EIDHSEIS ….

1471

Αποπνικτική συνεχίζει να είναι η ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί από την αφρικανική σκόνη με τους επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Πότε υποχωρεί το φαινόμενο.

Για μια ακόμη μέρα το σκηνικό του καιρού θυμίζει έντονα καλοκαίρι εξαιτίας της ασυνήθιστα υψηλ΄΄ης θερμοκρασίας και της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της αφρικανικής σκόνης που συνεχίζει να καλύπτει τη χώρα μας.

Σε κλοιό αφρικανικής σκόνης και ζέστης: Πότε υποχωρεί το φαινόμενο

Το μέγα ερώτημα που μας απασχολεί όλους είναι πότε επιτέλους ο καιρός θα έρθει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και πότε θα υποχωρήσει η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα, από την Τετάρτη το φαινόμενο θα περιοριστεί και η θερμοκρασία θα επανέλθει στα δεδομένα Απριλίου δηλαδή στους 19 με 20 βαθμούς.

Μέχρι τότε οι επιστήμονες συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή στους ηλικιωμένους και στα άτομα που αντιμετωπίζουν χρόνια αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα, καθώς η σκόνη μπορεί να επιδεινώσει την υγεία τους. Το θολό τοπίο από την αφρικανική σκόνη που επικρατεί πάνω από την Αθήνα.

Μαρουσάκης: Πιο βαριά η ατμόσφαιρα σήμερα λόγω αφρικανικής σκόνης

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη σήμερα θα είναι τελευταία και πιο δύσκολη μέρα στη χώρα λόγω της αφρικανικής σκόνης. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχίσουν και σήμερα να ξεπερνούν τους 30 με 31 βαθμούς δοκιμάζοντας τους πολίτες σε αρκετές περιοχές της χώρας.  Τα ευχάριστα είναι πως την Τετάρτη (3/4) ο άνεμος αναμένεται να γυρίσει δυτικός, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί η σκόνη από την ατμόσφαιρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.

Πηγή: dikailogitika.gr

Κοντά στα επίπεδα του Μαρτίου διαμορφώνονται τα “πράσινα” τιμολόγια του Απριλίου σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των προμηθευτών, ορισμένοι από τους οποίους προχώρησαν σε αυξήσεις και άλλοι σε μειώσεις.

Ειδικότερα, τα τιμολόγια του Απριλίου, όπως αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής, είναι:

-ΕΛΙΝΟΙΛ 9,06 σεντς ανά κιλοβατώρα.

-Volterra 9,99 σεντς ανά κιλοβατώρα.

-Volton 10,54 σεντς ανά κιλοβατώρα.

-Solar Energy 10,559 σεντς ανά κιλοβατώρα.

-Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας 10,604 σεντς ανά κιλοβατώρα.

-NRG 10,784 σεντς ανά κιλοβατώρα.

-ΔΕΗ 10,861 σεντς ανά κιλοβατώρα έως 500 κιλοβατώρες και 11,881 οι επόμενες, 8,226 σεντς ανά κιλοβατώρα το νυχτερινό

-Elpedison 11,005 σεντς ανά κιλοβατώρα για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες και 11,705 σεντς ανά κιλοβατώρα για τις υπόλοιπες.

-Ζενίθ 11,438 σεντς ανά κιλοβατώρα.

-Ήρων 11,555 σεντς ανά κιλοβατώρα.

– Protergia 11,624 σεντς ανά κιλοβατώρα.

-We Energy 13 σεντς ανά κιλοβατώρα.

-OTE Estate 14,8 σεντς ανά κιλοβατώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ ανακοίνωσε μείωση 30-32 % για το σταθερό τιμολόγιο στα 12,3 σεντς ανά κιλοβατώρα για έναν χρόνο επίσης για τις συμβάσεις που θα συναφθούν τον Απρίλιο.

Πηγή: Real.gr

######################################

Τακτική Γενική Συνέλευση για τον Κυνηγετικό Σύλλογο Σιάτιστας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Σιάτιστας καλεί τα μέλη του να μετέχουν στην Τακτική Γενική Συνέλευση η οποία θα γίνει εις την αίθουσα του Τραμπάντζειου Γυμνασίου Σιάτιστας την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 και ώρα 12:00 (πρωινή).

