Κανένας έλεγχος στο αεροδρόμιο για τους 160 Έλληνες που επέστρεψαν από Κύπρο! – Αναμεσά τους και 30 από την ΠΕ Κοζάνης -Περιφέρεια και Ιατρικός Σύλλογος ζητούν ελέγχους

1410

Κανένας απολύτως έλεγχος δεν έγινε στο αεροδρόμιο για τους 160 Έλληνες που επέστρεψαν από την Κύπρο το απόγευμα της Δευτέρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia!

Όπως λένε κάποιοι εξ αυτών, με καταγωγή από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, “δεν μας είπε κανείς τίποτε, ούτε μας ενημέρωσαν να πάμε σε κάποιο ξενοδοχείο της Αθήνας, ώστε να παραμείνουμε σε καραντίνα και να μας πάρουν δείγματα για κορωνοϊό! Ούτε θερμομέτρηση μας έκαναν, απλά μέσα στο αεροπλάνο μας έδωσαν να συμπληρώσουμε ένα έγγραφο με τα στοιχεία μας και μας είπαν να μείνουμε σπίτι μας προληπτικά”!

Να σημειώσουμε πως μεταξύ των επιβατών ήταν και περί τους 30 από χωριά της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται στο δρόμο της επιστροφής με εκμισθωμένο λεωφορείο, ενώ οι υπόλοιποι αναζητούν μέσο για να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη και από εκεί στην Κοζάνη

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες του Kozanimedia, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης κινούνται άμεσα στην κατεύθυνση ελέγχου των εν λόγω επιβατών, με την επιστροφή τους στην Κοζάνη ή και νωρίτερα, με τα τηλεφώνα να έχουν “ανάψει” τα τελευταία λεπτά και με συνεχείς επικοινωνίες με τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία

Kozanimedia

Στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης μεταφέρθηκε σήμερα το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες του Top Channel, μια 30χρονη έγκυος από χωριό του Δήμου Κοζάνης, η οποία έχει συμπτώματα που παραπέμπουν σε ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού.

Η ασθενής, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι σχετικά καλά στην υγεία της και νοσηλεύεται προληπτικά, λόγω τς προχωρημένης εγκυμοσύνης, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα του δείγματος.

Την ίδια στιγμή, σταθερά σοβαρή κρίνεται η πορεία της υγείας της 57χρονης, επίσης από χωριό κοντά στην Κοζάνη, η οποία νοσηλεύεται από την περασμένη Παρασκευή και η υγεία της, όπως έγραψε χθες το Kozanimedia, επιδεινώθηκε ραγδαία. Ωστόσο, μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας, δεν έχει κριθεί αναγκαία η διακομιδή της σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα, πάντα, με τις πληροφορίες του Top Channel, ομαλά εξελίσσεται η υγεία του 25χρονου που νοσηλεύεται με κορωνοϊό και ο οποίος φέρεται να είχε επισκεφθεί προσφατα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέλος, το δεύτερο τεστ στον 35χρονο έδειξε πως είναι αρνητικός στον ιό, αλλά λόγω άλλου θέματος υγείας, θα μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο