω των διαύλων τους. Την ΕΡΤ Κοζάνης, το Grevenapress.gr, τα Xρονικά Δυτικής Μακεδονίας, το Greveniotis.gr, το TogetherMag. Ευχαριστούμε προσωπικά τον κ. Μάκη Νασιάδη και την κ. Δέσποινα Αμαραντίδου, τον Γιώργο Βλαχόπουλο, τις αεικίνητες Μαρία Καναλίδου και Μαίρη Τσενεκλίδου, τον Αντώνη Παπαβασιλείου και τη Θεολογία Τσουκαλά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Νίκο Μάνεση από τον Alpha, την αρχισυντάκτρια της εκπομπής Ασπασία Κάρλου και την ομάδα τους που φέτος φρόντισαν να αποστείλουν συνεργείο οπτικοακουστικής κάλυψης για την απευθείας σύνδεσή μας. Επίσης ευχαριστώ για τις συνεντεύξεις μου την κ. Κατερίνα Δόδουρα στον Flash Κοζάνης και τον κ. Άγγελο Αγγελίδη για τη συνέντεξή μου στον Ελεύθερο Τύπο.

Ένα ειδικό ευχαριστώ και για τον κινηματογραφιστή Γιώργο Γεωργούλα, για την προσφορά του στο φεστιβάλ και στη διεύθυνση της πιτσαρίας Εκάβη, για την παραχώρηση των καρεκλών για τους μουσικούς στη σκηνή.

Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην Κοσμήτορα του Πανεπιστημίου Θράκης και Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας κ. Πηνελόπη Καμπάκη-Βουγιουκλή και τον σύζυγό της Θωμά Βουγιουκλή επίσης Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Αγωγής και Καθηγητή Μαθηματικών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για την μεγάλη τιμή να έρθουν στα Γρεβενά από την Ξάνθη, μαζί με την οικογένεια του καλού φίλου Νίκου Κοσμίδη και να συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις του φεστιβάλ μας! Παράλληλα ευχαριστώ τους αγαπητούς μου Θεώνη Μπούρα καθηγήτρια Θεολογίας και τον εξαίρετο δικηγόρο Μίλτο Νικολόπουλο που επίσης ταξίδεψαν από την Αθήνα για να παρευρεθούν φέτος στο φεστιβάλ μας στα Γρεβενά!

Ευχαριστώ επίσης τους συνεργάτες του φεστιβάλ που κάθε χρόνο προσφέρουν με αγάπη και ενθουσιασμό από τα προϊόντα και δημιουργήματά τους για τους συντελεστές του φεστιβάλ. Την εξαίρετη κ. Βάσω Βούζα-Κυρατζή με τον Λεβανθό, το Μέλι Γρεβενών και τους Κωνσταντίνο Ντούνα και Θωμά Τσιάλτα, τον κ. Βασίλη Σιαφαρίκα. Να προτιμήσετε τα προιόντα τους είναι υπέροχα!

Αδερφέ Δημήτρη, Αλμπίνα, Ευθύμη, Άννα, Αφροδίτη, Γιάννη, εσείς γνωρίζετε κάθε λόγο ξεχωριστά που έχω να σας ευχαριστώ στο τέλειο διαρκές παρόν μας!

Τέλος, ευγνωμοσύνη στον Άγιο Πατρίκιο που η εορτή του είναι η αναφορά του φεστιβάλ μας και σαφώς χάρη σ’ αυτόν ανταμώνουμε και χάρη σ’ αυτόν δημιουργούμε! Να βοηθάει τα Γρεβενά, την Ελλάδα, την Ιρλανδία και όλους τους ανθρώπους!

Εκ μέρους της ομάδας διοργάνωσης

του St. Patrick’s Day Festival,

Και με τη βούλα στις κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις η Κοζάνη – Η στιγμή που ο Δήμαρχος Γιάννης Κοκκαλιάρης, λαμβάνει μαζί με τους υπόλοιπους εταίρους, σε ειδική εκδήλωση την αναγνώριση της Κομισιόν

Είναι η στιγμή που ο Δήμαρχος Γιάννης Κοκκαλιάρης, λαμβάνει μαζί με τους υπόλοιπους εταίρους, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στις Βρυξέλλες, την αναγνώριση της Κομισιόν για τις διαχρονικές προσπάθειες του Δήμου Κοζάνης, στην κατεύθυνση προστασίας του περιβάλλοντος, μέσα από την υιοθέτηση καθαρών ενεργειακών πολιτικών.