Εις περίπτωσιν μη απαρτίας που είναι και το πιθανότερο η Γενική Συνέλευση θα ματαιωθεί και θα επαναληφθεί την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 την ίδια ώρα (12:00) στον ίδιο τόπο και χώρο και με τα ίδια θέματα, άνευ νέας προσκλήσεως, και η οποία θα θεωρηθεί εν ΑΠΑΡΤΙΑ με όσα θα είναι τα παρόντα μέλη.

Τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για οποιοδήποτε αξίωμα (Διοικητικό Συμβούλιο & Ελεγκτική Επιτροπή) υποχρεούνται να καταθέσουν στα γραφεία του συλλόγου έως 12 Απριλίου 2024 και ώρα 13:00.
α) Αίτηση που να αναφέρει για πιο από τα παραπάνω αξιώματα επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα.

β) Κατάθεση φωτοτυπία της ταυτότητας και προσκόμιση του βιβλιαρίου θήρας

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του Συλλόγου που είναι κάτοχοι αδείας κυνηγετικής περιόδου 2022-2023

Τηλ επικοινωνίας 6977315995 Κ. Τζιούφας Ιωσήφ.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΕΙΝΑΙ

 1. Αρχαιρεσίες δια την Ανάδειξη Νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής.
 2. Πεπραγμένα Δ.Σ. και ενημέρωση μελών.
 3. Έγκριση απολογισμού 2023.
 4. Έγκριση προϋπολογισμού 2024.
 5. Έγκριση έκτακτης εισφοράς υπέρ Συλλόγου και ΚΟΜΑΘ.
 6. Αλλά θέματα και προτάσεις μέλλων.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ Υ.Π.Ε.Κ.Α ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤ ΚΥΝ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΕΔΡΑ : ΣΙΑΤΙΣΤΑ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 38 Τ.Κ. 50300

ΤΗΛ / ΦΑΞ  2465022206

Υouth Pass 2024: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις-Ποιοι θα λάβουν 300 ευρώ

Άνοιξε σήμερα, Δευτέρα 1 Απριλίου, η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για το Youth Pass με στόχο την οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ σε νέους οι οποίο έχουν συμπληρώσει είτε το 18ο έτος, είτε το 19ο έτος της ηλικίας τους από 1.1.2023 έως και 31.12.2023. Αρμόδιοι για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Youth Pass είναι οι Υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 5420/14.09.2023).

Η πίστωση της ενίσχυσης γίνεται με τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, η οποία θα αποσταλεί στα πιστωτικά ιδρύματα έως και την Παρασκευή 31 Μαΐου. Σημειώνεται ότι ενδέχεται να υπάρξει καθυστέρηση 1-2 εργάσιμων ημερών έως να λάβουν την ενίσχυση οι δικαιούχοι. Στη συνέχεια θα μπορούν να την αξιοποιήσουν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.

Οι δικαιούχοι του Youth Pass λαμβάνουν μια ψηφιακή χρεωστική κάρτα αξίας 150,00€ κατά την υποβολή της αίτησής τους και επιπλέον 150,00€ το επόμενο έτος, υπό την προϋπόθεση ότι εξακολουθούν να πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του προγράμματος, έως το τέλος του 2023, περίπου 140.000 νέοι έλαβαν ενισχύσεις που ανήλθαν συνολικά σχεδόν στο ποσό των 21 εκατομμύριών ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως το Youth Pass αποτελεί ένα μόνιμο μέτρο ενίσχυσης των νέων. Στο πλαίσιο αυτό, η ειδική εφαρμογή θα δέχεται τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων από την 1η Απριλίου έως και την 15η Μαΐου κάθε έτους. Η ενίσχυση για όλους τους δικαιούχους θα καταβάλλεται μια φορά ετησίως μέχρι την 31η  Μαΐου κάθε έτους.

Δικαιούχοι του Youth Pass είναι:

 • φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος,
 • που έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο έτος της ηλικίας τους εντός του προηγούμενου από την αίτηση έτους και
 • υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα.

Τονίζεται πως δεν υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια.

