??

2829


Δήμαρχοι, συνδικαλιστές της ΔΕΗ και τοπικοί φορείς καλούν τον κόσμο στο μεγάλο συλλαλητήριο της Δευτέρας στην Πτολεμαίδα ενάντια στην απολιγνιτοποίηση
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Εκσυγχρονίζει το σύστημα δανεισμού η Βιβλιοθήκη προς όφελος των πολιτών

Την τεχνολογία RFΙD θα διαθέτει πλέον η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης χάρη στην οποία θα γίνονται η διαχείριση και ο έλεγχος της κυκλοφορίας του υλικού (δανεισμοί, κρατήσεις, ανανεώσεις, επιστροφές κ.λπ.). Έτσι, λειτουργίες που είναι χρονοβόρες απλοποιούνται και αναμένεται να βελτιωθεί αισθητά η καθημερινή λειτουργία της Βιβλιοθήκης και πάνω απ’ όλα να διευκολυνθεί ακόμα περισσότερο η ομαλή και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Με την εφαρμογή του ολοκληρωμένου συστήματος RFID επιτυγχάνεται η αυτοματοποίηση και ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών διαχείρισης του υλικού, που λαμβάνουν χώρο καθημερινά στην Βιβλιοθήκη. Το RFID μπορεί να διαχειριστεί τις εξής τρεις βασικές υπηρεσίες των βιβλιοθηκών:
Διαδικασία Κυκλοφορίας Υλικού
Οργάνωση Υλικού (Απογραφή, Εντοπισμός και Αναδιοργάνωση του υλικού στα ράφια της βιβλιοθήκης)
Βελτίωση Ασφάλειας Υλικού
Για την εφαρμογή της τεχνολογίας έγινε προμήθεια σταθμών σήμανσης και δανεισμού, θυρών ασφαλείας, συσκευής απογραφής, εκτυπωτή προγραμματισμού και εκτύπωσης καρτών αναγνωστών (RFID), ετικετών (tags) και καρτών αναγνωστών.
Επίσης, εγκαταστάθηκε το απαραίτητο λογισμικό για να είναι δυνατή η σύνδεση του παραπάνω εξοπλισμού με το ολοκληρωμένο σύστημα αυτοματοποίησης βιβλιοθηκών της Βιβλιοθήκης. Τέλος, αναβαθμίστηκε το σύστημα ασφαλείας του υλικού της Βιβλιοθήκης καθώς και ο εξοπλισμός ελέγχου πρόσβασης σε αυτήν.


Επίσκεψη του τούρκου δημάρχου Ντεβελί της Καππαδοκίας στο δήμαρχο Κοζάνης- «Νιώθουμε σαν στο σπίτι μας, δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των ανθρώπων του Δήμου μου και του δικού σας

Τον Δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα συνάντησε το πρωί της Παρασκευής 22 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Ντεβελί της Καππαδοκίας, Μεχμέτ Τσαμπάρ, συνοδευόμενος από πολιτικούς παράγοντες και ακαδημαϊκούς.
Στη συγκεκριμένη περιοχή της Καππαδοκίας κατοικούσαν πρόγονοι των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Πετρανών του Δήμου Κοζάνης, απόγονοι των οποίων συνόδευαν την αντιπροσωπεία των Τούρκων επισκεπτών.
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Χαλάει ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Η ΕΜΥ δίνει τις προβλέψεις της για το πώς θα εξελιχθεί ο καιρός ανά ημέρα μέχρι και την Πέμπτη, και τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου αναμένονται και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Έτσι, μετά το κύμα κακοκαιρίας που επηρέασε σχεδόν όλη τη χώρα τις προηγούμενες ημέρες, με μια μικρή «αναλαμπή», για το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου, από την Κυριακή το απόγευμα θα έχουμε επιδείνωση του καιρού, αρχικά από τα δυτικά αλλά στη συνέχεια και σε ολόκληρη τη χώρα, ιδίως τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου.
Αναλυτικά η πρόβλεψη της ΕΜΥ για τον καιρό
Κυριακή 24/11
Στα βορειοανατολικά λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και μέχρι τις απογευματινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές.
Τα φαινόμενα θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά από τις απογευματινές ώρες και βαθμιαία στα κεντρικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι βαθμιαία 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Δευτέρα 25/11
Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Από το μεσημέρι στα δυτικά, τα κεντρικά και πρόσκαιρα στα νότια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες κυρίως στα βόρεια.
Τρίτη 26/11
Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.
Πηγή: iefimerida.gr  s
 

SONY DSC