Έβγαλαν τις βάρκες τους στη ξηρά οι επαγγελματίες ψαράδες στη Λίμνη Πολυφύτου – Θέτουν ζητήματα όχι απλά υποβάθμισης του κλάδου τους αλλά και βιωσιμότητας του επαγγέλματος τους

1160

Έβγαλαν τις βάρκες τους στη ξηρά οι επαγγελματίες ψαράδες στη Λίμνη Πολυφύτου – Θέτουν ζητήματα όχι απλά υποβάθμισης του κλάδου τους αλλά και βιωσιμότητας του επαγγέλματος τους – Μομφές για την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή του Γ. Κασαπιδη στη διαχείριση του θέματος της καραβίδας – Γιατί θεωρούν ότι δεν έπρεπε να γίνει τότε η απαγόρευση αλιείας της καραβίδας (Βίντεο & Φωτογραφίες)

Έβγαλαν τις βάρκες τους στη ξηρά οι επαγγελματίες ψαράδες στη Λίμνη Πολυφύτου, στο πλαίσιο εβδομαδιαίας διαμαρτυρίας που ξεκινούν από σήμερα Πέμπτη 22/2, στην Αγία Βαρβάρα δίπλα στην Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων. Όπως σημειώνουν, επισημαίνοντας τους λόγους διαμαρτυρίας του: “Εδώ και τρία χρόνια αναμένουμε τις αποζημιώσεις που μας υποσχέθηκαν μετά και την απαγόρευση της αλιείας της καραβίδας, ενώ δεν έχει γίνει κανένας εμπλουτισμός ψαριών τα τελευταία εφτά χρόνια. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η απένταξή μας από το καθεστώς αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ δυσχεραίνει το μέλλον μας και τη βιωσιμότητά μας. Αν θέλουμε να μιλάμε για ανάπτυξη της λίμνης Πολυφύτου δε νοείται η υποβάθμιση του κλάδου μας. Ως Σύλλογος Επαγγελματιών Ψαράδων της Λίμνης Πολυφύτου θέλουμε όχι μόνο να κρατηθεί η αλιεία ως επάγγελμα, αλλά να αναπτυχθεί και να εκσυγχρονιστεί. Θέλουμε άμεσα να εξεταστούν τα αιτήματά μας και να δοθούν απαντήσεις, εισηγήσεις και μέτρα”.

kozan.gr