Η αίτηση υποβάλλεται άπαξ και δεν επανυποβάλλεται μετά και τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας του δικαιούχου. Ωστόσο, αν για τον οποιοδήποτε λόγο, ένας νέος δεν υποβάλει την αίτησή του όταν είναι 18 ετών, μπορεί να το πράξει όταν γίνει 19 ετών, λαμβάνοντας την ενίσχυση μόνο για το δεύτερο έτος και όχι αναδρομικά.

Διαδικασία πίστωσης

Μετά την υποβολή της αίτησης, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός ενημερώνει τον δικαιούχο για την πρώτη ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού μέσω γραπτού μηνύματος (sms) ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Στη συνέχεια, οι ωφελούμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν την ενίσχυση που θα λάβουν για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού (π.χ. σε τουριστικά καταλύματα), του πολιτισμού (π.χ. για παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων ή συναυλιών, για την αγορά βιβλίων κ.ά.) και των μεταφορών (ταξί, λεωφορεία, τρένα, ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια ή για την ενοικίαση ΙΧ ή σκαφών αναψυχής κ.ά.).

Η δράση του Youth Pass υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ Μ.Α.Ε.) στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 µε τη χρηµατοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU. Η ανάπτυξη της πλατφόρμας πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη  Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Επισυνάπτεται το ΦΕΚ της ΚΥΑ, όπου περιλαμβάνονται οι ΚΑΔ των επιχειρήσεων στις οποίες οι δικαιούχοι μπορούν να αξιοποιήσουν την οικονομική ενίσχυση που θα λάβουν.

Για υποβολή της αίτησης και περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία: https://vouchers.gov.gr/youthpass

Πηγή: aftodioikisi.gr

ΔΥΠΑ: Έρχεται πρόγραμμα με 25.000 θέσεις και μισθό 830 ευρώ

Προ των πυλών βρίσκεται το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για την υλοποίηση δράσης που περιλαμβάνει ενέργειες προετοιμασίας και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας με σκοπό την προώθηση της ένταξης στην αγορά εργασίας για 25.000 άνεργους νέους, από 18 έως 29 ετών, οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Η δράση που αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Απριλίου ή το αργότερο αμέσως μετά το Πάσχα περιλαμβάνει ενέργειες προετοιμασίας και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας με σκοπό την προώθηση της ένταξης στην αγορά εργασίας για 25.000 άνεργους νέους, έως 29 ετών και θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ανοικτού τύπου προγραμμάτων (OPEN FRAMEWORK MODEL), δηλαδή θα παραμείνει ανοικτή ως προς την υποβολή των αιτήσεων μέχρι την κάλυψη όλων των θέσεων ή την εξάντληση του προϋπολογισμού.

Ωφελούμενοι της δράσης είναι άνεργοι ηλικίας 18 – 29 ετών, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των ΚΠΑ2 της ΔΥΠΑ, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 7 μήνες (πλήρης απασχόληση). Στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα προεργασίας καταβάλλεται από τη ΔΥΠΑ μηνιαίως αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό, δηλαδή 830 ευρώ μεικτά μετά και τη νέα αύξηση που ισχύει από 1η Απριλίου 2024. Επιπλέον καταβάλλεται αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας, τα οποία υπολογίζονται σύμφωνα με την προαναφερόμενη αποζημίωση. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα προεργασίας, για τον χρόνο συμμετοχής τους σε αυτό, υπάγονται στη μικτή ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ. Ο υπολογισμός των καταβλητέων εισφορών γίνεται επί του ποσού της προαναφερόμενης αποζημίωσης. Από το ανωτέρω ποσό η Δ.ΥΠ.Α. παρακρατεί την προβλεπόμενη εισφορά ασφαλισμένου και την αποδίδει στον e-ΕΦΚΑ μαζί με την προβλεπόμενη εισφορά εργοδότη που βαρύνει την Δ.ΥΠ.Α.

Η δράση απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε όλη τη χώρα.​View FullscreenΠηγή: aftodioikisi.gr

ΕΝΦΙΑ 2024: Αναρτώνται το Σαββατοκύριακο τα νέα εκκαθαριστικά, ποιοι πληρώνουν λιγότερα

Στις 30 Απριλίου θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ 2024.

Ο ΕΝΦΙΑ 2023 έφυγε, ο ΕΝΦΙΑ 2024 έρχεται. Το προσεχές Σαββατοκύριακο επτά εκατομμύρια φορολογούμενοι θα λάβουν τα νέα εκκαθαριστικά του φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων μέσα από την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και μέχρι το τέλος Απριλίου θα κληθούν να πληρώσουν την πρώτη δόση. Υπενθυμίζεται ότι για φέτος η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε έντεκα δόσεις, με την τελευταία να έχει προθεσμία την 28η Φεβρουαρίου 2025.

Τα ποσά θα αναρτηθούν στους προσωπικούς λογαριασμούς Taxisnet των ιδιοκτητών και θα πρέπει οι φορολογούμενοι να εισέλθουν με τους κωδικούς τους στην εφαρμογή «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr) προκειμένου να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής με το συνολικό ποσό ΕΝΦΙΑ και τις μηνιαίες δόσεις που αντιστοιχούν.

Φέτος, μάλιστα, οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ 2024 και μέσα από το νέο application της ΑΑΔΕ, το myaadeapp, που είναι ήδη διαθέσιμο για συστήματα IOS και android.

Οι δικαιούχοι μειωμένου ΕΝΦΙΑ

Για τη χορήγηση της μείωσης του ΕΝΦΙΑ για ασφαλισμένες κατοικίες, θα πρέπει η ασφάλιση να έχει γίνει εντός του προηγούμενου έτους από το έτος εκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ.

Παράδειγμα: Για τη χορήγηση μείωσης του ΕΝΦΙΑ του έτους 2024, θα πρέπει η κατοικία να ήταν ασφαλισμένη εντός του έτους 2023 και να πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις:

 • Η κατοικία να είναι ασφαλισμένη σε ασφαλιστική επιχείρηση που είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων, που τηρείται στη Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της Τράπεζας της Ελλάδος,
 • Η ασφάλιση της κατοικίας να καλύπτει σωρευτικά τους ασφαλιστικούς κινδύνους σεισμού, πυρκαγιάς και πλημμύρας για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών εντός του ίδιου έτους,
 • Η ασφάλιση να καλύπτει το σύνολο της αξίας ανακατασκευής του κτίσματος ή των κτισμάτων που αποτελούν την κατοικία. Η αξία ανακατασκευής της κατοικίας ορίζεται σε 900 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερο ΕΝΦΙΑ 2024

Οι φορολογούμενοι που θα πληρώσουν περισσότερο ΕΝΦΙΑ εφέτος είναι όσοι στη διάρκεια του 2023 απέκτησαν ακίνητο για πρώτη φορά και επιβαρύνονται με τον φόρο κατοχής ακινήτων που αναλογεί, όσοι απέκτησαν επιπλέον ακίνητο και όσοι διόρθωσαν την εικόνα της περιουσιακής τους κατάστασης στο Ε9, στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ. Στους χαμένους συγκαταλέγονται και όσοι αυξήθηκαν τα εισοδήματά τους με αποτέλεσμα να χάνουν την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ κατά 50% ή κατά 100%, καθώς και σε όσους μεταβλήθηκε η οικογενειακή τους κατάσταση και εκ του λόγου αυτού χάνουν τη μερική ή την ολική απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ.

Αντιθέτως, με χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ σε σύγκριση με το 2023 θα επιβαρυνθούν εφέτος όσοι προχώρησαν σε πώληση ή μεταβίβαση ακινήτου και κατ΄ αυτό τον τρόπο μειώθηκε η αξία της ακίνητης περιουσίας τους πάνω στην οποία υπολογίζεται ο φόρος ακινήτων. Παράλληλα, όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα και επίσης είναι σε χαμηλά επίπεδα η αξία της ακίνητης περιουσίας τους, εξασφαλίζουν μείωση κατά 50% ή και 100% από τον ΕΝΦΙΑ.

Τέλος, όσοι ασφάλισαν το ακίνητό τους σωρευτικά, για πυρκαγιά, σεισμό και πλημμύρα καθόλη τη διάρκεια του περασμένου έτους, θα έχουν έκπτωση 10%, ενώ αν είχαν ασφαλίσει το ακίνητό τους για λιγότερους από 12 μήνες θα έχουν αναλογική έκπτωση για κάθε μήνα ασφάλισης.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Τουρισμός για όλους: Παράταση για τις αιτήσεις – Ποιοι οι δικαιούχοι

Παράταση έχει πάρει η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024» λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος από τους δικαιούχους. Έτσι, όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις, έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στις προβλεπόμενες ενέργειες έως τη Δευτέρα 8 Απριλίου στις 23:59.

Οι δικαιούχοι μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν.

Το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Τουρισμού, που υλοποιείται με την υποστήριξη της Κοινωνίας της Πληροφορίας, σε συνεργασία με τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στοχεύει στην άμεση ενίσχυση της εγχώριας τουριστικής δραστηριότητας με την κάλυψη ενός σημαντικού μέρους του κόστους διαμονής των δικαιούχων.

Δικαιούχοι και κριτήρια

Το πρόγραμμα, που αποτελεί την αναβαθμισμένη ψηφιακή εκδοχή του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2022», προβλέπει:

Αυξημένη επιδότηση 200 ευρώ ανά δικαιούχο (από 150 ευρώ που προβλέπονταν στο προηγούμενο πρόγραμμα).

Ποσό ύψους 300 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που είναι:

 •  άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022
 •  έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης κοινής ή χωριστής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022. Η επίκληση της ύπαρξης του αριθμού τέκνων για τη λήψη της επαυξημένης ενίσχυσης είναι δυνατή άπαξ
 •  συνταξιούχοι όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2022, που πληρούν τις οριζόμενες στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και πρόσκληση προϋποθέσεις
 •  Ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 400 ευρώ για ΑμεΑ με αναπηρία από 67% και άνω και δικαιούχους με τέκνα ΑμεΑ με αναπηρία από 67% και άνω

Ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του ποσού της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.ά.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς

Άμεση αποζημίωση των παρόχων, γεγονός που βάζει τέλος στην αναμονή και στις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες

Ανάλωση του ποσού εφάπαξ ή σε δόσεις μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2024, ώστε να υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Άγνωστοι αφήνουν 50 ευρώ στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου -Γιατί δεν πρέπει να τα αγγίξεις

Ευρώ αυτοκίνητο

Ακόμα και χαρτονομίσματα των 50 ευρώ έχουν επιστρατεύσει οι αετονύχηδες της Ευρώπης με μοναδικό σκοπό τον αποπροσανατολισμό των οδηγών.

Έχοντας εξαντλήσει κάθε μέσο και τρόπο ώστε να τραβήξουν την προσοχή των οδηγών και να αποσπάσουν είτε προσωπικά αντικείμενα είτε το ίδιο το όχημα, οι αετονύχηδες ανά την Ευρώπη καταφεύγουν πλέον σε ακραίες μεθοδολογίες, όπως εκείνη της τοποθέτησης χαρτονομισμάτων των 50 ευρώ στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Είναι γνωστό ότι στη θέα των χαρτονομισμάτων ελάχιστοι μπορούν να αντισταθούν και να μην αντιδράσουν αυθόρμητα, βγαίνοντας ενστικτωδώς από το αυτοκίνητο για να εξακριβώσουν ποιος και για ποιον λόγο τοποθέτησε ένα ή περισσότερα χαρτονομίσματα των 50, των 100 ή ακόμα και των 500 ευρώ στο παρμπρίζ.

BUY NOW

 • TO NEO ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ VOLVO ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
 • FORD PUMA: ΤΑ ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΟΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
 • ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ
 • ALFA ROMEO TONALE ME 356 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ
Ευρώ αυτοκίνητο

Η κίνηση αυτή, αν και απολύτως φυσιολογική, μπορεί να αποδειχθεί μοιραία, καθώς την ίδια ακριβώς στιγμή, οι κλέφτες βρίσκουν την ευκαιρία είτε να αρπάξουν αντικείμενα αξίας από το εσωτερικό του αυτοκινήτου ή ακόμα να πάρουν θέση πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου, αφήνοντας τον ιδιοκτήτη του εμβρόντητο.

Όπως και στις υπόλοιπες περιπτώσεις αποπροσανατολισμού του οδηγού, έτσι και σε αυτήν αρκούν μερικά δευτερόλεπτα ώστε οι κλέφτες να «χτυπήσουν» και να απομακρυνθούν από το σημείο πριν γίνουν αντιληπτοί.

Χαρτονόμισμα αυτοκίνητο

Ακόμα, λοιπόν, κι αν καταφέρει κανείς να αντιληφθεί ότι τα χαρτονομίσματα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου είναι πλαστά, αυτό δεν είναι ικανό για να αποτρέψει το κακό.

Η πρακτική αυτή είναι πλέον τόσο διαδεδομένη σε χώρες όπως η Γαλλία, αναγκάζοντας ακόμα και τις τοπικές αστυνομικές αρχές να εκδώσουν οδηγίες για το πώς μπορεί και οφείλει κανείς να αντιδράσει σε ένα τέτοιο περιστατικό ώστε να αποφύγει τα χειρότερα.

Έσπασαν το «φράγμα» των 100 εκατ. ευρώ οι ελληνικές εξαγωγές – Πρωταγωνιστούν ούζο και τσίπουρο

Αλκοολούχα: Έσπασαν το «φράγμα» των 100 εκατ. ευρώ οι ελληνικές εξαγωγές – Πρωταγωνιστούν ούζο και τσίπουρο

Οι εξαγωγές του κλάδου της παραγωγής ελληνικών αλκοολούχων ποτών σημειώνουν αύξηση και το 2023, ξεπερνώντας τα 100 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ).

Αν και οι εξαγωγές του συνόλου των ευρωπαϊκών αλκοολούχων ποτών μειώθηκαν κατά 7% το 2023 σε σχέση με το 2022, ο  κλάδος της ελληνικής ποτοποιίας/αποσταγματοποιίας ξεχώρισε εμφανίζοντας άνοδο των εξαγωγών του κατά 9,4%, ξεπερνώντας το φράγμα των 100 εκατ. ευρώ.

Κινητήρια δύναμη υπήρξε η αδιαμφησβήτητη ποιότητα των ελληνικών αλκοολούχων ποτών που φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση και σε διεθνές επίπεδο.

Όπως προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία της EUROSTAT, που επεξεργάσθηκε ο ΣΕΑΟΠ, το 2023 η εξαγωγική δραστηριότητα των ελληνικών αλκοολούχων ποτών ενισχύεται περαιτέρω και ξεπερνά κατά πολύ σε αξία τα προ πανδημίας επίπεδα.

Αναβίωση ρυθμίσεων οφειλών στην εφορία

Μια ακόμη ευκαιρία ώστε να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς την εφορία έχουν όσοι είχαν ενταχθεί σε ρύθμιση αλλά την έχασαν – Προϋπόθεση, η αποπληρωμή των εκπρόθεσμων δόσεων μέχρι τις 31 Μαΐου2′ 30″ χρόνος ανάγνωσηςΑκούστε το άρθροΟι οφειλέτες μπορούν να επανενταχθούν στην πάγια ρύθμιση των 24-48 δόσεων, στις ειδικές ρυθμίσεις της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης (72 δόσεις), καθώς και στις ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων. [INTIME]

Το οικονομικό επιτελείο παρέχει τη δυνατότητα στους οφειλέτες της εφορίας να επανενταχθούν σε ρυθμίσεις που έχασαν στο παρελθόν. Συγκεκριμένα μπορούν να επανενταχθούν στην πάγια ρύθμιση των 24-48 δόσεων, στις ειδικές ρυθμίσεις της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης (72 δόσεις), καθώς και στις ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση (άρθρα 87 έως 92) παρέχεται η δυνατότητα αναβίωσης ρυθμίσεων που είχαν πρακτικά χαθεί προς τη φορολογική διοίκηση με την αποπληρωμή των εκπρόθεσμων δόσεων, όσες και αν είναι αυτές, μέχρι τις 31 Μαΐου. Σε περίπτωση που έχει ήδη καταβληθεί μέρος των ανωτέρω δόσεων (είχαν καταβληθεί εκπρόθεσμα από κάποιους χωρίς να γνωρίζουν ότι είχαν χάσει τη ρύθμιση), τότε οι φορολογούμενοι αρκεί να αποπληρώσουν το υπόλοιπο ποσό προκειμένου να αναβιώσουν τη ρύθμιση. Δηλαδή για να επανενταχθούν στη ρύθμιση πρέπει να καταβληθούν οι δόσεις που έχουν χαθεί. Μετά την πληρωμή θα βγει νέο δοσολόγιο από την εφορία για τις δόσεις που απομένουν.

ΚΕΠ για φορολογουμένους οι ΔΟΥ

ΚΕΠ για φορολογουμένους οι ΔΟΥ

Ποιοι μπορούν να επανενταχθούν:

1) Οι οφειλέτες που απώλεσαν οποιαδήποτε ρύθμιση τμηματικής καταβολής χρεών τους επειδή δεν πλήρωσαν εμπρόθεσμα περισσότερες από μία μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης. Πρόκειται ειδικότερα για περιπτώσεις οφειλετών οι οποίοι αφού είχαν απολέσει τις ρυθμίσεις τους:

α) Είτε με δική τους πρωτοβουλία πλήρωσαν εκπρόθεσμα δύο ή περισσότερες δόσεις των ρυθμίσεών τους, αγνοώντας ότι τις είχαν απολέσει.

β) Είτε τους δεσμεύτηκαν από τη φορολογική διοίκηση ποσά επιστροφών φόρου που δικαιούνταν.

γ) Είτε τους παρακρατήθηκαν χρηματικά ποσά από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων.

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την αναβίωση ρυθμίσεων.

2) Οι οφειλέτες που ρύθμισαν χρέη τους με την πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων, αλλά απώλεσαν τη συγκεκριμένη ρύθμιση είτε επειδή δεν υπέβαλαν εμπρόθεσμα τις προβλεπόμενες φορολογικές δηλώσεις είτε επειδή δεν εξόφλησαν εμπρόθεσμα ή δεν τακτοποίησαν με νέες ρυθμίσεις τμηματικής καταβολής νεότερες οφειλές τους που προέκυψαν.

3) Οι οφειλέτες φόρων και άλλων χρεών προς το Δημόσιο οι οποίοι εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις των 72, 100 και 120 δόσεων, αλλά τις έχασαν είτε επειδή δεν υπέβαλαν εμπρόθεσμα τις προβλεπόμενες φορολογικές δηλώσεις είτε επειδή δεν τακτοποίησαν εγκαίρως άλλες οφειλές τους που προέκυψαν.

Επιπρόσθετα, με το σχέδιο νόμου εξορθολογίζονται οι κανόνες που αφορούν την απώλεια των ρυθμίσεων.

Προπληρωμή φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ

Προπληρωμή φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ

Σήμερα, η μη υποβολή των προβλεπόμενων δηλώσεων φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ ή η καθυστέρηση υποβολής τους ακόμη και για μία ημέρα έχει ως συνέπεια την απώλεια των ρυθμίσεων για άλλες οφειλές. Το ίδιο ισχύει και για τυχόν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές που, εάν δημιουργηθούν για έστω και μία ημέρα, συνεπάγονται απώλεια της ρύθμισης. Με τις διατάξεις που έχουν τεθεί σε διαβούλευση δίνεται η δυνατότητα πληρωμής των παραπάνω και η τακτοποίηση των οφειλών που δεν περιλαμβάνονται στη ρύθμιση εντός 3 μηνών, προκειμένου να αποφευχθεί η απώλεια της ρύθμισης και συγκεκριμένα:

• Εχουν υποβάλει τις ανωτέρω δηλώσεις εντός 3 μηνών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής τους. Εάν η προθεσμία έχει παρέλθει μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2023, μπορούν να υποβάλουν 5 μήνες μετά, δηλαδή μέχρι 31 Μαΐου 2024.

• Εχουν εξοφλήσει ή ρυθμίσει τις νέες οφειλές τους σε χρονικό διάστημα 3 μηνών από την πάροδο της προθεσμίας καταβολής τους.

SIATISTA RADIO
ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΟΚΤΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ και συνεχίζει …

ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΟΚΤΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ και συνεχίζει …